0229 58 12 32

Hartog voor paarden, pluimvee en veehouderij

Referenties

Er zijn diverse bekende ruiters en stallen die Hartog paardenvoer gebruiken. Klik hieronder op de verschillende referenties / branches om te zien welke ruiters en stallen tevreden gebruiker van Hartog producten zijn.

Ervaringen van klanten


Jamie Gornall
Gornall Equestrian

Jamie Gornall is een internationaal springruiter welke de afgelopen 15 jaar heeft gereden voor en getraind met de beste ruiters ter wereld. Zijn passie en toewijding voor de paardensport is groot. Gornall Equestrian, gevestigd in Noord Yorkshire (Engeland), is zijn thuisbasis. Deze locatie biedt moderne faciliteiten om de beste springfaciliteit te creëren.
Jamie Gornall voert zijn paarden verschillende Hartog producten en wij vroegen aan hem wat hij van onze producten vind.

Jamie Gornall:

Ik gebruik de producten van Hartog omdat deze zeer consistent zijn. Het product wordt van begin tot eind zelf gemaakt waardoor ieder ingrediënt binnen het proces traceerbaar is.

De producten zijn ook zeer smakelijk in tegenstelling tot de producten van sommige concurrenten. Sommige andere natuurlijke ruwvoeders kunnen de mond, keel en maag van het paard beschadigen of irriteren, maar zelfs de kieskeurige eters eten de emmer met Hartog voer helemaal leeg! Alle paarden eten het heel goed en dat zegt al genoeg.

Alle producten voldoen precies aan hun omschrijving. Bijvoorbeeld de Gras-mix voor jonge paarden is een bron van zuivere vezels. De Lucerne-mix wordt gebruikt voor de wedstrijdpaarden die op deze manier worden voorzien van meer energie.
Wij zijn erg blij met de producten en dit geldt ook voor de paarden!

Logo Jos LansinkJos Lansink
Ellikom

Wereldkampioen Springen:

'Bij ons op stal wordt de Lucerne-mix onder de middag door het krachtvoer gemengd, zodat de paarden langer op het voer kauwen. Hierdoor wordt er meer speeksel geproduceerd en dit komt de spijsvertering ten goede. Alle paarden krijgen ca. 1 kg Lucerne-mix per dag. Ik voer het al 20 jaar.... Dat zegt genoeg!'’

Logo Gert-Jan BrugginkGert-Jan Bruggink
Weerselo

Product dat Gert-Jan Bruggink al jarenlang gebruikt:

Lucerne-mix

Logo Sander MarijnissenSander Marijnissen
Wijdewormer

 '' Compact Gras is ruwvoer met een constante kwaliteit! Wij en onze paarden zijn zeer tevreden met Hartog Compact Gras. Het systeem met de Hartog Voerbox werkt heel goed en de paarden vermaken zich geweldig. Deze baaltjes zijn ook ontzettend handig om mee te nemen op concours ” Aldus Sander Marijnissen

Logo ZangersheideZangersheide
Lanaken

De gerenommeerde stoeterij

Gevestigd in Lanaken en voert al 12 jaar producten van Hartog. Zij gebruiken de Lucerne-mix, Gras-mix, Compact Gras, Energy Classic, Energy Special en Care Promise.

‘’Wij voeren alle jonge paarden (0-2,5 jarige) in de loopstallen bij met Hartog Lucerne-mix. Ze krijgen ca. 1 zak per 4-7 paarden, variërend per leeftijd. Dit komt neer op 2,5 – 4 kg Hartog Lucerne-mix per paard per dag. De paarden van 0 tot 1,5 jaar krijgen hierbij ’s morgens en ’s avonds krachtvoer. Vanaf 1,5 jaar krijgen ze alleen ’s morgens krachtvoer en een grotere hoeveelheid Lucerne-mix.
Lucerne-mix is gemakkelijk voeren en de paarden zien er goed uit. De vezels stimuleren de spijsvertering. De jonge paarden krijgen met Lucerne-mix een aanvulling van natuurlijk gevormde voedingsstoffen die de groei en ontwikkeling ondersteunen. ’’
‘’De springpaarden worden ’s morgens en ’s avonds gevoerd met Energy Classic en voor paarden waarbij geen haver gewenst is wordt de Energy Special gebruikt.’’
‘’De springpaarden die iets meer vulling nodig hebben worden bijgevoerd met Hartog Gras-mix of Hartog Lucerne-mix onder de middag. Hierbij krijgen zij meestal de Care Promise kruidenslobber.‘’ Aldus de stalmanager van Zangersheide.

Logo Hugo Langeweg
Hugo Langeweg
Schagerbrug

De producten die Hugo Langeweg al jarenlang gebruikt:

Lucerne-mix
Balance
Energy Classic
Care Promise

Logo Peter StrooperPeter Strooper
Callantsoog

De producten die Peter Strooper al jarenlang gebruikt:

Compact Gras
Energy Classic

Logo Franke SloothaakFranke Sloothaak
Borgholzhauzen

Producten die Franke Sloothaak al jarenlang gebruikt:

Lucerne-mix
Gras-mix
Compact Gras

Logo Rodrigo PessoaRodrigo Pessoa
Fleurus

Producten die Rodrigo Pessoa al jarenlang gebruikt:

Energy Classic
Energy Special

Logo Stal WitteStal Witte
Schijndel

Het product dat Stal Witte gebruikt:

Compact Gras

Logo Stal HazelbergStal Hazelberg
Boekel

Wereldkampioen miniatuurhengst:

De miniatuurpaarden worden  tijdens dergelijke shows op stand beoordeeld waarbij gelet wordt op exterieur, verhoudingen en uitstraling. Voeding is een belangrijke factor om het miniatuurpaard in topconditie te krijgen en te houden. Volgens van de Wetering dienen miniatuurpaarden niet te mager gehouden te worden, maar ook zij moeten voldoende vlees op het lichaam hebben.

De showpaarden van Stal Hazelberg worden gevoerd met een mix van Energy Classic, Concept kruidenbrok en een beetje zwarte haver. Aan ruwvoeders krijgen ze Lucerne-mix en een minimale hoeveelheid hooi. Heer van de Wetering licht toe dat hij de showpaarden voornamelijk voert met Lucerne-mix. ''Hiermee blijven de paarden in een stralende conditie en  voorkom je dikke buiken, die bij het voeren van hooi wel kunnen ontstaan'': aldus Ben van de Wetering.

Diervoeders

Wanneer er gesproken wordt over diervoeders dan kan dit over vele verschillende soorten voeding voor dieren gaan. Van de brokken voor je kat tot het hooi voor het paard. Afhankelijk van het dier zijn er diervoeders waarbij het voer op basis van vlees of op basis van planten gemaakt worden.

Lees meer

Hartog Lucerne Trophy

De KNHS-Hartog Lucerne Trophy 2018 is een springcompetitie voor D-pony's op Z-niveau. Het belangrijkste doel van de KNHS-Hartog Lucerne Trophy is het bevorderen van een betere doorstroming naar de klasse ZZ en de KNHS-Roelofsen Jeugd Competitie. De KNHS-Hartog Lucerne Trophy vormt daarmee een belangrijke bouwsteen in de opleiding van jonge springruiters.

Deelnemers in deze competitie krijgen punten voor hun rijstijl. De beoordeling van de rijstijl en het geven van tips wordt gedaan door een bekende ruiter of trainer.

MEEDOEN AAN DE KNHS-HARTOG LUCERNE TROPHY

Startgerechtigd zijn combinaties die tenminste zijn opgenomen in het springen klasse Z + 2 winstpunten met een D-pony, een geldige KNHS-startpas hebben en in 2018 de maximale leeftijd van 16 jaar bereiken.

INSCHRIJVEN, STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN VIA MIJN KNHS

Inschrijven voor de competitie kan vanaf 8 weken tot 10 dagen voor de wedstrijd via MijnKNHS.nl. De startlijsten en uitslagen zijn ook terug te vinden in de wedstrijdkalender van Mijn KNHS.

WEDSTRIJDKALENDER KNHS-HARTOG LUCERNE TROPHY 2018

Kalender KNHS-Hartog Lucerne Trophy 2018

De KNHS-Hartog Lucerne Trophy vindt plaats op zes verschillende locaties. Om je te kwalificeren voor de finale, moet je aan minimaal drie competitiewedstrijden hebben mee gedaan en eindigen in de top 20.

Zondag 21 januari, Zwarte Water in De Mortel
Zondag 4 februari, De Ankerhal in Saasveld
Maart, nader te bepalen
Zaterdag 14 april, Twentse Ros in Geesteren
Zondag 13 mei, Manege Beukers in Oud-Karspel
Zaterdag 19 mei, Stadspark in Bergen op Zoom
Zaterdag 16 juni,  Finale  - CSI Twente in Geesteren

Wij ondersteunen al jarenlang de springcompetitie voor pony’s op Z-niveau. Daarom zal Hartog ook in 2018 wederom sponsor zijn van dit evenement.

Neem voor meer informatie contact op met de afdeling Evenementen & Competities van de KNHS via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 • 1
 • 2
 • Voeding van paarden

  De juiste voeding voor paarden is zeer belangrijk. Paardenvoer van Hartog  is van hoogwaardige kwaliteit en smakelijk voor uw paard. Gezond ruwvoer en krachtvoer op basis van luzerne en gras.

  Voor het oudere paard, voor recreatie paarden, voor sportieve prestaties en voor merrie en veulen wordt het voer van Grasdrogerij Hartog gebruikt.

  Lees meer

 • Wat eet een Alpaca?

  Alpaca’s kunnen worden gezien als sobere eters. Zij kunnen redelijk schraal worden gevoerd en alsnog voldoende voedingsstoffen uit het voer halen. Maar wat eten alpaca’s nou eigenlijk?

  Lees meer

 • Luzerne voor kippen

  Inmiddels is luzerne als ruwvoer niet meer weg te denken uit de pluimveehouderij. De pluimvee sector weet de weg naar onze Compact Luzerne en Compact Luzerne EKO te vinden om afleiding en structuur aan hun kippen te bieden. Lees hier alles over Luzerne voor vleeskuikens en Kwaliteitsruwvoer voor gezond pluimvee.

  Lees meer

 • Luzerne voor konijnen

  Het vezelrijke Luzerne geeft een positief effect op het spijsverteringssysteem. Konijnen die kampen met darmklachten zoals diarree, krampen of verstopping, hebben baat bij een rantsoen van ruwvoer zoals Compact Gras en hooi met Luzerne.

  Lees meer

 • Vacature

  Heb jij een passie voor schrijven, weet je alles van social media en ben je gek op paarden? Dan ben jij de stagiair die wij zoeken!

  Stuur een email met korte motivatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wie weet kom jij binnenkort ons team versterken!

  Stagiair(e) Social Media, Marketing & Communicatie MBO/HBO

  Lees meer

 • Voertips tijdens de dracht en lactatieperiode

  Tijdens de dracht is Hartog Lucerne-mix zeer goed toe te passen in het rantsoen vanwege het hoge calciumgehalte. Het hoge gehalte is goed voor de conditie van de merrie en voor de botvorming van het ongeboren veulen. Daarnaast bevat luzerne voor paarden foliumzuur en ß-caroteen, deze vitamines zijn essentieel voor de vruchtbaarheid.

  Lees meer

 • Lucerne-mix NIEUW (2)

  Onze Lucerne-mix is binnenkort verkrijgbaar in een nieuw jasje! Deze gezonde en vezelrijke ruwvoer mix voor paarden stimuleert de darmwerking en bevordert de speekselaanmaak! De Hartog Lucerne-mix is samengesteld uit vers gehakselde luzerne, vermengd met groen geoogste snijhaver.

  Lees meer

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht