0229 58 12 32
  Beschikbaar

Sluiten  
stdClass Object
(
  [article_layout] => 
  [show_title] => 
  [link_titles] => 
  [show_tags] => 
  [show_intro] => 
  [info_block_position] => 
  [info_block_show_title] => 
  [show_category] => 
  [link_category] => 
  [show_parent_category] => 
  [link_parent_category] => 
  [show_associations] => 
  [show_author] => 
  [link_author] => 
  [show_create_date] => 
  [show_modify_date] => 
  [show_publish_date] => 
  [show_item_navigation] => 
  [show_icons] => 
  [show_print_icon] => 
  [show_email_icon] => 
  [show_vote] => 
  [show_hits] => 
  [show_noauth] => 
  [urls_position] => 
  [alternative_readmore] => 
  [article_page_title] => 
  [show_publishing_options] => 
  [show_article_options] => 
  [show_urls_images_backend] => 
  [show_urls_images_frontend] => 
)

Luzerne voor kippen

Luzerne voor kippen

Inmiddels is luzerne als ruwvoer niet meer weg te denken uit de pluimveehouderij. De pluimvee sector weet de weg naar onze Compact Luzerne en Compact Luzerne EKO te vinden om afleiding en structuur aan hun kippen te bieden. Lees hier alles over Luzerne voor vleeskuikens en Kwaliteitsruwvoer voor gezond pluimvee.

Door ruwvoer meer rendement uit krachtvoer

Het geven van ruwvoer aan kippen heeft een positieve bijdrage op het gedrag, de gezondheid en het welzijn. Luzerne is hier bijzonder geschikt voor. Bij Hartog hebben we de Compact Luzerne (20kg, ook in EKO verkrijgbaar) en Compact Luzerne Easy (10kg) speciaal ontwikkeld voor pluimvee. Deze producten kunnen als baaltje op de grond worden gegeven, maar ook in combinatie met een voernet waardoor de voertijd wordt verlengd en er minder verspild wordt. Al onze kippenvoer producten zijn online te bestellen in onze webshop of te kopen bij een Hartog dealer in de buurt.

Voordelen van het geven van luzerne zijn o.a.:

 • Voorkomt verveling (en dus voorkomt dus ook verenpikken)
 • Vezelrijke voeding heeft een positief effect op de werking van de spiermaag en darmen
 • Stimuleren het natuurlijk pikgedrag
 • De animozuren in het krachtvoer worden beter benut, hierdoor neemt het stikstofgehalte in de mest en urine van de kippen af.
 • Stevigere mest, waardoor het stalbed droger blijft en infectiedruk afneemt

Luzerne en het belang van vezels

Luzerne is een 2-3 jarige vlinderbloemige plant. Een verschil met vlinderbloemige planten in vergelijking met gras is dat het meer stikstof, een hoger calcium en een hoger caroteengehalte bevat. Daarnaast bevat luzerne een hogere hoeveelheid eiwitten waardoor het een goede aanvulling is op het dagelijkse rantsoen van de kip.

Het is erg belangrijk voor de gezondheid van kippen om vezelrijke voeding aan te bieden. In producten zoals luzerne zitten veel vezels die een positieve invloed hebben op de werking van de spiermaag en darmen van pluimvee. Wanneer de darm goed werkt zal dit ervoor zorgen dat er meer rendement uit eiwit- en energierijk krachtvoer wordt gehaald. Ook zorgen de vezels uit ruwvoer voor een dikkere, vastere, mest. Hierdoor blijft het stalbed van de kippen droger en zal de infectiedruk afnemen.

Ruwvoer tegen verveling

Het geven van een zeer geconcentreerd voerrantsoen beïnvloed het foerageergedrag van leghennen. Op een dag fourageren kippen in de natuur zo'n 60 tot 90% van de tijd. Doordat een leghen niet in een natuurlijke omgeving wordt gehoudern zal deze meer tijd overhebben waardoor onnatuurlijk pikgedrag ontstaat. Dit kan leiden tot verenpikken of zelfs kannibalisme. De oorzaak van verenpikken komt o.a. voort uit pijn, stress, onnatuurlijke situaties, verveling of gebrek aan vezels, vitaminen, mineralen en/of aminozuren. De oorzaak van verenpikken is meestal een combinatie van de eerder genoemde.

Bij Hartog zijn er compacte luzerne baaltjes te koop, in zowel de webshop als bij de dealers, die het verenpikken voorkomen en het natuurlijk pikgedrag bij de kip stimuleren.

Lees hier meer over ruwvoer voor pluimvee.

Stimuleren van natuurlijk pikgedrag bij leghennen

Het geven van een zeer geconcentreerd voerrantsoen beïnvloed het foerageergedrag van leghenne. Op een dag fourageren kippen in de natuur zo'n 60 tot 90% van de tijd. Doordat een leghen niet in een natuurlijke omgeving wordt gehoudern zal deze meer tijd overhebben waardoor onnatuurlijk pikgedrag ontstaat. Dit kan leiden tot verenpikken of zelfs kannibalisme. De oorzaak van verenpikken komt o.a. voort uit pijn, stress, onnatuurlijke situaties, verveling of gebrek aan vezels, vitaminen, mineralen en/of aminozuren. De oorzaak van verenpikken is meestal een combinatie van de eerder genoemde. Bij Hartog zijn er compacte luzerne baaltjes te koop, in zowel de webshop als bij de dealers, die het verenpikken voorkomen en het natuurlijk pikgedrag bij de kip stimuleren.

Lees hier meer over ruwvoer voor pluimvee.

Neem contact met ons op

Heb je vragen over "ruwvoer voor pluimvee" of wil je advies over het voeren van uw pluimvee? Neem contact met ons op via +31 (0) 229 58 12 32 of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je kan ook het onderstaande contactformulier invullen.

FaLang translation system by Faboba

Gerelateerde producten

Compact Luzerne (20kg) voor Pluimvee

€ 16,36 (incl. BTW)
Eko logo

Pallet Compact Luzerne EKO (56st.x20kg)

€ 562,80 (incl. BTW)

Voernet

€ 12,71 (incl. BTW)

Compact Luzerne Easy (10kg)

€ 10,19 (incl. BTW)

Hartog reviews - Klantervaringen

 • Vacature: Commercieel Manager Hartog

  Is Sales & Commercie jouw vak en spreek jij zowel Nederlands als Duits? Help jij mee het Hartog-merk verder uit te bouwen in Europa? Lees dan verder!

 • Coronavirus

  Hartog volgt de ontwikkeling aangaande de gevolgen en de daarbij horende maatregelen aangaande het Coronavirus nauwlettend.

  Laatste nieuws omtrent Coronavirus bij Hartog

 • Voeding van paarden

  De juiste voeding voor paarden is zeer belangrijk. Paardenvoer van Hartog  is van hoogwaardige kwaliteit en smakelijk voor uw paard. Gezond ruwvoer en krachtvoer op basis van luzerne en gras.

  Voor het oudere paard, voor recreatie paarden, voor sportieve prestaties en voor merrie en veulen wordt het voer van Grasdrogerij Hartog gebruikt.

 • Diervoeders

  Wanneer er gesproken wordt over diervoeders dan kan dit over vele verschillende soorten voeding voor dieren gaan. Van de brokken voor je kat tot het hooi voor het paard of konijn. Afhankelijk van het dier zijn er diervoeders waarbij het voer op basis van vlees of op basis van planten gemaakt worden. Hartog is een groothandel in diervoeders en heeft een groot assortiment in verschillende soorten paardenvoer, zowel ruwvoer als krachtvoeders. 

 • Luzerne voor kippen

  Luzerne voor kippen

  Inmiddels is luzerne als ruwvoer niet meer weg te denken uit de pluimveehouderij. De pluimvee sector weet de weg naar onze Compact Luzerne en Compact Luzerne EKO te vinden om afleiding en structuur aan hun kippen te bieden. Lees hier alles over Luzerne voor vleeskuikens en Kwaliteitsruwvoer voor gezond pluimvee.

 • Luzerne voor konijnen

  Luzerne voor konijnen

  Het vezelrijke Luzerne geeft een positief effect op het spijsverteringssysteem. Konijnen die kampen met darmklachten zoals diarree, krampen of verstopping, hebben baat bij een rantsoen van ruwvoer zoals Compact Gras en hooi met Luzerne.

 • Voertips tijdens de dracht en lactatieperiode

  Tijdens de dracht is Hartog Lucerne-mix zeer goed toe te passen in het rantsoen vanwege het hoge calciumgehalte. Het hoge gehalte is goed voor de conditie van de merrie en voor de botvorming van het ongeboren veulen.

  Paardenvoer - Luzerne Paard

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie