0229 58 12 32
  Beschikbaar

stdClass Object
(
  [article_layout] => 
  [show_title] => 
  [link_titles] => 
  [show_tags] => 
  [show_intro] => 
  [info_block_position] => 
  [info_block_show_title] => 
  [show_category] => 
  [link_category] => 
  [show_parent_category] => 
  [link_parent_category] => 
  [show_associations] => 
  [show_author] => 
  [link_author] => 
  [show_create_date] => 
  [show_modify_date] => 
  [show_publish_date] => 
  [show_item_navigation] => 
  [show_icons] => 
  [show_print_icon] => 
  [show_email_icon] => 
  [show_vote] => 
  [show_hits] => 
  [show_noauth] => 
  [urls_position] => 
  [alternative_readmore] => 
  [article_page_title] => 
  [show_publishing_options] => 
  [show_article_options] => 
  [show_urls_images_backend] => 
  [show_urls_images_frontend] => 
)

Contractteelt

Contractteelt

Voor u als agrariër kan het erg interessant zijn om luzerne of gras te telen voor Grasdrogerij Hartog B.V. Uw eigen gewas wordt op basis van afspraken (contractteelt) verkocht aan Grasdrogerij Hartog.

De voordelen:

 • Eén, twee, of driejarige teelt
 • Uitbetaling per kilogram gedroogd product
 • Minder arbeidsintensief
 • De wortels van de luzerne plant verbeteren de structuur van uw grond
 1. Speciefieke teeltinformatie luzerne
 2. Speciefieke teeltinformatie gras

Bij deze contractteelt is het gehele proces van zaaien tot de distributie naar de eindverbruiker in eigen beheer van Grasdrogerij Hartog. De teler koopt in overleg met Grasdrogerij Hartog het zaaizaad in en zaait dit. Daarnaast doet de teler aan onkruidbestrijding en eventuele bemesting, dit is afhankelijk het gewas en de bodemtoestand.

Doordat Hartog zelf de groenvoeders oogst, kan dit op het juiste tijdstip plaatsvinden. Hartog teelt de producten zo dicht mogelijk bij de drogerij zodat de tijd tussen het maaien en het drogen zo kort mogelijk is. Het maaien gebeurt met maaiers van een kleine 10 meter breed welke nagenoeg meteen gevolgd worden door de hakselaar. Hierna volgt het transport naar de drogerij in containerauto's. Door de hoge organisatiegraad binnen Grasdrogerij Hartog verloopt dit proces van maaien tot en met het drogen optimaal doordat Hartog alle schakels binnen het proces zelf in de hand heeft.

onze folder in pdf..

De luzerneteelt is een zeer goede investering in structuurverbetering van Uw kostbare grond. De brede beworteling met lange penwortels, die wel meer dan een meter diep kunnen gaan, zorgen weer voor een betere drainage!

Hartog Lucerne is enorm populair in de veehouderij en paardenhouderij. Hoewel de prijzen van vele teeltgewassen dalende zijn, zijn wij in staat om voor het oogstseizoen 2017 weer een hoog rendement uit te betalen aan onze gras en/of luzerne- telers.

Ervaringen van telers

Harry en Ank Donker, Wieringermeer - Biologisch Akkerbouwbedrijf
Omvang: 55 ha
‘’Wij telen ieder jaar een kwart van ons bouwplan met biologisch luzerne. Niet alleen zorgt het gewas voor een stikstofvoorraad in de bodem waar aardappelen en graan als volgvrucht van profiteren, maar het gewas heeft ook een onkruidonderdrukkend vermogen. Na twee jaar luzerne is het land weer zo goed als schoon. Stekels worden voor 90% opgeruimd en hoefblad zie ik nauwelijks meer. Een bijkomend voordeel is de fijne grondstructuur na luzerneteelt.’’ Plattelandspost - oktober - nr8

Biesheuvel B.V., Middenmeer - Akkerbouwbedrijf
Omvang: 130 ha
’’ De laatste jaren is het rendement van luzerne duidelijk verhoogd, zodat de teelt nu ook wat oplevert. In ons bouwplan is luzerneteelt goed inpasbaar, omdat het geen familie is van de door ons geteelde gewassen. Daardoor hebben we geen vruchtopvolgingsproblemen. Het kan dus na elk gewas geteeld worden. Luzerne is een zeer goede structuurverbeteraar, doordat de plant zeer diep wortelt. Daarnaast werkt luzerneteelt goed tegen aardappelopslag en heeft het een remmende werking op aaltjes.’’. 

Fa. P.N. Slagter, ( Bas, Nico en Ton), Lutjebroek - Bloemkoolteeltbedrijf
Omvang: 85 ha
‘’Bij de bloemkoolteelt is het instandhouden van de grond heel belangrijk. Wij telen 3 jaar luzerne gevolgd door 1 jaar bollen. Met deze combinatie heeft het land 4 jaar rust, waarna wij weer bloemkool kunnen telen. De luzerne zorgt ervoor dat de grond een goede structuur en waterdoorlating heeft. De luzerne bevorderd ook het bodemleven (wormen). Hierdoor is het land na de luzerne altijd zeer goed te verhuren voor bollen. Hartog betaalt de laatste jaren een hogere prijs, waardoor ook het saldo weer interessant is geworden.’’

D. Roodzant, Anna Paulowna - Aardappelpootgoedteler
Omvang: 42 ha
‘’Tweejarige luzerneteelt voorafgaand aan het pootgoed, zorgt voor een optimale structuur van mijn grond. Met veel regen zakt het water goed weg, doordat de luzernewortels dienen als verticale drainage. Na 2 jaar luzerne is het land aanmerkelijk droger en heb je minder last van waterschade. Een andere reden waarom wij ieder jaar 12 – 13 ha luzerne telen is de stikstofvoorraad die het gewas in de grond achter laat. Hierdoor is het strooien van 80 kg KAS op het pootgoed voldoende.’’

Heeft u ook interesse in het telen van gras en/of luzerne voor Grasdrogerij Hartog dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

FaLang translation system by Faboba

Gerelateerde producten

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie