0229 58 12 32
  Niet beschikbaar

Hartog is dé specialist in ruwvoer en krachtvoer

Voor recreatie paarden

De juiste voeding voor paarden is zeer belangrijk. Zo heeft de voeding invloed op de gezondheid, conditie en prestaties van uw paard. Als er over de voeding voor paarden wordt gesproken gaat het in de meeste gevallen om de juiste brok, muesli of granenmengeling en de samenstelling van de krachtvoeders of de optimale verhouding tussen meerdere van deze producten. Terwijl er nauwelijks wordt stilgestaan bij de invloed van het ruwvoer.

Paardenvoer voor recreatie en lichte sport

Een paard of pony die niet wordt bereden, die recreatief wordt ingezet of in de lichte sport wordt uitgebracht heeft geen behoefte aan grote hoeveelheden energie. Een basisrantsoen bestaat dan ook uit 90% ruwvoeders zoals hooi, kuilgras of bijvoorbeeld luzerne.

Naarmate planten zoals gras ouder worden, bevatten ze meer vezels. Deze gezonde vezels stimuleren de darmwerking en worden door bacteriën afgebroken in de dikke darm. De vluchtige vetzuren die tijdens dit proces vrij komen worden in het bloed opgenomen en gebruikt als energie. Deze energie komt langzaam vrij in de darm waardoor een paard niet snel heet of nerveus wordt van dit type voer. Een paard kan zelfs de vezels uit stro omzetten in nuttige energie. Uiteraard is stro niet rijk aan bouwstoffen zoals vitaminen en mineralen.

Grof hooi gemaakt van volwassen grasplanten, leveren minder energie dan jong en mals gras. Vezelrijk ruwvoer zoals hooi, luzerne en stro zorgen er ook voor dat het rantsoen vlot door het maag-darmkanaal gaat. De darmen blijven bij een structuurrijk rantsoen lekker actief en de paarden kauwen veel. Paarden worden van structuurrijk voer niet snel dik of temperamentvol. 

Vochtige kuil bevat een groot percentage water en per saldo minder vezels dan hooi. Een toevoeging van een vezelrijke melange zoals Hartog Lucerne-mix verhoogt het aandeel vezels in het rantsoen en verrijkt het  vanwege de natuurlijk aanwezige vitaminen en mineralen.

Lang, droog en zeer stengelig hooi bevat ruim voldoende vezels maar is vaak vanwege het tekort aan bemesting zeer arm aan eiwitten en vitaminen. Vooral in de winter ontstaan hierdoor tekorten. Een kunstmatig gedroogd product zoals de Hartog Gras-mix of Compact Gras biedt uitkomst. Vanwege het droogproces blijven juist de vitaminen goed bewaard welke de natuurlijke weerstand van het paard ondersteunen.

Heeft uw paard iets extra’s nodig?

Ook recreatiepaarden kunnen soms wat extra’s gebruiken. Na een lange buitenrit, een koude periode of tijdens de verhaarperiode wordt het paard ondersteund met krachtvoer. Een muesli zoals de Hartog Balance paardenmuesli, bevat een laag suiker- en zetmeelgehalte. Deze muesli heeft een uitgekiende balans tussen natuurlijk gevormde vitaminen en mineralen. Hierdoor wordt de gezondheid van het paard en de vitaliteit en weerstand optimaal ondersteund.

Paardenvoer van Hartog is van hoogwaardige kwaliteit, smakelijk voor uw paard en hygiënisch verpakt. In de recreatie, fokkerij en alle disciplines van de paardensport wordt ons voer gebruikt.

FaLang translation system by Faboba
 • Hartog genomineerd voor Horses Product van het Jaar 2018

  Wij zijn enorm blij met de nominatie van ons paardenvoer product in de Horses Product van het Jaar verkiezeing. Genomineerd zijn we in de categorie voer met ons nieuwste product de Lucerne-mix Digest.

  Stem op de Lucerne-mix Digest!

  Lees meer

 • Voeding van paarden

  De juiste voeding voor paarden is zeer belangrijk. Paardenvoer van Hartog  is van hoogwaardige kwaliteit en smakelijk voor uw paard. Gezond ruwvoer en krachtvoer op basis van luzerne en gras.

  Voor het oudere paard, voor recreatie paarden, voor sportieve prestaties en voor merrie en veulen wordt het voer van Grasdrogerij Hartog gebruikt.

  Lees meer

 • Diervoeders

  Wanneer er gesproken wordt over diervoeders dan kan dit over vele verschillende soorten voeding voor dieren gaan. Van de brokken voor je kat tot het hooi voor het paard of konijn. Afhankelijk van het dier zijn er diervoeders waarbij het voer op basis van vlees of op basis van planten gemaakt worden.

  Lees meer

 • Luzerne voor kippen

  Inmiddels is luzerne als ruwvoer niet meer weg te denken uit de pluimveehouderij. De pluimvee sector weet de weg naar onze Compact Luzerne en Compact Luzerne EKO te vinden om afleiding en structuur aan hun kippen te bieden. Lees hier alles over Luzerne voor vleeskuikens en Kwaliteitsruwvoer voor gezond pluimvee.

  Lees meer

 • Luzerne voor konijnen

  Het vezelrijke Luzerne geeft een positief effect op het spijsverteringssysteem. Konijnen die kampen met darmklachten zoals diarree, krampen of verstopping, hebben baat bij een rantsoen van ruwvoer zoals Compact Gras en hooi met Luzerne.

  Lees meer

 • Voertips tijdens de dracht en lactatieperiode

  Tijdens de dracht is Hartog Lucerne-mix zeer goed toe te passen in het rantsoen vanwege het hoge calciumgehalte. Het hoge gehalte is goed voor de conditie van de merrie en voor de botvorming van het ongeboren veulen. Daarnaast bevat luzerne voor paarden foliumzuur en ß-caroteen, deze vitamines zijn essentieel voor de vruchtbaarheid.

  Lees meer

 • Wat eet een Alpaca?

  Alpaca’s kunnen worden gezien als sobere eters. Zij kunnen redelijk schraal worden gevoerd en alsnog voldoende voedingsstoffen uit het voer halen. Maar wat eten alpaca’s nou eigenlijk?

  Lees meer

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht