0229 58 12 32
  Beschikbaar

stdClass Object
(
  [article_layout] => 
  [show_title] => 
  [link_titles] => 
  [show_tags] => 1
  [show_intro] => 
  [info_block_position] => 
  [info_block_show_title] => 
  [show_category] => 
  [link_category] => 
  [show_parent_category] => 
  [link_parent_category] => 
  [show_associations] => 
  [show_author] => 
  [link_author] => 
  [show_create_date] => 
  [show_modify_date] => 
  [show_publish_date] => 
  [show_item_navigation] => 
  [show_icons] => 
  [show_print_icon] => 
  [show_email_icon] => 
  [show_vote] => 
  [show_hits] => 
  [show_noauth] => 
  [urls_position] => 
  [alternative_readmore] => 
  [article_page_title] => 
  [show_publishing_options] => 
  [show_article_options] => 
  [show_urls_images_backend] => 
  [show_urls_images_frontend] => 
)

Luzerne voor konijnen

Luzerne voor konijnen

Het vezelrijke Luzerne geeft een positief effect op het spijsverteringssysteem. Konijnen die kampen met darmklachten zoals diarree, krampen of verstopping, hebben baat bij een rantsoen van ruwvoer zoals Compact Gras en hooi met Luzerne.

Luzerne is rijk aan natuurlijk gevormde vitaminen, mineralen en sporenelementen. Met Luzerne in het rantsoen wordt de kwaliteit van het ruwvoerrantsoen verbeterd waardoor er minder krachtvoer gebruikt kan worden. De hoge voederwaarde en de vezelrijke structuur bevordert de darmwerking en verbetert de balans in de darmflora. Luzerne helpt infecties en problemen met het immuunsysteem preventief voorkomen.  

Luzerne ondersteunt de natuurlijke gebitsslijtage

De Hartog Lucerne-mix wordt vooral ingezet bij jonge- en voedende konijnen. De Luzerne kent een hoog eiwit- en calciumpercentage en ondersteunt jonge dieren tijdens de groei en ontwikkeling van spieren, botten en gewrichten. Door de hoge kwaliteit en smakelijkheid wordt het snel opgenomen door de jonge dieren.  Na 5 tot 7 maanden wordt er langzaam over gegaan op Compact Gras of hooi. De Lucerne-mix bevat een mengsel van melasse en plantaardige olie, een uitstekende bron van omega 3 en 6 vetzuren, voor een gezonde huid en vacht.
Luzerne voor konijnen - Alfalfa para ConejosLucerne-mix kent een hoog calciumgehalte en bevat foliumzuur , caroteen en essentiële vitaminen voor de vruchtbaarheid. In de periode van dracht en lactatie is de calcium/fosfor-verhouding van essentieel belang voor de conditie van het konijn en de botvorming van de ongeboren jongen. Het hoge calciumgehalte (3 keer zo hoog als hooi) en de essentiële aminozuren in Lucerne-mix dragen bij aan een optimale ontwikkeling van het botten- en spierenstelsel.

Volledig verteerbare eiwitten

Eiwitten in (voordroog) kuil en hooi die ontstaan door kunststofbemesting zijn veelal slecht verteerbaar en kunnen nadelige effecten veroorzaken, zoals kramp en diarree. Bij luzerne (vlinderbloemige) daarentegen wordt door wortelknolbacteriën de stikstof uit de lucht gebonden, met als resultaat een aminozurenpatroon dat zorgt voor volledig verteerbare eiwitten. Daarnaast speelt het kunstmatige droogproces van luzerne een grote rol in de vertering van eiwitten. Door de kortdurende verhitting worden eiwitten voor een deel afgebroken, zodat ze gemakkelijker opgenomen kunnen worden.

Vanwege het hoge calciumgehalte wordt de Luzerne bij volwassen konijnen en knaagdieren alleen in kleine hoeveelheden aangeraden.

Ruwvoer voor konijnen en knaagdieren

Konijnen en knaagdieren hebben een relatief grote dikke en blinde darm. Om hun darmen goed te laten werken hebben konijnen veel ruwvoer nodig. Bijvoorbeeld kunstmatig gedroogd gras van Hartog. Dit gras heeft een goede en constante kwaliteit, is zeer vezelrijk, bevat geen schimmels en bacteriën en ruikt heerlijk vers. Ruwvoer mag onbeperkt gegeten worden.

Konijnen hebben een zeer gevoelige spijsvertering. In bepaalde situaties, zoals bij pijn, stress of tijdens de verharing gaan konijnen wel eens minder eten en dit veroorzaakt een vertraagde darmwerking. Hierdoor ontstaat "gas" in de darmen, wat voor het dier zeer pijnlijk is en waardoor het stopt met eten. Het is belangrijk om stress en pijn vermijden en het dier onbeperkt ruwvoer aan te bieden om de gasvorming te reduceren.

“Geef niet teveel konijnenvoer, want dan wordt er niet genoeg ruwvoer gegeten!”

Voorkom problemen zoals zoals "olifantentanden". De tanden van een konijn groeien altijd door. Wanneer de voortanden niet goed aangelegd zijn of beschadigd zijn geraakt, groeien deze scheef door. Ze raken dan de tegenoverliggende voortanden niet meer en worden te lang. Een gezond konijn zal zijn voortanden slijten door het eten van vezelrijke producten, zoals gras, hooi en bladgroente.

Konijnenvoer

Naast ruwvoer kunt u ongeveer 20 gram per kilo lichaamsgewicht aan konijnenvoer (brok of granenmengeling) geven. Als konijnen teveel konijnenvoer eten krijgen ze een teveel aan energie binnen en worden ze te dik. Hierdoor gaat het konijn minder blindedarmkeuteltjes eten. Dit eten van blindedarmkeuteltjes, coecotrofie genaamd, is vooral belangrijk voor de opname van vitamine B.

Hartog Compact Gras

Met een afmeting van 50 x 30 x 30 cm per baaltje, wordt uw benodigde opslagruimte enorm beperkt. Het baaltje is voorzien van een folie, zodat uw opslagruimte netjes blijft en het product beschermd is.

 • Het is 100% gedroogd gras zonder toevoegingen
 • Zeer compact > minder opslagruimte nodig
 • Met beschermende folie

Naast Compact Gras wordt ook onze Lucerne-mix ingezet als voeding bij konijnen en knaagdieren. Vooral Jonge konijnen en voedsters hebben baat bij een rantsoen met Luzerne.

FaLang translation system by Faboba

Gerelateerde producten

Compact Gras - Gedroogd Gras

€ 16,73 (incl. BTW)

Lucerne-mix - Vezelrijk Ruwvoer

€ 17,66 (incl. BTW)

Hartog reviews - Klantervaringen

 • Chauffeurs gezocht

  We zoeken nog één vaste chauffeur voor de periode half mei t/m sept voor 40 uur.  En daarnaast oproepchauffeurs voor dezelfde periode.

 • Nieuw: Hartog Support!

  Hartog Paardenvoeders heeft een bijzondere verrassing voor alle KNHS en FNRS leden: Hartog Support. Met Hartog Support krijg je wekelijks t/m 4 april een nieuwe video te zien met diverse leuke gasten en interessante onderwerpen om jou meer kennis en inzicht te geven in jouw paard of pony.

 • Afstudeer/stageopdracht - Klimaatneutraal produceren in de Agribusiness

  Wij zoeken een enthousiaste student, studerend aan een Hbo-opleiding bijvoorbeeld in de richting van Technische Bedrijfskunde, Technische Natuurkunde, Built Evironment.

 • KNHS en Hartog breiden partnership uit

  KNHS en Hartog breiden partnership uit

  ERMELO (KNHS) – De KNHS en Hartog breiden hun partnership verder uit. Hartog sponsort al sinds het ontstaan van de KNHS in 2002 de KNHS-Hartog Trophy. Door de jaren heen is deze competitie uitgegroeid tot een zeer gewaardeerde en populaire rijstijlcompetitie voor pony’s in de discipline springen.

 • Coronavirus

  Hartog volgt de ontwikkeling aangaande de gevolgen en de daarbij horende maatregelen aangaande het Coronavirus nauwlettend.

  Laatste nieuws omtrent Coronavirus bij Hartog

 • Stage lopen bij Hartog

  Heb jij affiniteit hebt met paarden en wil je stage lopen bij dé ruwvoer specialist van Nederland? Dat kan! Bij Hartog kun je zowel een meewerk stage doen als een afstudeeropdracht.

 • Voeding van paarden

  De juiste voeding voor paarden is zeer belangrijk. Paardenvoer van Hartog  is van hoogwaardige kwaliteit en smakelijk voor uw paard. Gezond ruwvoer en krachtvoer op basis van luzerne en gras.

  Voor het oudere paard, voor recreatie paarden, voor sportieve prestaties en voor merrie en veulen wordt het voer van Grasdrogerij Hartog gebruikt.

 • Diervoeders

  Wanneer er gesproken wordt over diervoeders dan kan dit over vele verschillende soorten voeding voor dieren gaan. Van de brokken voor je kat tot het hooi voor het paard of konijn. Afhankelijk van het dier zijn er diervoeders waarbij het voer op basis van vlees of op basis van planten gemaakt worden. Hartog is een groothandel in diervoeders en heeft een groot assortiment in verschillende soorten paardenvoer, zowel ruwvoer als krachtvoeders. 

 • Luzerne voor kippen

  Luzerne voor kippen

  Inmiddels is luzerne als ruwvoer niet meer weg te denken uit de pluimveehouderij. De pluimvee sector weet de weg naar onze Compact Luzerne en Compact Luzerne EKO te vinden om afleiding en structuur aan hun kippen te bieden. Lees hier alles over Luzerne voor vleeskuikens en kwaliteits ruwvoer voor gezond pluimvee.

 • Luzerne voor konijnen

  Luzerne voor konijnen

  Het vezelrijke Luzerne geeft een positief effect op het spijsverteringssysteem. Konijnen die kampen met darmklachten zoals diarree, krampen of verstopping, hebben baat bij een rantsoen van ruwvoer zoals Compact Gras en hooi met Luzerne.

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie