0229 58 12 32
  Niet beschikbaar

stdClass Object
(
  [article_layout] => 
  [show_title] => 
  [link_titles] => 
  [show_tags] => 
  [show_intro] => 
  [info_block_position] => 
  [info_block_show_title] => 
  [show_category] => 
  [link_category] => 
  [show_parent_category] => 
  [link_parent_category] => 
  [show_associations] => 
  [show_author] => 
  [link_author] => 
  [show_create_date] => 
  [show_modify_date] => 
  [show_publish_date] => 
  [show_item_navigation] => 
  [show_icons] => 
  [show_print_icon] => 
  [show_email_icon] => 
  [show_vote] => 
  [show_hits] => 
  [show_noauth] => 
  [urls_position] => 
  [alternative_readmore] => 
  [article_page_title] => 
  [show_publishing_options] => 
  [show_article_options] => 
  [show_urls_images_backend] => 
  [show_urls_images_frontend] => 
)

Onze ambassadeur, Dr. Peyo komt naar Nederland!

Op donderdag, 16 juni tussen 14.00 en 16.00 uur is er een speciaal bezoek op vier benen aan de jonge patiënten van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) in Utrecht. Het Franse paard ‘dr. Peyo’ staat internationaal bekend om zijn gave een bijzondere band op te kunnen bouwen met patiënten en hen even te laten vergeten dat ze ziek zijn. 

 • Wie: Paard ‘dr. Peyo’ samen met zijn verzorger Hassen Bouchakour
 • Wat: bezoek aan patiënten uit het WKZ 
 • Waar: Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht
 • Wanneer: donderdag 16 juni van 14.00-16.00 uur

Het Franse paard ‘dr. Peyo’ zal aanstaande donderdag een bezoek brengen aan de jonge patiënten van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) in Utrecht. ‘Dokter Peyo’ is een beroemdheid in eigen land en staat internationaal bekend om zijn gave een bijzondere band op te kunnen bouwen met patiënten en hen zo even te laten vergeten dat ze ziek zijn. Het bezoek zorgt ervoor dat kinderen even weg kunnen van de afdeling. Daarnaast dragen afleiding en ontspanning bij aan hun herstel en aan de vermindering van (psychische) klachten tijdens en na de behandeling. Het is voor het eerst dat dr. Peyo een bezoek brengt aan een ziekenhuis buiten Frankrijk. 

Positief effect op patiënten

Peyo is een paard met een unieke gave, hij kan kanker en tumoren aanvoelen, en bezoekt in Frankrijk al jaren diverse ziekenhuizen. Hassen Bouchakour begeleidt het paard sinds 2011. “Peyo is een paard uit duizenden. Vanaf het begin van onze relatie werd duidelijk dat hij een bijzondere gave heeft in de omgang met patiënten en ook de medische teams zagen al snel het positieve effect. Patiënten werden rustiger en hun stemming verbeterde. Sindsdien proberen we zo veel mogelijk patiënten en hun families steun te bieden. Dankzij Hartog Paardenvoeders en Stichting Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis mogen wij nu ook de patiënten uit het WKZ ontmoeten. Tijdens zijn verblijf in Nederland slaapt Peyo bij Stalhouderij De Zadelhoff in Breukelen, waar hij kan genieten van zijn welverdiende verzorging.”

Roel Boersma, Hartog Paardenvoeders. “Bij Hartog Paardenvoeders geloven wij in de kracht van de interactie tussen paarden en mensen. Paarden zijn niet voor niets al meer dan 6000 jaar onderdeel van onze samenleving. Dr. Peyo is een bijzonder voorbeeld van wat een paard voor een mens kan betekenen, en wij zijn heel blij dat wij de patiënten van het WKZ op deze manier kunnen helpen.”

"In het WKZ vinden we dat ieder kind eerst kind is en dan pas ziek. Maar voor de kinderen in het WKZ is dit niet vanzelfsprekend. Onderzoeken zijn soms vervelend en veel kinderen moeten langere tijd in het ziekenhuis verblijven en soms operaties ondergaan. Wij doen er alles aan om de kinderen af en toe even te laten vergeten dat ze ziek zijn. 

Daarom zijn we erg blij dat Hartog paardenvoer dit bezoek van dr. Peyo aan ons ziekenhuis heeft mogelijk gemaakt en dat de kinderen even weg van de afdeling en weg van vervelende onderzoeken kunnen. Daarnaast dragen afleiding en ontspanning bij aan hun herstel en aan de vermindering van (psychische) klachten tijdens en na de behandeling. Om alle activiteiten ieder jaar te organiseren, is veel geld nodig. Daarom zet Stichting Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis zich in voor de beste zorg én behandeling in een prettige en kindvriendelijke omgeving."

FaLang translation system by Faboba

Gerelateerde producten

Hartog reviews - Klantervaringen

 • Hoofdmonteur (werkvoorbereider)

  Wij zijn op zoeken naar enthousiaste Hoofdmonteur.   
  Je bent het technisch aanspreekpunt voor onze organisatie.  
  Ben jij gedreven, gemotiveerd en flexibel? 
  Krijg jij, naast het sleutelen, energie van het organiseren van de werkplaats?! 
  Lees dan snel verder! 

 • Onze ambassadeur, Dr. Peyo komt naar Nederland!

  Onze ambassadeur, Dr. Peyo komt naar Nederland!

  Op donderdag, 16 juni tussen 14.00 en 16.00 uur is er een speciaal bezoek op vier benen aan de jonge patiënten van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) in Utrecht. Het Franse paard ‘dr. Peyo’ staat internationaal bekend om zijn gave een bijzondere band op te kunnen bouwen met patiënten en hen even te laten vergeten dat ze ziek zijn. 

 • Procesoperator gezocht!

  Wij zoeken een gedreven collega met Noord-Hollandse nuchterheid heeft! Je hebt passie en je gaat in volle vaart mee. Wij zoeken iemand die uitdagingen graag aangaat en de organisatie laat groeien. Als operator stoker heb je meerdere werkzaamheden, deze zijn ook afhankelijk van de periode van het jaar.

 • Vernieuwde Hartog verpakkingen

  Vernieuwde Hartog verpakkingen

  Vanaf begin september 2021 krijgen de vezelrijke paardenvoeders van Hartog een nieuwe verpakking. Een verpakking die beter past bij de oorsprong van Hartog en waarbij het welzijn van paarden op de voorgrond staat.

 • Hartog doneert 30.000 kilo ruwvoer

  Hartog doneert 30.000 kilo ruwvoer

  Wij doneren 30.000 kilo ruwvoer aan alle getroffen landen m.b.t. de watersnood. Hiermee willen we alle paardenhouders in dit gebied een steuntje in de rug bieden.

 • Financieel-administratief medewerker (startfunctie)

  Wij zoeken een enthousiaste financieel administratief medewerker die de taal van onze organisatie spreekt; voeten in de klei, handen uit de mouwen. Ben jij gedreven, communicatief vaardigen werk je nauwkeurig? Krijg jij, naast het uitvoeren van financieel administratieve werkzaamheden, ook energie van het verbeteren/optimaliseren van processen, heb je (enige) kennis van LEAN en heb je affiniteit met onze branche? Lees dan snel verder!

 • Brand bij Hartog [update 25/06]

  Brand bij Hartog [update 25/06]

  Gisteravond is de Hartog Family geraakt in het hart van haar bedrijf.

  Onze fabriek is getroffen door een brand. Er is gelukkig niemand gewond geraakt, collega’s die op het moment van de brand in de fabriek aanwezig waren konden goed het gebouw verlaten.

 • Afstudeeropdracht Klimaatneutraal produceren in de Agribusiness

  Wij zoeken een enthousiaste student, studerend aan een HBO/WO-opleiding bijvoorbeeld in de richting van Technische Bedrijfskunde, Technische Natuurkunde, Built Evironment, Science Business & Innovation.

 • Afstudeeropdracht Onderhoudsplan

  Wij zoeken een enthousiaste student aan een HBO-opleiding bijvoorbeeld de richting van Werktuigbouwkunde. Volg jij een HBO-studie in een relevante richting en heb je affiniteit met onze branche? 

 • Stage marketing

  Wij zoeken drie enthousiaste (Nederlandse of Duitse) HBO studenten van die een relevante opleiding volgen (bijvoorbeeld Hippische Bedrijfskunde) of richting marketing& communicatie én affiniteit hebben met onze branche! 

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie

  Actie