0229 58 12 32
  Niet beschikbaar

Sluiten  
stdClass Object
(
  [article_layout] => 
  [show_title] => 
  [link_titles] => 
  [show_tags] => 
  [show_intro] => 
  [info_block_position] => 
  [info_block_show_title] => 
  [show_category] => 
  [link_category] => 
  [show_parent_category] => 
  [link_parent_category] => 
  [show_associations] => 
  [show_author] => 
  [link_author] => 
  [show_create_date] => 
  [show_modify_date] => 
  [show_publish_date] => 
  [show_item_navigation] => 
  [show_icons] => 
  [show_print_icon] => 
  [show_email_icon] => 
  [show_vote] => 
  [show_hits] => 
  [show_noauth] => 
  [urls_position] => 
  [alternative_readmore] => 
  [article_page_title] => 
)

Mijn paard of pony is te dik. Wat nu?

Mijn paard of pony zou wel wat aan mogen afvallen. Hoe kan ik dit verantwoord aanpakken?

Een te dik paard zit niet lekker in zijn of haar vel. Dit merk je aan het gedrag, de gezondheid en in de sport. De oorzaak van een te dik paard kan verschillende redenen hebben. Bijvoorbeeld het voeren van te veel energierijk voedsel of te weinig beweging. Het is daarom belangrijk dat de arbeid en de voeding goed op elkaar afgestemd zijn. Wanneer hij moet afslanken is het net als bij mensen belangrijk om veel te bewegen door arbeid en weidegang. Daarnaast kan het krachtvoer beperkt worden. De koolhydraten (suiker) uit het krachtvoer worden in het lichaam omgezet tot vet, dit kan leiden tot groei.

Wanneer hij lichte arbeid verricht kunt u zelfs stoppen met het voeren van krachtvoer. Het is namelijk de bedoeling dat hij minder energie binnen krijgt dan dat het paard nodig heeft en daarom de reserves gaat verbranden. Wanneer het paard zwaardere arbeid verricht kan het krachtvoer gehalveerd worden. Een paard heeft dagelijks bouwstoffen nodig die bestaan uit vitaminen, mineralen, aminozuren en spoorelementen. Door het krachtvoer te vervangen door Hartog Lucerne-mix krijgt het paard of de pony de bovengenoemde nodige bouwstoffen binnen, zonder dat het paard of de pony te veel koolhydraten en slecht verteerbare eiwitten binnen krijgt. De Lucerne-mix zorgt voor een glanzende vacht, verbetering van het hoefhoorn en de bevordering van de ontwikkeling van de spieren in de hals, rug en achterhand. Door het eten van veel ruwvoer zoals Hartog Lucerne-mix, Compact Gras en/of Gras-mixworden maag- en darmproblemen voorkomen en het natuurlijke eetgedrag gestimuleerd.  Bij dit rantsoen zijn verder geen supplementen nodig.

Voerbox XL

Er kan bij het voeren gebruik gemaakt worden van de Hartog Voerbox XL. De voerbox is uitgerust met een metalen rek. Dit rek vertraagd de voedselopname. De Voerbox XL is in het bezit van een morsrand die voedselverkies tegen gaat.

Het is verstandig om een goede kwaliteit ruwvoer te geven en de kwantiteit aan te passen aan de situatie. U kunt het ruwvoer veranderen door minder rijk hooi of voordroog kuil te voeren. Te weinig ruwvoer kan leiden tot maag- en darmproblemen, dit komt omdat een paard in de vrije natuur 14 tot 16 uur vezelrijk ruwvoer eet. De maag produceert continu maagzuur. Door het kauwen op vezelrijk voedsel maakt het dier speeksel aan wat het doorslikken vergemakkelijkt en de menging van maag- en darmsappen bevordert. Dit speeksel verlaagt de zuurgraad in de maag. Begint u daarom eerst met het aanpassen van het krachtvoer schema om maag- en darmproblemen te voorkomen.

Afvallen

Laat uw paard niet te snel afvallen hierdoor kunnen gezondheidsproblemen ontstaan. Een mineralen liksteen kunt u ten alle tijden ophangen in de box of wei, hij zal hier gebruik van maken wanneer er een te kort is aan mineralen.

FaLang translation system by Faboba

Gerelateerde producten

Hartog Voerbox XL

€ 95,00 (excl. BTW)

Hartog Digest

€ 14,13 (excl. BTW)

Compact Gras

€ 11,79 (excl. BTW)

Lucerne-mix

€ 12,48 (excl. BTW)

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie