0229 58 12 32
  Niet beschikbaar

stdClass Object
(
  [article_layout] => 
  [show_title] => 
  [link_titles] => 
  [show_tags] => 1
  [show_intro] => 
  [info_block_position] => 
  [info_block_show_title] => 
  [show_category] => 
  [link_category] => 
  [show_parent_category] => 
  [link_parent_category] => 
  [show_associations] => 
  [show_author] => 
  [link_author] => 
  [show_create_date] => 
  [show_modify_date] => 
  [show_publish_date] => 
  [show_item_navigation] => 
  [show_icons] => 
  [show_print_icon] => 
  [show_email_icon] => 
  [show_vote] => 
  [show_hits] => 
  [show_noauth] => 
  [urls_position] => 
  [alternative_readmore] => 
  [article_page_title] => 
  [show_publishing_options] => 
  [show_article_options] => 
  [show_urls_images_backend] => 
  [show_urls_images_frontend] => 
)

Rantsoen verrijken met kruiden

Kruiden voor paarden - rantsoen verrijken

Om het maag- darmstelsel van het paard gezond te houden is het van groot belang om bij het voer rekening te houden met de natuurlijke behoeftes van het paard.  Het is dan ook niet verwonderlijk dat dieren zoals paarden in staat zijn om zelf de voedingsstoffen bij elkaar te zoeken die ze nodig hebben. In de natuur halen ze deze stoffen uit bast, kruiden, klei en planten. Veel dieren zijn in staat tot zelfmedicatie, ook wel Zoopharmacognosy genoemd. Op deze wijze krijgt een paard essentiële oliën en mineralen binnen die nodig zijn voor een goede conditie, verharen en het herstel van bijvoorbeeld blessures of wondjes. 

In de huidige paardenweide is de diversiteit aan kruiden en planten afgenomen. Door overbegrazing kunnen veel kruiden onvoldoende wortelen en groeien. Ook verkeerde bemesting en een tekort aan bodemdiversiteit en organische stof resulteert in slechts enkele sterke grasgewassen.

Om de diversiteit aan voedingsstoffen te verhogen kun je zelf al enkele dingen aanpakken. Veel kruiden en planten vind je rondom het huis in je eigen tuin.

Kruiden die je veilig kunt voeren

 •           Brandnetel
 •           Citroenmelisse
 •           Munt
 •           Goudsbloem (de blomblaadjes)
 •           Kamille
 •           Weegbree
 •           Paardenbloem

Pluk de kruiden niet in de berm langs de weg vanwege verontreiniging. Je kunt de kruiden vers geven over het hooi of eerst aan de lucht laten drogen. Deze kruiden voer je met mate. Eet het paard ze niet dan is er waarschijnlijk geen behoefte of vind het paard het niet lekker.

Het voeren van takken en boomschors

Veel paarden zijn ook gek op boomschors. Vooral de boomschors van de wilg vinden ze erg smakelijk en is gezond. Ook de takken van een berken- of lindeboom zijn veilig om te geven. In schors zit veel vezel, gezonde voedingsstoffen zoals mineralen, gaat het verveling tegen en stimuleert het natuurlijk gedrag.

Kruiden in paardenvoer

Kruiden in paardenvoer zorgen voor een extra verfijnde smaak. Naast dit voordeel worden met kruiden ook genezende eigenschappen toegeschreven. De Natuurlijke geneeswijze heeft in de praktijk veelvuldig aangetoond dat kruiden de weerstand en de gezondheid van het paard kunnen ondersteunen en beïnvloeden.

In de vernieuwde Hartog Concept kruidenbrok wordt al 30 gebruik gemaakt van een uniek kruidenmelange. Nooit werd de receptuur van het kruidenmelange vrijgeven. Nu de concept kruidenbrok 30 jaar bestaat (since 1989) vertellen we graag wat meer over dit unieke product.

Een aantal kruiden hebben een positief effect op de aanmaak van rode bloedlichaampjes en ondersteunen het zuurstoftransport in het lichaam. Een aantal van deze toegevende kruiden zijn knoflook, brandnetel, fenegriekzaad en citroenschillen. Ze werken tevens bloedzuiverend en ondersteunen de nieren bij het afscheiden van de afvalstoffen. Fenegriekzaad, blaaswier en peterselie, zoethoutwortel en anijszaad beschermen de darmwand en ondersteunen het functioneren van de darmen.  Fenegriekzaad staat bekend om de natuurlijke anabolen en bevorderen de spieropbouw.

De Hartog Concept kruidenbrok is geschikt voor recreatie- en sportpaarden en is een compleet krachtvoer met uitsluitend pure grondstoffen. Het kruidenmelange bevordert een goede darmflora, ondersteunt het immuunsysteem en heeft een gunstige invloed op de algehele gezondheid. Hartog Concept ondersteunt de vitaliteit en conditie zonder dat de spijsvertering belast wordt door hulpstoffen zoals conserveringsmiddelen en reststoffen. Het rijke aminozurenpatroon onderhoudt spiermassa en ondersteunt het herstel na prestatie.

FaLang translation system by Faboba

Gerelateerde producten

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie