0229 58 12 32
  Beschikbaar

Sluiten  
stdClass Object
(
  [article_layout] => 
  [show_title] => 
  [link_titles] => 
  [show_tags] => 
  [show_intro] => 
  [info_block_position] => 
  [info_block_show_title] => 
  [show_category] => 
  [link_category] => 
  [show_parent_category] => 
  [link_parent_category] => 
  [show_associations] => 
  [show_author] => 
  [link_author] => 
  [show_create_date] => 
  [show_modify_date] => 
  [show_publish_date] => 
  [show_item_navigation] => 
  [show_icons] => 
  [show_print_icon] => 
  [show_email_icon] => 
  [show_vote] => 
  [show_hits] => 
  [show_noauth] => 
  [urls_position] => 
  [alternative_readmore] => 
  [article_page_title] => 
)

Voeding sportieve paarden

Pas als paarden in de op hoger niveau moeten presteren hebben zij een verhoogde energiebehoefte. Paarden die zwaar werk moeten verrichten zijn eventing paarden, endurance paarden, draf- en renpaarden of paarden in de hoge klasse dressuur en springen.

Paarden die zware prestaties moeten leveren, zullen wel degelijk baat hebben bij krachtvoer. De hoeveelheid energie die een paard nodig heeft om die belasting aan te kunnen kan meestal niet uit ruwvoer komen.

Temperamentvolle paarden

Het karakter van het paard bepaalt het temperament. Helaas is dit karakter niet veranderen. Toch zijn er enkele aanpassingen in het rantsoen mogelijk, waardoor uw paard minder nerveus en gestrest kan worden. Energie die minder gemakkelijk verteert kan worden in combinatie met een vetrijk rantsoen kan leiden tot minder nervositeit. In Amerika is een onderzoek verricht waarbij een verband is aangetoond tussen het rantsoen en het temperament van het paard. Een rantsoen met koolhydraten die gemakkelijk verteerd kunnen worden, bleken paarden veel onrustiger en minder handelbaar. Als deze paarden een rantsoen met veel vet krijgen werden zij duidelijk rustiger.

Ruwvoer is een belangrijke factor in het rantsoen van een heet paard. Met Hartog Lucerne-mix kan een deel van het krachtvoer vervangen worden. Lucerne-mix bevat meer vitaminen en mineralan dan hooi/kuilgras, waardoor het krachtvoer gereduceerd kan worden. Bij lichte arbeid kan extra Hartog Balance structuurmuesli worden bijgevoerd. Als het paard zware arbeid moet verrichten kan Hartog Energy Special granenmix  gevoerd worden zonder haver voeren om uw paard iets rustiger te houden. Een ander alternatief is het voeren van plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie) als energiebron. Een vetrijk rantsoen zorgt over het algemeen ook voor minder temperament.

Voldoende beweging geven is ook een middel om overtollige energie kwijt te raken.

Flegmatieke paarden

Bij je voerkeuze dien je rekening te houden met het karakter en temperament van het paard. Als een paard altijd traag is geweest, is hij misschien gewoon traag. Het karakter van een paard is niet te veranderen.

Als een paard minder fit is dan gewoonlijk dient de balans van energie, eiwit, mineralen en vitaminen en de samenstelling van het voer gecontroleerd te worden. Een beetje snelle energie in de vorm van haver of krachtvoer in combinatie met training kan het paard levendiger maken. Een krachtvoer met snelle energie is de Hartog Energy Classic. Een granenmix met haver. Deze granenmix bevat voldoende energie voor duurprestatie en piekprestaties.

Zorg naast de voeding voor voldoende afwisseling in de training, gun je paard af en toe eens vakantie en overvraag hem niet.

FaLang translation system by Faboba

Gerelateerde producten

Hartog Digest

€ 17,66 (incl. BTW)

Lucerne-mix

€ 16,73 (incl. BTW)

Concept

€ 18,22 (incl. BTW)

Energy Classic

€ 18,60 (incl. BTW)

Energy Special

€ 18,22 (incl. BTW)

Hartog reviews - Klantervaringen

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie