0229 58 12 32
  Niet beschikbaar

Krachtvoer voor paarden

De ideale aanvulling van ruwvoer

Zelfs als een paard voldoende ruwvoer krijgt, is het mogelijk dat het niet voldoende vitaminen en mineralen opneemt en deze daarom extra nodig heeft. Uit deze reden verkopen wij verschillende krachtvoerproducten die naast ruwvoer als ondersteuning kunnen worden gevoerd. Bij Hartog vindt je het beste krachtvoer, zorgvuldig samengesteld en goedkoop verzonden:

 • Hoogwaardig krachtvoer zonder vulstoffen
 • Het juiste krachtvoer voor elke discipline
 • Heb je niet het juiste besteld? U kunt het paardenvoer binnen 2 weken terugsturen
 • Benieuwd welk krachtvoer je nodig hebt voor je paard? Onze specialisten adviseren je graag!

Benieuwd welk krachtvoer je nodig hebt voor je paard? Onze specialisten adviseren je graag!

stdClass Object
(
  [article_layout] => 
  [show_title] => 0
  [link_titles] => 
  [show_tags] => 
  [show_intro] => 
  [info_block_position] => 
  [info_block_show_title] => 
  [show_category] => 
  [link_category] => 
  [show_parent_category] => 
  [link_parent_category] => 
  [show_associations] => 
  [show_author] => 
  [link_author] => 
  [show_create_date] => 
  [show_modify_date] => 
  [show_publish_date] => 
  [show_item_navigation] => 
  [show_icons] => 
  [show_print_icon] => 
  [show_email_icon] => 
  [show_vote] => 
  [show_hits] => 
  [show_noauth] => 
  [urls_position] => 
  [alternative_readmore] => 
  [article_page_title] => 
  [show_publishing_options] => 
  [show_article_options] => 
  [show_urls_images_backend] => 
  [show_urls_images_frontend] => 
)

Ondanks dat een paard genoeg ruwvoer krijgt kan het zijn dat dit paard te weinig vitaminen en mineralen binnen krijgt en dus wat extra’s nodig heeft.  Hiervoor verkopen wij verschillende krachtvoer producten, deze paardenvoeders zijn geen compleet rantsoen voor je paard en zullen altijd aangevuld moeten worden met ruwvoer producten. Onze paardenvoer producten kun je kopen bij de Hartog dealer, maar kunnen ook online besteld worden in onze webshop.

Soorten krachtvoer voor paarden

Wij hebben bij Hartog verschillende soorten krachtvoeders te koop die geschikt zijn voor verschillende disciplines. Hieronder is een overzicht ons assortiment aan krachtvoeders te zien en welk krachtvoer waarvoor geschikt is. Al de het onderstaande paardenvoer is uiteraard verkrijgbaar online in onze webshop of te halen bij een Hartog dealer.

Hartog krachtvoeders

Balance

Laag eiwitgehalte, rijk aan vitaminen, mineralen en etherische oliën en kruiden, zonder toegevoegde melasse en met weinig suikers
Muesli Lichte prestaties (Recreatie en hobby paarden)
Luzernebrok Hoog eiwitgehalte, rijk aan vitaminen, mineralen en spoorelementen, weinig suikers
Brok Allround
Grasbrok Rijk aan vitaminen, mineralen en spoorelementen
Brok Allround
Energy Classic Met haver, hoge energiewaarde, rijk aan sporenelementen en met extra vitamine E, Selenium en natuurlijke antioxidanten
Muesli Zware prestaties (draf- rensport, eventing en springsport)
Energy Special Zonder haver, langzaam vrijkomende energie, rijk aan magnesium, extra elektrolyten, ondersteund het uithoudingsvermogen
Muesli Duur prestaties (Endurance, mennen, matig/zware dressuursport)
Care Promise Met extra mineralen en elektrolyten
Slobber Herstel na belasting en/of stress
Concept Pure voedingstoffen, kruiden, met extra vitaminen, mineralen en eiwitten
Brok Matig/zware prestaties (paarden die actief getraind worden)

Wanneer krachtvoer voeren?

Krachtvoer is een paardenvoer die je gebruikt om aan te vullen wat je paard te kort komt. Dit kan het geval zijn wanneer je paard meer energie nodig heeft als deze bijvoorbeeld getraind wordt of wanneer een paard meer eiwitten en mineralen nodig heeft omdat je paard drachtig is. Ook kan het nuttig zijn om een paard wat te dun is krachtvoer bij te voeren, kijk hierbij wel altijd eerst of de kwaliteit van je ruwvoer goed genoeg is. Want goede kwaliteit ruwvoer is de basis in het rantsoen. Is dit niet het geval zijn er bij Hartog verschillende ruwvoer producten te koop die ervoor zorgen dat de kwaliteit van het ruwvoer rantsoen geoptimaliseerd wordt.

Welk soort krachtvoer je het beste kunt geven aan je paard hangt van veel verschillende factoren af. Ga bij jezelf na wat je paard doet op een dag, komt hij veel buiten of staat hij vaker op stal? Daarnaast bekijk je hoeveel beweging je paard nu eigenlijk krijgt, hoe fanatiek rijd je eigenlijk? Een paard heeft eigenlijk pas extra krachtvoer nodig wanneer hij hard heeft gewerkt waarbij je moet denken aan elke dag een uur tot anderhalf uur fanatiek rijden. Krachtvoer kan ook gewenst zijn bij het voeren van ruwvoer met weinig voederwaarde en dus niet alleen bij paarden die gereden worden. Paarden die fanatiek gereden worden krijgen vaak sportvoeders die de het spieronderhoud ondersteunen en extra energie geven. Recreatiepaarden die minder bereden worden hebben meer behoefte aan een goede basis van vitaminen en mineralen voor het dagelijks onderhoud zoals sterke hoeven, glanzende vacht. Ook is het goed om te kijken naar het ras, de leeftijd en de conditie van een paard. Het is heel belangrijk je paard goed te kennen en de observeren om te bepalen wat hij nodig heeft. Bekijk voor jezelf wat je paard doet en wat deze nodig heeft en ga vervolgens op zoek naar een aanvullende (kracht)voer. Oudere paarden hebben 10 tot 20% meer ruwvoer nodig omdat het de darmen minder efficiënt voedingstoffen opnemen zoals eiwitten. Ook de toevoeging van extra krachtvoer kan van nut zijn omdat een ouder paard extra behoefte heeft aan mineralen zoals magnesium. Ook neemt de behoefte aan vitaminen zoals vitamine K toe omdat een paard op oudere leeftijd dit zelf in mindere mate kan aanmaken.

Kies dus een krachtvoer dat bij jouw paard past en aan de hand van de prestaties die hij levert, ras, leeftijd en gewicht en bepaal je hoeveel je moet voeren.

Geef nooit meer dan twee kilo krachtvoer per voerbeurt en verdeel het in kleine porties over de gehele dag. De maaginhoud is erg klein, bij grote hoeveel heden krachtvoer per voerbeurt kunnen maagproblemen ontstaan. Daarnaast is het belangrijk om je paard altijd eerst ruwvoer te geven voordat je krachtvoer voert zodat het paard speeksel aan kan maken. De aanmaak van speeksel zorgt ervoor dat er geen verstoppingen ontstaan in de slokdarm en voorkomt maagzweren.

Naast deze krachtvoeders verkopen wij ook ruwvoeders die geschikt zijn voor verschillende paarden. Ga hier naar de ruwvoer pagina om onze ruwvoer producten te bekijken.

FaLang translation system by Faboba

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie