0229 58 12 32

☎     GESLOTEN

Hartog voor paarden, pluimvee en veehouderij

Referenties

Er zijn diverse bekende ruiters en stallen die Hartog paardenvoer gebruiken. Klik hieronder op de verschillende referenties / branches om te zien welke ruiters en stallen tevreden gebruiker van Hartog producten zijn.

Ervaringen van klanten


Jamie Gornall
Gornall Equestrian

Jamie Gornall is een internationaal springruiter welke de afgelopen 15 jaar heeft gereden voor en getraind met de beste ruiters ter wereld. Zijn passie en toewijding voor de paardensport is groot. Gornall Equestrian, gevestigd in Noord Yorkshire (Engeland), is zijn thuisbasis. Deze locatie biedt moderne faciliteiten om de beste springfaciliteit te creëren.
Jamie Gornall voert zijn paarden verschillende Hartog producten en wij vroegen aan hem wat hij van onze producten vind.

Jamie Gornall:

Ik gebruik de producten van Hartog omdat deze zeer consistent zijn. Het product wordt van begin tot eind zelf gemaakt waardoor ieder ingrediënt binnen het proces traceerbaar is.

De producten zijn ook zeer smakelijk in tegenstelling tot de producten van sommige concurrenten. Sommige andere natuurlijke ruwvoeders kunnen de mond, keel en maag van het paard beschadigen of irriteren, maar zelfs de kieskeurige eters eten de emmer met Hartog voer helemaal leeg! Alle paarden eten het heel goed en dat zegt al genoeg.

Alle producten voldoen precies aan hun omschrijving. Bijvoorbeeld de Gras-mix voor jonge paarden is een bron van zuivere vezels. De Lucerne-mix wordt gebruikt voor de wedstrijdpaarden die op deze manier worden voorzien van meer energie.
Wij zijn erg blij met de producten en dit geldt ook voor de paarden!

Logo Jos LansinkJos Lansink
Ellikom

Wereldkampioen Springen:

'Bij ons op stal wordt de Lucerne-mix onder de middag door het krachtvoer gemengd, zodat de paarden langer op het voer kauwen. Hierdoor wordt er meer speeksel geproduceerd en dit komt de spijsvertering ten goede. Alle paarden krijgen ca. 1 kg Lucerne-mix per dag. Ik voer het al 20 jaar.... Dat zegt genoeg!'’

Logo Gert-Jan BrugginkGert-Jan Bruggink
Weerselo

Product dat Gert-Jan Bruggink al jarenlang gebruikt:

Lucerne-mix

Logo Sander MarijnissenSander Marijnissen
Wijdewormer

 '' Compact Gras is ruwvoer met een constante kwaliteit! Wij en onze paarden zijn zeer tevreden met Hartog Compact Gras. Het systeem met de Hartog Voerbox werkt heel goed en de paarden vermaken zich geweldig. Deze baaltjes zijn ook ontzettend handig om mee te nemen op concours ” Aldus Sander Marijnissen

Logo ZangersheideZangersheide
Lanaken

De gerenommeerde stoeterij

Gevestigd in Lanaken en voert al 12 jaar producten van Hartog. Zij gebruiken de Lucerne-mix, Gras-mix, Compact Gras, Energy Classic, Energy Special en Care Promise.

‘’Wij voeren alle jonge paarden (0-2,5 jarige) in de loopstallen bij met Hartog Lucerne-mix. Ze krijgen ca. 1 zak per 4-7 paarden, variërend per leeftijd. Dit komt neer op 2,5 – 4 kg Hartog Lucerne-mix per paard per dag. De paarden van 0 tot 1,5 jaar krijgen hierbij ’s morgens en ’s avonds krachtvoer. Vanaf 1,5 jaar krijgen ze alleen ’s morgens krachtvoer en een grotere hoeveelheid Lucerne-mix.
Lucerne-mix is gemakkelijk voeren en de paarden zien er goed uit. De vezels stimuleren de spijsvertering. De jonge paarden krijgen met Lucerne-mix een aanvulling van natuurlijk gevormde voedingsstoffen die de groei en ontwikkeling ondersteunen. ’’
‘’De springpaarden worden ’s morgens en ’s avonds gevoerd met Energy Classic en voor paarden waarbij geen haver gewenst is wordt de Energy Special gebruikt.’’
‘’De springpaarden die iets meer vulling nodig hebben worden bijgevoerd met Hartog Gras-mix of Hartog Lucerne-mix onder de middag. Hierbij krijgen zij meestal de Care Promise kruidenslobber.‘’ Aldus de stalmanager van Zangersheide.

Logo Hugo Langeweg
Hugo Langeweg
Schagerbrug

De producten die Hugo Langeweg al jarenlang gebruikt:

Lucerne-mix
Balance
Energy Classic
Care Promise

Logo Peter StrooperPeter Strooper
Callantsoog

De producten die Peter Strooper al jarenlang gebruikt:

Compact Gras
Energy Classic

Logo Franke SloothaakFranke Sloothaak
Borgholzhauzen

Producten die Franke Sloothaak al jarenlang gebruikt:

Lucerne-mix
Gras-mix
Compact Gras

Logo Rodrigo PessoaRodrigo Pessoa
Fleurus

Producten die Rodrigo Pessoa al jarenlang gebruikt:

Energy Classic
Energy Special

Logo Stal WitteStal Witte
Schijndel

Het product dat Stal Witte gebruikt:

Compact Gras

Logo Stal HazelbergStal Hazelberg
Boekel

Wereldkampioen miniatuurhengst:

De miniatuurpaarden worden  tijdens dergelijke shows op stand beoordeeld waarbij gelet wordt op exterieur, verhoudingen en uitstraling. Voeding is een belangrijke factor om het miniatuurpaard in topconditie te krijgen en te houden. Volgens van de Wetering dienen miniatuurpaarden niet te mager gehouden te worden, maar ook zij moeten voldoende vlees op het lichaam hebben.

De showpaarden van Stal Hazelberg worden gevoerd met een mix van Energy Classic, Concept kruidenbrok en een beetje zwarte haver. Aan ruwvoeders krijgen ze Lucerne-mix en een minimale hoeveelheid hooi. Heer van de Wetering licht toe dat hij de showpaarden voornamelijk voert met Lucerne-mix. ''Hiermee blijven de paarden in een stralende conditie en  voorkom je dikke buiken, die bij het voeren van hooi wel kunnen ontstaan'': aldus Ben van de Wetering.

Diervoeders

Wanneer er gesproken wordt over diervoeders dan kan dit over vele verschillende soorten voeding voor dieren gaan. Van de brokken voor je kat tot het hooi voor het paard. Afhankelijk van het dier zijn er diervoeders waarbij het voer op basis van vlees of op basis van planten gemaakt worden.

Lees meer

Kwaliteit

Grasdrogerij Hartog BV heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Kwaliteit die wordt gewaarborgd door volledige procesbewaking: van het zaaien tot en met de distributie naar de eindverbruiker, wij hebben het gehele proces in eigen handen. Logisch dat steeds meer bedrijven in de agrarische sector kiezen voor Hartog als betrouwbare partner in de gecontroleerde productieketen.

Kwaliteitssystemen en certificaten

Gecontroleerde teelt

Voor het telen van de groenvoeders werken wij nauw samen met zorgvuldig gekozen contracttelers. Voornamelijk akkerbouwers die telen op de zware, kalkrijke kleigrond van de polders rond het IJsselmeer. Zij telen alleen de door ons geselecteerde rassen.

Wij oogsten (gras en luzerne) al onze groenvoeders zelf. Zo kunnen we op het juiste tijdstip maaien en zijn we minder afhankelijk van bijvoorbeeld de weersverwachting.

Wij drogen de groenvoeders in grote, computergestuurde droogtrommels met een gezamenlijke capaciteit van 90 ton waterverdamping per uur. Hiermee is een snelle droging gewaarborgd waardoor al het goede van het verse product, zoals de goede smaak en de landelijke geur, bewaard blijft. Ziektekiemen hebben geen schijn van kans: door de temperatuurbehandeling zijn onze producten absoluut vrij van bijvoorbeeld Para-TBC en salmonella.

Betrokkenheid

Onze medewerkers van de grasdrogerij zijn nauw betrokken bij haar leveranciers en haar afnemers. Ons product vraagt dan ook een goede kennis van de gebruiker zoals de vee-, paarden- en geitenhouder. Aandacht voor de lokale situatie van de individuele afnemer vormt een van de kernen van ons denken en handelen. Daarbij richten we ons niet alleen op de directe klanten maar ook op de dealers die in een concurrerende markt onze producten moeten verkopen.

Wij zijn ervan overtuigd dat ons beleid t.a.v. de kwaliteitsborging zal leiden tot een kwaliteitsniveau, dat in hoge mate de waarborging geeft dat onze producten en diensten voldoen aan de eisen in wet- en regelgeving, verband houdend met de veiligheid voor mens, dier en milieu.

 • 1
 • 2
 • Voeding van paarden

  De juiste voeding voor paarden is zeer belangrijk. Paardenvoer van Hartog  is van hoogwaardige kwaliteit en smakelijk voor uw paard. Gezond ruwvoer en krachtvoer op basis van luzerne en gras.

  Voor het oudere paard, voor recreatie paarden, voor sportieve prestaties en voor merrie en veulen wordt het voer van Grasdrogerij Hartog gebruikt.

  Lees meer

 • Wat eet een Alpaca?

  Alpaca’s kunnen worden gezien als sobere eters. Zij kunnen redelijk schraal worden gevoerd en alsnog voldoende voedingsstoffen uit het voer halen. Maar wat eten alpaca’s nou eigenlijk?

  Lees meer

 • Luzerne voor kippen

  Inmiddels is luzerne als ruwvoer niet meer weg te denken uit de pluimveehouderij. De pluimvee sector weet de weg naar onze Compact Luzerne en Compact Luzerne EKO te vinden om afleiding en structuur aan hun kippen te bieden. Lees hier alles over Luzerne voor vleeskuikens en Kwaliteitsruwvoer voor gezond pluimvee.

  Lees meer

 • Luzerne voor konijnen

  Het vezelrijke Luzerne geeft een positief effect op het spijsverteringssysteem. Konijnen die kampen met darmklachten zoals diarree, krampen of verstopping, hebben baat bij een rantsoen van ruwvoer zoals Compact Gras en hooi met Luzerne.

  Lees meer

 • Voertips tijdens de dracht en lactatieperiode

  Tijdens de dracht is Hartog Lucerne-mix zeer goed toe te passen in het rantsoen vanwege het hoge calciumgehalte. Het hoge gehalte is goed voor de conditie van de merrie en voor de botvorming van het ongeboren veulen. Daarnaast bevat luzerne voor paarden foliumzuur en ß-caroteen, deze vitamines zijn essentieel voor de vruchtbaarheid.

  Lees meer

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht