0229 58 12 32
  Niet beschikbaar

Hartog is dé specialist in ruwvoer en krachtvoer

Het oudere paard

Ieder paard is anders. Bij enkele paarden rond de 15 jaar merk je al dat de voedingsbehoefte veranderd, andere paarden van 25 vertonen op geen enkele wijze tekorten. De meest voorkomende ouderdomskwaaltjes zijn; gevoeligheid voor koliek, vermageren, gebitsproblemen en een verminderde spijsvertering.

Het feit is dat bij paarden rond de 18 jaar, de efficiëntie van de spijsvertering verminderd. Dit betekend dat de voeding minder gemakkelijk worden afgebroken en dat voedingstoffen minder wordt opgenomen door het lichaam. Hierdoor wordt de behoefte aan een goede kwaliteit ruwvoer groter. In ruwvoer zoals gras, hooi of luzerne zitten essentiële voedingstoffen zoals eiwitten die het paardenlichaam in conditie houden.

Vezelrijk rantsoen

Om de darmwerking te optimaliseren is een hoogwaardig en vezelrijk rantsoen onmisbaar voor het oudere paard. De vezels stimuleren de darmactiviteit waardoor de vertering wordt ondersteund. Kunstmatig gedroogde ruwvoeders zoals de Lucerne-mix, Gras-mix, Fibre-mix en Compact Gras zijn van nature rijk aan gezonde bouwstoffen zoals eiwitten, vitaminen en mineralen.  Met een hoge kwaliteit ruwvoer uit het Hartog assortiment ontwikkel je een goede basis voor het ouder wordende paard zonder het lichaam onnodig te belasten. Ruwvoeders bevat van nature veel minder suikers en helpt het oudere paard fit, energiek en gezond te blijven.

Gebitsproblemen

Paarden en pony’s met gebitsproblemen hebben juist behoefte aan vezelrijke voeding. Helaas wordt hooi en kuilgras niet meer goed opgenomen waardoor er vaak geïnvesteerd wordt in dure senioren krachtvoeders. Door gehakselde ruwvoerproducten zoals Compact gras of Gras-mix te verstrekken kan het dier toch kauwen, speeksel aanmaken en de darmen vullen met gezonde vezels zonder ruwvoer te verspillen. Een aanvulling van krachtvoeders kan wenselijk zijn wanneer het paard nog actief is in de sport, longeer of erg mager is. Kies bijvoorbeeld voor vezelrijke Balance structuurmuesli.

FaLang translation system by Faboba
 • Hartog genomineerd voor Horses Product van het Jaar 2018

  Wij zijn enorm blij met de nominatie van ons paardenvoer product in de Horses Product van het Jaar verkiezeing. Genomineerd zijn we in de categorie voer met ons nieuwste product de Lucerne-mix Digest.

  Stem op de Lucerne-mix Digest!

  Lees meer

 • Voeding van paarden

  De juiste voeding voor paarden is zeer belangrijk. Paardenvoer van Hartog  is van hoogwaardige kwaliteit en smakelijk voor uw paard. Gezond ruwvoer en krachtvoer op basis van luzerne en gras.

  Voor het oudere paard, voor recreatie paarden, voor sportieve prestaties en voor merrie en veulen wordt het voer van Grasdrogerij Hartog gebruikt.

  Lees meer

 • Diervoeders

  Wanneer er gesproken wordt over diervoeders dan kan dit over vele verschillende soorten voeding voor dieren gaan. Van de brokken voor je kat tot het hooi voor het paard of konijn. Afhankelijk van het dier zijn er diervoeders waarbij het voer op basis van vlees of op basis van planten gemaakt worden.

  Lees meer

 • Luzerne voor kippen

  Inmiddels is luzerne als ruwvoer niet meer weg te denken uit de pluimveehouderij. De pluimvee sector weet de weg naar onze Compact Luzerne en Compact Luzerne EKO te vinden om afleiding en structuur aan hun kippen te bieden. Lees hier alles over Luzerne voor vleeskuikens en Kwaliteitsruwvoer voor gezond pluimvee.

  Lees meer

 • Luzerne voor konijnen

  Het vezelrijke Luzerne geeft een positief effect op het spijsverteringssysteem. Konijnen die kampen met darmklachten zoals diarree, krampen of verstopping, hebben baat bij een rantsoen van ruwvoer zoals Compact Gras en hooi met Luzerne.

  Lees meer

 • Voertips tijdens de dracht en lactatieperiode

  Tijdens de dracht is Hartog Lucerne-mix zeer goed toe te passen in het rantsoen vanwege het hoge calciumgehalte. Het hoge gehalte is goed voor de conditie van de merrie en voor de botvorming van het ongeboren veulen. Daarnaast bevat luzerne voor paarden foliumzuur en ß-caroteen, deze vitamines zijn essentieel voor de vruchtbaarheid.

  Lees meer

 • Wat eet een Alpaca?

  Alpaca’s kunnen worden gezien als sobere eters. Zij kunnen redelijk schraal worden gevoerd en alsnog voldoende voedingsstoffen uit het voer halen. Maar wat eten alpaca’s nou eigenlijk?

  Lees meer

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht