0229 58 12 32
  Beschikbaar

stdClass Object
(
    [article_layout] => 
    [show_title] => 
    [link_titles] => 
    [show_tags] => 1
    [show_intro] => 
    [info_block_position] => 
    [info_block_show_title] => 
    [show_category] => 
    [link_category] => 
    [show_parent_category] => 
    [link_parent_category] => 
    [show_associations] => 
    [show_author] => 
    [link_author] => 
    [show_create_date] => 
    [show_modify_date] => 
    [show_publish_date] => 
    [show_item_navigation] => 
    [show_icons] => 
    [show_print_icon] => 
    [show_email_icon] => 
    [show_vote] => 
    [show_hits] => 
    [show_noauth] => 
    [urls_position] => 
    [alternative_readmore] => 
    [article_page_title] => 
    [show_publishing_options] => 
    [show_article_options] => 
    [show_urls_images_backend] => 
    [show_urls_images_frontend] => 
)

Gras conserveren

Gras conserveren

Door gras te conserveren kan het ruwvoer bewaard worden. Het ruwvoer wordt vervolgens in de winter of tijdens droge periode met weinig grasgroei aan de paarden gevoerd. Er zijn verschillende manieren om gras te conserveren.

Het is van belang dat paarden het juiste ruwvoer en van goede kwaliteit krijgen. Het grootste deel van het rantsoen hoort namelijk te bestaan uit ruwvoer, zoals hooi, kuil, gras of lucerne. Voldoende ruwvoer is belangrijk voor een goede spijsvertering.

Lees meer over:

Ruwvoeranalyse

Ruwvoer is noodzakelijk voor een paard om te overleven en een aantal veel voorkomende problemen, zoals stalgebreken en maagzweren, te voorkomen. Bij het voeren van ruwvoer is het daarom van belang dat er op de kwaliteit gelet wordt. De kwaliteit en voederwaarde van ruwvoer kan per oogst sterk wisselen. Het is immers een natuurproduct wat sterk beïnvloed wordt door de weersomstandigheden tijdens de groei en de oogst.

Wat is een ruwvoeranalyse?

Om te bepalen of het ruwvoer de voor paarden benodigde bestanddelen in de goede verhoudingen bevat, kun je het laten analyseren. Een ruwvoer analyse kan aan het licht brengen of het ruwvoer voldoende ruwe eiwitten, ruw vet, ruwe celstof, suiker, spoorelementen en mineralen in de juiste verhoudingen bevat. Het hooi wordt beoordeeld op verteerbaar ruw eiwitgehalte (VREp) en energiewaarde (EWpa, energiewaarde paard) zoals vastgelegd door het CVB. Je krijgt uiteindelijk een kant-en-klaar verslag met een kwaliteitsbeoordeling.

Ruwvoeranalyse aanvragen?

Bij Eurofins Agro kun je terecht voor een ruwvoeranalyse om de kwaliteit van een (gemengd) rantsoen te controleren. In plaats van afwachten of het berekende rantsoen gaat voldoen, weten jij én je voedingsadviseur direct vanaf het begin of het mengsel klopt. Kijk voor meer informatie op de website van Eurofins, hier kan je ook meteen een RantsoenCheck bestellen. De kosten van een ruwvoeranalyse zijn ca. €100, maar het is het geld waard. Door de ruwvoeranalyse kom je te weten wat je aan je paard voert en kan je ervoor zorgen dat je paard alle benodigde voedingsstoffen in de juiste hoeveelheid binnen krijgt. Door de ruwvoeranalyse kan je misschien wel een besparing op je krachtvoer doen.

Pakketten

Blgg - Agroxpertus kent naast een basis onderzoekspakket diverse (aanvullende) onderzoekspakketten voor graskuil zoals het voorjaarspakket. Hierin worden naast de meest noodzakelijke elementen tevens de mineralen en spoorelementen bepaald. Voor de zomerkuilen heeft blgg - Agroxpertus een zomerpakket samengesteld hierin worden geen spoorelementen onderzocht.

FaLang translation system by Faboba

Gerelateerde producten

Hartog reviews - Klantervaringen

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie