0229 58 12 32
  Niet beschikbaar

Sluiten  
stdClass Object
(
  [article_layout] => 
  [show_title] => 
  [link_titles] => 
  [show_tags] => 
  [show_intro] => 
  [info_block_position] => 
  [info_block_show_title] => 
  [show_category] => 
  [link_category] => 
  [show_parent_category] => 
  [link_parent_category] => 
  [show_associations] => 
  [show_author] => 
  [link_author] => 
  [show_create_date] => 
  [show_modify_date] => 
  [show_publish_date] => 
  [show_item_navigation] => 
  [show_icons] => 
  [show_print_icon] => 
  [show_email_icon] => 
  [show_vote] => 
  [show_hits] => 
  [show_noauth] => 
  [urls_position] => 
  [alternative_readmore] => 
  [article_page_title] => 
  [show_publishing_options] => 
  [show_article_options] => 
  [show_urls_images_backend] => 
  [show_urls_images_frontend] => 
)

Luzerne voor kippen

Luzerne voor kippen

Inmiddels is luzerne als ruwvoer niet meer weg te denken uit de pluimveehouderij. De pluimvee sector weet de weg naar onze Compact Luzerne en Compact Luzerne EKO te vinden om afleiding en structuur aan hun kippen te bieden. Lees hier alles over Luzerne voor vleeskuikens en kwaliteits ruwvoer voor gezond pluimvee.

Bij de voederkeuze voor leghennen spelen veel zaken een rol. Met name over de structuur ervan is de laatste tijd veel te zeggen. Want moet dit nu heel fijn zijn, voor onder andere een goede opname of moet het juist veel grove delen bevatten, zodat de maag wordt gestimuleerd en de kip wat te pikken heeft?

Pluimveekrant deed rondvraag: Peter Vriend is kwaliteitsmanager bij Hartog Lucerne - Grasdrogerij Hartog. "De spiermaag ontwikkelt zich uitsluitend in de opfokfase. Het is dus belangrijk van begin af aan het rantsoen aan te vullen met baaltjes lucerne. Op die manier ontwikkelen kippen grotere en actievere spiermagen, waarmee ze voor hun volledige levensloop een optimale refluxwerking hebben, en dus een betere voerconversie. 

Daarnaast geven de niet verteerbare vezels van luzerne een verzadig gevoel, wat zorgt voor minder onrust. Hoewel lucerne veel vitaminen en mineralen bevat, heeft het positieve effect dus hoofdzakelijk te maken met de luzernevezels. We horen dan ook niet alleen dat het gedrag verbetert, ook de mest gaat er meestal flink op vooruit."

Pluimvee gebruikt daarnaast de niet verteerbare vezels van luzerne als vulling van de spiermaag wat een verzadig gevoel geeft waardoor minder onrust ontstaat. Kippen kunnen door luzerne hun natuurlijke gedrag uitoefen wat helpt veerpikken te voorkomen. Hoewel luzerne veel vitaminen en mineralen bevat, heeft het positieve effect van luzerne dus hoofdzakelijk te maken met de luzernevezels. De vezels vormen een mooi hulpmiddel voor natuurlijk pikgedrag naast het fijngemalen voeder dat via de voerketting wordt gegeven. Als er veren opgenomen worden is dat een signaal dat er een tekort is aan vezels in het rantsoen. We horen dan ook niet alleen dat het gedrag verbetert, ook de mest gaat er meestal flink op vooruit.

Waarom Luzerne voor kippen?

 • Houdt kippen actief en zorgt voor afleiding
 • Leert de kippen scharrelen en bodemgericht zijn
 • Bootst het natuurlijke eetgedrag na
 • Voorkomt verenpikken bij andere kippen
 • Draagt bij aan de structuur behoefte en zorgt daarmee voor een gezonde darmflora en goede weerstand
 • Zorgt voor drogere mest en een verlaagde infectiedruk
 • Luzerne voor kippen draagt bij zodat aminozuren in het krachtvoer beter worden benut, daardoor neemt het stikstofgehalte in de mest en urine af

Waarom Luzerne voor kippen?

Luzerne is een 2 of 3 jarig gewas dat valt onder de categorie vlinderbloemigen. Luzerne bevat een grote hoeveelheid verteerbare eiwitten, en zorgt voor een goede aanvulling op het dagelijkse krachtvoer. Een gemiddelde leghen zal circa 2 gram luzerne per dag opnemen. Het voeren van luzerne stimuleert de spijsvertering bij kippen, zorgt voor een betere afleiding en bevordert daardoor het scharrelgedrag. Luzerne van Hartog is goed inzetbaar door middel van handige baaltje en daardoor eenvoudig in uw pluimveestal te plaatsen.

FaLang translation system by Faboba

Gerelateerde producten

Compact Luzerne (20kg) voor Pluimvee

€ 16,67 (incl. BTW)

Voernet

€ 13,04 (incl. BTW)

Compact Luzerne Easy (10kg)

€ 10,38 (incl. BTW)
Eko logo

Compact Luzerne EKO (20kg) voor Pluimvee

€ 17,05 (incl. BTW)

Hartog reviews - Klantervaringen

 • Coronavirus

  Hartog volgt de ontwikkeling aangaande de gevolgen en de daarbij horende maatregelen aangaande het Coronavirus nauwlettend.

  Laatste nieuws omtrent Coronavirus bij Hartog

 • Stage lopen bij Hartog

  Heb jij affiniteit hebt met paarden en wil je stage lopen bij dé ruwvoer specialist van Nederland? Dat kan! Bij Hartog kun je zowel een meewerk stage doen als een afstudeeropdracht.

 • Voeding van paarden

  De juiste voeding voor paarden is zeer belangrijk. Paardenvoer van Hartog  is van hoogwaardige kwaliteit en smakelijk voor uw paard. Gezond ruwvoer en krachtvoer op basis van luzerne en gras.

  Voor het oudere paard, voor recreatie paarden, voor sportieve prestaties en voor merrie en veulen wordt het voer van Grasdrogerij Hartog gebruikt.

 • Diervoeders

  Wanneer er gesproken wordt over diervoeders dan kan dit over vele verschillende soorten voeding voor dieren gaan. Van de brokken voor je kat tot het hooi voor het paard of konijn. Afhankelijk van het dier zijn er diervoeders waarbij het voer op basis van vlees of op basis van planten gemaakt worden. Hartog is een groothandel in diervoeders en heeft een groot assortiment in verschillende soorten paardenvoer, zowel ruwvoer als krachtvoeders. 

 • Luzerne voor kippen

  Luzerne voor kippen

  Inmiddels is luzerne als ruwvoer niet meer weg te denken uit de pluimveehouderij. De pluimvee sector weet de weg naar onze Compact Luzerne en Compact Luzerne EKO te vinden om afleiding en structuur aan hun kippen te bieden. Lees hier alles over Luzerne voor vleeskuikens en kwaliteits ruwvoer voor gezond pluimvee.

 • Luzerne voor konijnen

  Luzerne voor konijnen

  Het vezelrijke Luzerne geeft een positief effect op het spijsverteringssysteem. Konijnen die kampen met darmklachten zoals diarree, krampen of verstopping, hebben baat bij een rantsoen van ruwvoer zoals Compact Gras en hooi met Luzerne.

 • Voertips tijdens de dracht en lactatieperiode

  Tijdens de dracht is Hartog Lucerne-mix zeer goed toe te passen in het rantsoen vanwege het hoge calciumgehalte. Het hoge gehalte is goed voor de conditie van de merrie en voor de botvorming van het ongeboren veulen.

  Paardenvoer - Luzerne Paard

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie