0229 58 12 32
  Niet beschikbaar

stdClass Object
(
  [article_layout] => 
  [show_title] => 
  [link_titles] => 
  [show_tags] => 
  [show_intro] => 
  [info_block_position] => 
  [info_block_show_title] => 
  [show_category] => 
  [link_category] => 
  [show_parent_category] => 
  [link_parent_category] => 
  [show_associations] => 
  [show_author] => 
  [link_author] => 
  [show_create_date] => 
  [show_modify_date] => 
  [show_publish_date] => 
  [show_item_navigation] => 
  [show_icons] => 
  [show_print_icon] => 
  [show_email_icon] => 
  [show_vote] => 
  [show_hits] => 
  [show_noauth] => 
  [urls_position] => 
  [alternative_readmore] => 
  [article_page_title] => 
  [show_publishing_options] => 
  [show_article_options] => 
  [show_urls_images_backend] => 
  [show_urls_images_frontend] => 
)

Luzerne voor kippen

Luzerne voor kippen

Inmiddels is luzerne als ruwvoer niet meer weg te denken uit de pluimveehouderij. De pluimvee sector weet de weg naar onze Compact Luzerne en Compact Luzerne EKO te vinden om afleiding en structuur aan hun kippen te bieden. Lees hier alles over Luzerne voor vleeskuikens en kwaliteits ruwvoer voor gezond pluimvee.

Bij de voederkeuze voor leghennen spelen veel zaken een rol. Met name over de structuur ervan is de laatste tijd veel te zeggen. Want moet dit nu heel fijn zijn, voor onder andere een goede opname of moet het juist veel grove delen bevatten, zodat de maag wordt gestimuleerd en de kip wat te pikken heeft?

Pluimveekrant deed rondvraag: Peter Vriend is kwaliteitsmanager bij Hartog Lucerne - Grasdrogerij Hartog. "De spiermaag ontwikkelt zich uitsluitend in de opfokfase. Het is dus belangrijk van begin af aan het rantsoen aan te vullen met baaltjes lucerne. Op die manier ontwikkelen kippen grotere en actievere spiermagen, waarmee ze voor hun volledige levensloop een optimale refluxwerking hebben, en dus een betere voerconversie. 

Daarnaast geven de niet verteerbare vezels van luzerne een verzadig gevoel, wat zorgt voor minder onrust. Hoewel lucerne veel vitaminen en mineralen bevat, heeft het positieve effect dus hoofdzakelijk te maken met de luzernevezels. We horen dan ook niet alleen dat het gedrag verbetert, ook de mest gaat er meestal flink op vooruit."

Pluimvee gebruikt daarnaast de niet verteerbare vezels van luzerne als vulling van de spiermaag wat een verzadig gevoel geeft waardoor minder onrust ontstaat. Kippen kunnen door luzerne hun natuurlijke gedrag uitoefen wat helpt veerpikken te voorkomen. Hoewel luzerne veel vitaminen en mineralen bevat, heeft het positieve effect van luzerne dus hoofdzakelijk te maken met de luzernevezels. De vezels vormen een mooi hulpmiddel voor natuurlijk pikgedrag naast het fijngemalen voeder dat via de voerketting wordt gegeven. Als er veren opgenomen worden is dat een signaal dat er een tekort is aan vezels in het rantsoen. We horen dan ook niet alleen dat het gedrag verbetert, ook de mest gaat er meestal flink op vooruit.

Waarom Luzerne voor kippen?

 • Houdt kippen actief en zorgt voor afleiding
 • Leert de kippen scharrelen en bodemgericht zijn
 • Bootst het natuurlijke eetgedrag na
 • Voorkomt verenpikken bij andere kippen
 • Draagt bij aan de structuur behoefte en zorgt daarmee voor een gezonde darmflora en goede weerstand
 • Zorgt voor drogere mest en een verlaagde infectiedruk
 • Luzerne voor kippen draagt bij zodat aminozuren in het krachtvoer beter worden benut, daardoor neemt het stikstofgehalte in de mest en urine af

Waarom Luzerne voor kippen?

Luzerne is een 2 of 3 jarig gewas dat valt onder de categorie vlinderbloemigen. Luzerne bevat een grote hoeveelheid verteerbare eiwitten, en zorgt voor een goede aanvulling op het dagelijkse krachtvoer. Een gemiddelde leghen zal circa 2 gram luzerne per dag opnemen. Het voeren van luzerne stimuleert de spijsvertering bij kippen, zorgt voor een betere afleiding en bevordert daardoor het scharrelgedrag. Luzerne van Hartog is goed inzetbaar door middel van handige baaltje en daardoor eenvoudig in uw pluimveestal te plaatsen.

FaLang translation system by Faboba

Gerelateerde producten

Compact Luzerne (20kg) voor Pluimvee

€ 16,06 (incl. BTW)

Voernet

€ 13,04 (incl. BTW)

Compact Luzerne Easy (10kg)

€ 8,25 (incl. BTW)

Compact Luzerne EKO (20kg) voor Pluimvee

€ 16,42 (incl. BTW)

Hartog reviews - Klantervaringen

 • Vernieuwde Hartog verpakkingen

  Vernieuwde Hartog verpakkingen

  Vanaf begin september krijgen de vezelrijke paardenvoeders van Hartog een nieuwe verpakking. Een verpakking die beter past bij de oorsprong van Hartog en waarbij het welzijn van paarden op de voorgrond staat.

 • Hartog doneert 30.000 kilo ruwvoer

  Hartog doneert 30.000 kilo ruwvoer

  Wij doneren 30.000 kilo ruwvoer aan alle getroffen landen m.b.t. de watersnood. Hiermee willen we alle paardenhouders in dit gebied een steuntje in de rug bieden.

 • Financieel-administratief medewerker (startfunctie)

  Wij zoeken een enthousiaste financieel administratief medewerker die de taal van onze organisatie spreekt; voeten in de klei, handen uit de mouwen. Ben jij gedreven, communicatief vaardigen werk je nauwkeurig? Krijg jij, naast het uitvoeren van financieel administratieve werkzaamheden, ook energie van het verbeteren/optimaliseren van processen, heb je (enige) kennis van LEAN en heb je affiniteit met onze branche? Lees dan snel verder!

 • Brand bij Hartog [update 25/06]

  Brand bij Hartog [update 25/06]

  Gisteravond is de Hartog Family geraakt in het hart van haar bedrijf.

  Onze fabriek is getroffen door een brand. Er is gelukkig niemand gewond geraakt, collega’s die op het moment van de brand in de fabriek aanwezig waren konden goed het gebouw verlaten.

 • Afstudeeropdracht Klimaatneutraal produceren in de Agribusiness

  Wij zoeken een enthousiaste student, studerend aan een HBO/WO-opleiding bijvoorbeeld in de richting van Technische Bedrijfskunde, Technische Natuurkunde, Built Evironment, Science Business & Innovation.

 • Afstudeeropdracht Onderhoudsplan

  Wij zoeken een enthousiaste student aan een HBO-opleiding bijvoorbeeld de richting van Werktuigbouwkunde. Volg jij een HBO-studie in een relevante richting en heb je affiniteit met onze branche? 

 • Stage marketing

  Wij zoeken drie enthousiaste (Nederlandse of Duitse) HBO studenten van die een relevante opleiding volgen (bijvoorbeeld Hippische Bedrijfskunde) of richting marketing& communicatie én affiniteit hebben met onze branche! 

 • Chauffeurs gezocht

  We zoeken nog één vaste chauffeur voor de periode half mei t/m sept voor 40 uur.  En daarnaast oproepchauffeurs voor dezelfde periode.

 • Nieuw: Hartog Support!

  Hartog Paardenvoeders heeft een bijzondere verrassing voor alle KNHS en FNRS leden: Hartog Support. Met Hartog Support krijg je wekelijks t/m 4 april een nieuwe video te zien met diverse leuke gasten en interessante onderwerpen om jou meer kennis en inzicht te geven in jouw paard of pony.

 • Afstudeer/stageopdracht - Klimaatneutraal produceren in de Agribusiness

  Wij zoeken een enthousiaste student, studerend aan een Hbo-opleiding bijvoorbeeld in de richting van Technische Bedrijfskunde, Technische Natuurkunde, Built Evironment.

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie