0229 58 12 32
  Niet beschikbaar

stdClass Object
(
  [article_layout] => 
  [show_title] => 
  [link_titles] => 
  [show_tags] => 1
  [show_intro] => 
  [info_block_position] => 
  [info_block_show_title] => 
  [show_category] => 
  [link_category] => 
  [show_parent_category] => 
  [link_parent_category] => 
  [show_associations] => 
  [show_author] => 
  [link_author] => 
  [show_create_date] => 
  [show_modify_date] => 
  [show_publish_date] => 
  [show_item_navigation] => 
  [show_icons] => 
  [show_print_icon] => 
  [show_email_icon] => 
  [show_vote] => 
  [show_hits] => 
  [show_noauth] => 
  [urls_position] => 
  [alternative_readmore] => 
  [article_page_title] => 
  [show_publishing_options] => 
  [show_article_options] => 
  [show_urls_images_backend] => 
  [show_urls_images_frontend] => 
)

Luzerne voor konijnen

Luzerne voor konijnen

Het vezelrijke Luzerne geeft een positief effect op het spijsverteringssysteem. Konijnen die kampen met darmklachten zoals diarree, krampen of verstopping, hebben baat bij een rantsoen van ruwvoer zoals Compact Gras en hooi met Luzerne.

Luzerne is rijk aan natuurlijk gevormde vitaminen, mineralen en sporenelementen. Met Luzerne in het rantsoen wordt de kwaliteit van het ruwvoerrantsoen verbeterd waardoor er minder krachtvoer gebruikt kan worden. De hoge voederwaarde en de vezelrijke structuur bevordert de darmwerking en verbetert de balans in de darmflora. Luzerne helpt infecties en problemen met het immuunsysteem preventief voorkomen.  

Luzerne ondersteunt de natuurlijke gebitsslijtage

De Hartog Lucerne-mix wordt vooral ingezet bij jonge- en voedende konijnen. De Luzerne kent een hoog eiwit- en calciumpercentage en ondersteunt jonge dieren tijdens de groei en ontwikkeling van spieren, botten en gewrichten. Door de hoge kwaliteit en smakelijkheid wordt het snel opgenomen door de jonge dieren.  Na 5 tot 7 maanden wordt er langzaam over gegaan op Compact Gras of hooi. De Lucerne-mix bevat een mengsel van melasse en plantaardige olie, een uitstekende bron van omega 3 en 6 vetzuren, voor een gezonde huid en vacht.
Luzerne voor konijnen - Alfalfa para ConejosLucerne-mix kent een hoog calciumgehalte en bevat foliumzuur , caroteen en essentiële vitaminen voor de vruchtbaarheid. In de periode van dracht en lactatie is de calcium/fosfor-verhouding van essentieel belang voor de conditie van het konijn en de botvorming van de ongeboren jongen. Het hoge calciumgehalte (3 keer zo hoog als hooi) en de essentiële aminozuren in Lucerne-mix dragen bij aan een optimale ontwikkeling van het botten- en spierenstelsel.

Volledig verteerbare eiwitten

Eiwitten in (voordroog) kuil en hooi die ontstaan door kunststofbemesting zijn veelal slecht verteerbaar en kunnen nadelige effecten veroorzaken, zoals kramp en diarree. Bij luzerne (vlinderbloemige) daarentegen wordt door wortelknolbacteriën de stikstof uit de lucht gebonden, met als resultaat een aminozurenpatroon dat zorgt voor volledig verteerbare eiwitten. Daarnaast speelt het kunstmatige droogproces van luzerne een grote rol in de vertering van eiwitten. Door de kortdurende verhitting worden eiwitten voor een deel afgebroken, zodat ze gemakkelijker opgenomen kunnen worden.

Vanwege het hoge calciumgehalte wordt de Luzerne bij volwassen konijnen en knaagdieren alleen in kleine hoeveelheden aangeraden.

Ruwvoer voor konijnen en knaagdieren

Konijnen en knaagdieren hebben een relatief grote dikke en blinde darm. Om hun darmen goed te laten werken hebben konijnen veel ruwvoer nodig. Bijvoorbeeld kunstmatig gedroogd gras van Hartog. Dit gras heeft een goede en constante kwaliteit, is zeer vezelrijk, bevat geen schimmels en bacteriën en ruikt heerlijk vers. Ruwvoer mag onbeperkt gegeten worden.

Konijnen hebben een zeer gevoelige spijsvertering. In bepaalde situaties, zoals bij pijn, stress of tijdens de verharing gaan konijnen wel eens minder eten en dit veroorzaakt een vertraagde darmwerking. Hierdoor ontstaat "gas" in de darmen, wat voor het dier zeer pijnlijk is en waardoor het stopt met eten. Het is belangrijk om stress en pijn vermijden en het dier onbeperkt ruwvoer aan te bieden om de gasvorming te reduceren.

“Geef niet teveel konijnenvoer, want dan wordt er niet genoeg ruwvoer gegeten!”

Voorkom problemen zoals zoals "olifantentanden". De tanden van een konijn groeien altijd door. Wanneer de voortanden niet goed aangelegd zijn of beschadigd zijn geraakt, groeien deze scheef door. Ze raken dan de tegenoverliggende voortanden niet meer en worden te lang. Een gezond konijn zal zijn voortanden slijten door het eten van vezelrijke producten, zoals gras, hooi en bladgroente.

Konijnenvoer

Naast ruwvoer kunt u ongeveer 20 gram per kilo lichaamsgewicht aan konijnenvoer (brok of granenmengeling) geven. Als konijnen teveel konijnenvoer eten krijgen ze een teveel aan energie binnen en worden ze te dik. Hierdoor gaat het konijn minder blindedarmkeuteltjes eten. Dit eten van blindedarmkeuteltjes, coecotrofie genaamd, is vooral belangrijk voor de opname van vitamine B.

Hartog Compact Gras

Met een afmeting van 50 x 30 x 30 cm per baaltje, wordt uw benodigde opslagruimte enorm beperkt. Het baaltje is voorzien van een folie, zodat uw opslagruimte netjes blijft en het product beschermd is.

 • Het is 100% gedroogd gras zonder toevoegingen
 • Zeer compact > minder opslagruimte nodig
 • Met beschermende folie

Naast Compact Gras wordt ook onze Lucerne-mix ingezet als voeding bij konijnen en knaagdieren. Vooral Jonge konijnen en voedsters hebben baat bij een rantsoen met Luzerne.

FaLang translation system by Faboba

Gerelateerde producten

Compact Gras - Gedroogd Gras

€ 16,73 (incl. BTW)

Lucerne-mix - Vezelrijk Ruwvoer

€ 17,66 (incl. BTW)

Hartog reviews - Klantervaringen

 • Vernieuwde Hartog verpakkingen

  Vernieuwde Hartog verpakkingen

  Vanaf half augustus krijgen de vezelrijke paardenvoeders van Hartog een nieuwe verpakking. Een verpakking die beter past bij de oorsprong van Hartog en waarbij het welzijn van paarden op de voorgrond staat.

 • Hartog doneert 30.000 kilo ruwvoer

  Hartog doneert 30.000 kilo ruwvoer

  Wij doneren 30.000 kilo ruwvoer aan alle getroffen landen m.b.t. de watersnood. Hiermee willen we alle paardenhouders in dit gebied een steuntje in de rug bieden.

 • Financieel-administratief medewerker (startfunctie)

  Wij zoeken een enthousiaste financieel administratief medewerker die de taal van onze organisatie spreekt; voeten in de klei, handen uit de mouwen. Ben jij gedreven, communicatief vaardigen werk je nauwkeurig? Krijg jij, naast het uitvoeren van financieel administratieve werkzaamheden, ook energie van het verbeteren/optimaliseren van processen, heb je (enige) kennis van LEAN en heb je affiniteit met onze branche? Lees dan snel verder!

 • Brand bij Hartog [update 25/06]

  Brand bij Hartog [update 25/06]

  Gisteravond is de Hartog Family geraakt in het hart van haar bedrijf.

  Onze fabriek is getroffen door een brand. Er is gelukkig niemand gewond geraakt, collega’s die op het moment van de brand in de fabriek aanwezig waren konden goed het gebouw verlaten.

 • Afstudeeropdracht Klimaatneutraal produceren in de Agribusiness

  Wij zoeken een enthousiaste student, studerend aan een HBO/WO-opleiding bijvoorbeeld in de richting van Technische Bedrijfskunde, Technische Natuurkunde, Built Evironment, Science Business & Innovation.

 • Afstudeeropdracht Onderhoudsplan

  Wij zoeken een enthousiaste student aan een HBO-opleiding bijvoorbeeld de richting van Werktuigbouwkunde. Volg jij een HBO-studie in een relevante richting en heb je affiniteit met onze branche? 

 • Afstudeeropdracht Implementatie softwarepakket in de Agribusiness

  Wij zoeken een gedreven (duaal/deeltijd/voltijd) HBO student Finance & Control (bedrijfseconomie). Ben jij gedreven, communicatief vaardig en houd je ervan de handen uit de mouwen te steken?

 • Stage marketing

  Wij zoeken drie enthousiaste (Nederlandse of Duitse) HBO studenten van die een relevante opleiding volgen (bijvoorbeeld Hippische Bedrijfskunde) of richting marketing& communicatie én affiniteit hebben met onze branche! 

 • Chauffeurs gezocht

  We zoeken nog één vaste chauffeur voor de periode half mei t/m sept voor 40 uur.  En daarnaast oproepchauffeurs voor dezelfde periode.

 • Nieuw: Hartog Support!

  Hartog Paardenvoeders heeft een bijzondere verrassing voor alle KNHS en FNRS leden: Hartog Support. Met Hartog Support krijg je wekelijks t/m 4 april een nieuwe video te zien met diverse leuke gasten en interessante onderwerpen om jou meer kennis en inzicht te geven in jouw paard of pony.

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie