+31 229 58 12 32
  Closed

stdClass Object
(
  [article_layout] => 
  [show_title] => 
  [link_titles] => 
  [show_tags] => 
  [show_intro] => 
  [info_block_position] => 
  [info_block_show_title] => 
  [show_category] => 
  [link_category] => 
  [show_parent_category] => 
  [link_parent_category] => 
  [show_associations] => 
  [show_author] => 
  [link_author] => 
  [show_create_date] => 
  [show_modify_date] => 
  [show_publish_date] => 
  [show_item_navigation] => 
  [show_icons] => 
  [show_print_icon] => 
  [show_email_icon] => 
  [show_vote] => 
  [show_hits] => 
  [show_noauth] => 
  [urls_position] => 
  [alternative_readmore] => 
  [article_page_title] => 
  [show_publishing_options] => 
  [show_article_options] => 
  [show_urls_images_backend] => 
  [show_urls_images_frontend] => 
)

Veelgestelde vragen kippenvoer

Als je vragen hebt over kippenvoer, helpen we graag. Bekijk onderstaand overzicht met antwoorden op vragen over kippenvoer die het vaakst voorkomen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem voor meer informatie contact op met een van onze experts.

Contactformulier invullen 0229 58 12 32

Hoeveel eet een kip per dag?

Dit is verschillend per ras, maar gemiddeld genomen eet een kip ongeveer 110 gram kippenvoer per dag. Op de verpakking van het voer kun je lezen hoeveel je moet geven, maar je kunt ons ook om advies vragen door contact op te nemen.

Hebben kuikens kippenvoer nodig?

De eerste 24 tot 36 uur nadat een kuiken uit het ei is gekomen, heeft het geen kippenvoer nodig. Het kuiken heeft namelijk de hele dooierzak via de navel opgenomen. Een kuiken heeft voornamelijk eiwit nodig. Er bestaat speciaal kuikenvoer dat hier extra van heeft. Tot ongeveer 6 weken geef je ze opgroei- of startmeel en opgroeikorrels, vervolgens wat gemengd graan. Na ongeveer 14 weken kun je langzaamaan overgaan op normaal kippenvoer voor volwassen kippen.

Hoeveel water hebben kippen nodig?

Kippen moeten altijd kunnen drinken: je moet er dus voor zorgen dat je kippen 24/7 toegang hebben tot water. Zeker wanneer het om legkippen gaat; zij hebben nog meer water nodig.

Moet ik mijn kippen bijvoeren?

Een kip is een alleseter en heeft uitgebalanceerde voeding nodig. Bij Hartog kun je terecht voor voeradvies voor kippen, neem hiervoor contact met ons op. Daarnaast is het belangrijk om kippen grit te geven, zodat het de voeding in de maag kan verteren.

Mijn kippen leggen maar weinig eieren, hoe kan dat?

Dat een kip te weinig eieren legt, kan meerdere oorzaken hebben. Zo kan ouderdom, het ras en het seizoen een rol spelen, maar ook een ongebalanceerd dieet is daar één van. Goed voer in de juiste verhoudingen aanbieden kan bijdragen aan een gezonde kip die veel eieren legt.

Hoe weet ik of mijn kippen te veel of juist te weinig voer krijgen?

Door goed te letten op hun conditie. Te veel vlees op het borstbeen en achterlijf is niet bevorderlijk voor de conditie van je kip. Wanneer het borstbeen scherp aanvoelt, is je kip juist te mager.

Hoe kies ik het juiste voer?

Het is belangrijk om van tevoren te bepalen waarvoor je kippen houdt. Heb je legkippen, vleeskippen of sierkippen? Ieder type kip heeft een ander soort voer nodig. Zo hebben legkippen extra behoefte aan vitamine D en vleeskippen hebben juist extra eiwit nodig.

Wat voor drink- en voerbakken heb ik nodig?

Je doet er verstandig aan om bakken te nemen die niet kunnen omvallen en ze op te hangen of verhoogd te plaatsen. Zo kunnen de kippen niet in de bakken gaan staan, poepen of krabben. Zorg er ook voor dat de bakken groot genoeg zijn. Reken per kip ongeveer 15 centimeter voerbak en een halve liter water voor in de drinkbak. Zorg er bovendien voor dat de kippen altijd toegang hebben tot voldoende water.

FaLang translation system by Faboba

Related products

Highlight

Highlight

Highlight

Highlight

Highlight

Highlight

Highlight

Highlight

Highlight

Highlight

Highlight

Highlight

Highlight

Highlight

Highlight

Highlight

Highlight

Highlight

Highlight