0229 58 12 32

 • Paard1
 • Paard2
 • Paard3

  Drachtige merrie voeren

  Tijdens de dracht is Hartog Lucerne-mix zeer goed toe te passen in het rantsoen vanwege het hoge calciumgehalte. Het hoge gehalte is goed voor de conditie van de merrie en voor de botvorming van het ongeboren veulen. Daarnaast bevat luzerne voor paarden foliumzuur en ß-caroteen, deze vitamines zijn essentieel voor de vruchtbaarheid.

  Drachtige merrie

  Een merrie van 600 kg gebruikt gemiddeld 1115 gram eiwit (Vrep) per dag in de eerste maanden van de drachtperiode. De gemiddelde hoeveelheid eiwit (VREp) van een merrie van 600 kg die recreatief worden gereden ligt een behoorlijk stuk lager met 365 gram eiwit per dag.

  Lacterende merries

  Dit betekend dat de behoefte aan eiwitten in het rantsoen van een lacterende merrie minimaal verdubbeld! Bij drachtige merries begint de behoefte aan eiwit na de 7de maand van de dracht langzaam toe te nemen.
  Banner lucerne-mix

  Goede verteerbare eiwitten

  Bemesting met kunstmest zorgt voor moeilijk verteerbare eiwitten in voordroog kuil of hooi en deze kunnen koliek en dikke benen veroorzaken. Luzerne bevat beter verteerbare eiwitten als gevolg van binding van stikstof uit de lucht door de wortelknolbacteriën. Het resultaat zijn eiwitten die volledig verteerbaar zijn. Ook het kunstmatig drogen van luzerne is belangrijk voor de uiteindelijke vertering. De korte verhitting in de droogovens zorgt voor een gedeeltelijke afbraak van de eiwitten waardoor deze beter opgenomen kunnen worden.

  Uitgelicht

  Uitgelicht

  Uitgelicht

  Uitgelicht

  Uitgelicht