0229 58 12 32
  Beschikbaar

Paardenvoer

Bij Hartog vind je paardenvoer van hoogwaardige kwaliteit voor alle soorten paarden. Van ruwvoer tot krachtvoer. Geschikt voor het oudere paard, recreatiepaarden, sportieve paarden, maar ook voor merries en veulens. Zo is er altijd wel passende voeding voor jouw paard. Onze paardenvoeding is smakelijk, gezond en hygiënisch verpakt.

 • Paardenvoer van hoge kwaliteit
 • Voor elk paard de juiste voeding: ruime collectie paardenvoeding
 • Lage verzendkosten
 • Eenvoudig retourneren binnen 14 dagen

Bekijk ons gehele assortiment paardenvoer. Twijfel je over de juiste voeding voor je paard? Neem gerust contact met ons op. We helpen graag!

Paardenvoer kopen

stdClass Object
(
  [article_layout] => 
  [show_title] => 
  [link_titles] => 
  [show_tags] => 
  [show_intro] => 
  [info_block_position] => 
  [info_block_show_title] => 
  [show_category] => 
  [link_category] => 
  [show_parent_category] => 
  [link_parent_category] => 
  [show_associations] => 
  [show_author] => 
  [link_author] => 
  [show_create_date] => 
  [show_modify_date] => 
  [show_publish_date] => 
  [show_item_navigation] => 
  [show_icons] => 
  [show_print_icon] => 
  [show_email_icon] => 
  [show_vote] => 
  [show_hits] => 
  [show_noauth] => 
  [urls_position] => 
  [alternative_readmore] => 
  [article_page_title] => 
  [show_publishing_options] => 
  [show_article_options] => 
  [show_urls_images_backend] => 
  [show_urls_images_frontend] => 
)

Ruim assortiment paardenvoer

Je vindt bij ons een ruim assortiment paardenvoer: van krachtvoer tot ruwvoer. Al het paardenvoer is gegarandeerd vrij van onkruid, zoals jacobskruiskruid. Ons ruwvoer bevat luzerne en gras. Op zoek naar paardenvoer zonder suiker en granen? Onze lijn Pure & Nature bevat de producten Hartog Digest en Hartog Happy’s. Ontdek al onze soorten paardenvoer:

Ruwvoer voor paarden

Lucerne-mix Luzerne mix, allround te voeren
Complete Care Senior Gras product, speciaal voor oude paarden
Hartog Digest Luzerne mix, allround te voeren, speciaal voor maag- en darmgestel
Gras-mix Gras allround te voeren, speciaal geschikt voor oudere, jongere en allergische paarden

Compact Gras

Gras, ter vervanging van gras, hooi of kuil

Krachtvoer voor paarden

Balance Muesli voor recreatie & hobby paarden
Energy Classic Muesli voor topprestaties (met haver)
Energy Special Muesli voor sportpaarden (zonder haver)
Care Promise Slobber voor herstel ( na belasting /stress)
Concept Brok voor paarden in training
Luzernebrok Allround Brok
Grasbrok Allround Brok
FaLang translation system by Faboba

Gerelateerde producten

Hartog reviews - Klantervaringen

Paardenvoer voor elk type paard

Ieder paard is anders, dus is ook de voedingsbehoefte verschillend. Bij Hartog koop je paardenvoer voor elk soort paard. Bekijk welk voeding het beste is voor jouw paard.

Paardenvoer voor elk type paard

Ieder paard is anders, dus is ook de voedingsbehoefte verschillend. Bij Hartog koop je paardenvoer voor elk soort paard. Bekijk welk voeding het beste is voor jouw paard.

De juiste voeding voor je paard met ons voeradvies

De juiste hoeveelheid voer bereken je gemakkelijk met ons voeradvies. Hier vergelijk je ook eenvoudig ons paardenvoer. Goede voeding heeft een positieve invloed op de gezondheid, conditie en prestaties van het paard. Begin daarom altijd bij de basis met ruwvoer.

Voedingsbehoefte berekenen

Een paard heeft dagelijks 1 tot 1,5 kg droge stof uit ruwvoer per 100 kilo lichaamsgewicht nodig voor een goed functionerend spijsverteringsstelsel. Droge stof uit ruwvoer is het gewicht van het product zonder water. Zo heeft gras gemiddeld maar een droge-stofpercentage van gemiddeld 15%. Bij voordroogkuil is dit 60% en hooi is met 85% het droogst. Aangezien ruwvoer een natuurproduct is, kan het droge-stofpercentage afwijken van het gemiddelde.

Het welzijn van je paard

Het voeren van genoeg ruwvoer is ook belangrijk voor het welzijn van het paard. Het paard is erop gebouwd om gedurende de dag bezig te zijn met foerageren. Een paard dat de hele dag kan foerageren, contact heeft met soortgenoten en vrij mag bewegen ervaart minder stress. In de natuur is een paard gedurende 14-16 uur per dag in periodes van 3 tot 4 uur bezig met het zoeken naar en het eten van structuurrijk ruwvoer. Periodes van eten worden afgewisseld met rusten en het tonen van sociaal gedrag. Een paard heeft dus geen dag- en nachtritme. Daarom speelt het voermanagement ook een belangrijke rol. De voerbox XL is een handige manier om een paard de hele dag (en nacht) te voorzien van ruwvoer zonder dat het extra tijd of moeite kost voor de eigenaar of stalhouder. Bekijk nog meer handige accessoires voor je paard.

Het maken van een ruwvoeranalyse

Een ruwvoeranalyse is onmisbaar bij het samenstellen van een passend paardenrantsoen. Een ruwvoeranalyse geeft inzicht in de energie- (EWPA), eiwit- (VREP) en suikerwaarden, structuur en mineralengehalte van het ruwvoer. Wanneer dit niet geanalyseerd is, is het onmogelijk om te weten hoe het ruwvoer moet worden aangevuld of hoeveel kilo product er gevoerd moet worden om het minimale droge-stofpercentage (1,5% van lichaamsgewicht) te halen. Een ruwvoeranalyse geeft dus informatie over de kwaliteit van het ruwvoer. Er is niet één soort ruwvoer geschikt voor alle paarden. Paarden die niet hoeven te presteren en aanleg hebben voor overgewicht hebben bijvoorbeeld meer behoefte aan ruwvoer met een laag energie- en eiwitgehalte, terwijl dat bij presterende paarden juist anders ligt.

Constante kwaliteit

Het is belangrijk dat het rantsoen van een paard een constante kwaliteit heeft. Hiermee bedoelen we dat plotselinge veranderingen in structuur en energiewaardes tot het minimum moeten worden beperkt. Koop je ruwvoer in (kleinere) partijen? Zorg er dan voor dat het ruwvoer afkomstig is van dezelfde boer of hetzelfde stuk land.

Wordt er vooral natuurhooi van onbemest land aangeboden? Pas dan op voor een eventueel hoog suikergehalte bij het voeren van sobere rassen. Natuurhooi van onbemest land bevat over het algemeen weinig nutriënten zoals eiwitten en mineralen. Verhoog de kwaliteit van het ruwvoerrantsoen met bijvoorbeeld Lucerne-mix. Door het voeren van dit product wordt het aanbod van eiwit en mineralen verhoogd zonder dat er extra krachtvoer aan te pas komt.

Kom langs bij een van onze verkooppunten

Vind je het prettiger om langs te komen bij een van onze verkooppunten? Vind direct het dichtstbijzijnde verkooppunt. Niet al onze verkooppunten hebben het volledige assortiment paardenvoer op voorraad. Wel kunnen alle verkooppunten je gewenste product bestellen.

Hulp nodig bij het vinden van het juiste paardenvoer?

Twijfel je welke voeding het beste is voor je paard? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee. Bel naar 0229 581 232 of stuur een e-mail naar verkoop@hartog-lucerne.nl. Ook kun je onderstaand contactformulier invullen. We nemen dan zo snel mogelijk contact op.

Naar contactformulier

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie