0229 58 12 32
  Niet beschikbaar

Sluiten  
stdClass Object
(
  [article_layout] => 
  [show_title] => 
  [link_titles] => 
  [show_tags] => 
  [show_intro] => 
  [info_block_position] => 
  [info_block_show_title] => 
  [show_category] => 
  [link_category] => 
  [show_parent_category] => 
  [link_parent_category] => 
  [show_associations] => 
  [show_author] => 
  [link_author] => 
  [show_create_date] => 
  [show_modify_date] => 
  [show_publish_date] => 
  [show_item_navigation] => 
  [show_icons] => 
  [show_print_icon] => 
  [show_email_icon] => 
  [show_vote] => 
  [show_hits] => 
  [show_noauth] => 
  [urls_position] => 
  [alternative_readmore] => 
  [article_page_title] => 
)

Diervoeders

Wanneer er gesproken wordt over diervoeders dan kan dit over vele verschillende soorten voeding voor dieren gaan. Van de brokken voor je kat tot het hooi voor het paard of konijn. Afhankelijk van het dier zijn er diervoeders waarbij het voer op basis van vlees of op basis van planten gemaakt worden.

Eisen aan diervoeders

Het voer wat wij onze dieren geven moet aan verschillende eisen voldoen bij onder andere het produceren, maar ook het transport. Deze eisen hebben allemaal te maken met het dierenwelzijn, diergezondheid, voedselveiligheid en het milieu. Deze regels zijn veelal nog strenger als die gesteld zijn aan de productie van menselijk voeding doordat diervoeders een (in)directe invloed hebben op het voedsel wat wij als mens weer eten. Diervoeders zijn gebonden aan verschillende wettelijke regels welke veelal voortkomen uit de Europese wetgeving. Deze wetten gaan onder andere over het bijhouden van welke grondstoffen er zijn gebruikt en waar deze vandaan komen, het transport van de diervoeders en de hygiëne. Ook is er een lijst opgesteld met normen voor wat er niet in diervoeders mag zitten. Naast de wettelijke regels is het ook belangrijk dat de diervoeders voedzaam en lekker is.

GMP voor Diervoeders - Diervoeder

SecureFeed voor diervoeders

Bij Hartog beschikken wij over een GMP+ en Skal certificaat en nemen wij deel aan SecureFeed om zo de veiligheid van onze diervoeders te waarborgen.

Eko voor diervoeding - diervoeder - diervoeders

Skal voor diervoeding - diervoeder - diervoeders

Verschillende diervoeders

Elk dier heeft weer een ander soort voeding nodig. Zo heeft een herbivoor (planteneter) plantaardig voedsel, een carnivoor (vleeseter) dierlijk en een omnivoor (alleseter) zowel plantaardig als dierlijk voedsel. Naast kijken naar het soort voedsel wat het dier eet moet er ook worden gekeken naar de leeftijd, conditie, seizoen of de prestatie dat geleverd moet worden. Een goed diervoeder bevat dan ook de voedingswaarden die voor dat dier nodig zijn. Hierdoor is het belangrijk om je goed in te lezen wat jouw dier nodig heeft als basis en wanneer je hier aanvullingen op moet doen. Veel dieren zullen in de winter ander of meer voedsel nodig hebben dan in de zomer. Wanneer een dier niet de juiste diervoeding binnenkrijgt kan dit op termijn gevolgen hebben op de gezondheid. De volgende symptomen kunnen onder andere voorkomen uit een tekort aan voedingsstoffen:

 • Mager/dik
 • Darmproblemen
 • Vachtproblemen (jeuk, slecht verharen etc.)
 • Stijfheid
 • Te weinig of te veel energie

Wanneer een dier de bovenstaande symptomen vertoond kan dat aangeven dat het dier een tekort heeft aan de bouwstoffen die deze nodig heeft en er gekeken moet worden naar de “juiste” voeding.

Ruwvoer - Diervoeder

Bij het voeren van vee bestaat de basis uit ruwvoer waarbij als aanvulling ook krachtvoer gegeven kan worden aan het dier. Ook bij ruwvoer is het belangrijk om te weten wat het dier nodig heeft. Zo zal een dier die voor de industrie gehouden wordt (bijv. een melkkoe) meer voedingsstoffen nodig hebben dan een dier die voor de hobby wordt gehouden.

Doordat ruwvoer een natuurlijk product is kan het zijn dat de kwaliteit van het ruwvoer varieert. Zeker wanneer het ruwvoer wordt ingekocht of het van verschillende percelen land komt. Hierdoor kan het handig zijn om je ruwvoer te laten checken, hiervoor zijn verschillende tests te vinden. Lees meer over ruwvoer voor diervoeders:

FaLang translation system by Faboba

Gerelateerde producten

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie