0229 58 12 32
  Niet beschikbaar

stdClass Object
(
  [article_layout] => 
  [show_title] => 
  [link_titles] => 
  [show_tags] => 
  [show_intro] => 
  [info_block_position] => 
  [info_block_show_title] => 
  [show_category] => 
  [link_category] => 
  [show_parent_category] => 
  [link_parent_category] => 
  [show_associations] => 
  [show_author] => 
  [link_author] => 
  [show_create_date] => 
  [show_modify_date] => 
  [show_publish_date] => 
  [show_item_navigation] => 
  [show_icons] => 
  [show_print_icon] => 
  [show_email_icon] => 
  [show_vote] => 
  [show_hits] => 
  [show_noauth] => 
  [urls_position] => 
  [alternative_readmore] => 
  [article_page_title] => 
  [show_publishing_options] => 
  [show_article_options] => 
  [show_urls_images_backend] => 
  [show_urls_images_frontend] => 
)

Verschillende soorten paardenvoer

We beschikken over een ruim assortiment met diverse soorten paardenvoer. Het is begrijpelijk dat je door de vele keuzes het overzicht kan verliezen. Welke voersoort heeft je paard nodig? We geven je graag alle informatie omtrent ons paardenvoer. Al je benodigde paardenvoer haal je in ieder geval voordelig bij Hartog Paardenvoeders.

 • Paardenvoer van topkwaliteit
 • Voeding voor elk type paard
 • Binnen 14 dagen te retourneren

Twijfel je over welk paardenvoer het beste is voor jouw paarden? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag bij het samenstellen van een rantsoen voor jouw paarden.

Soorten paardenvoer uitgelegd

We maken onderscheid tussen ruwvoer voor paarden en krachtvoer voor paarden. Beide paardenvoersoorten zijn online bij ons verkrijgbaar. Als specialist in ruw- en krachtvoer zijn we al meer dan 70 jaar actief in het samenstellen van de beste paardenvoerproducten. We geven je graag meer informatie over de verschillende soorten paardenvoer.

Ruwvoer

De belangrijkste voeding voor paarden bestaat uit ruwvoer. Een paard kan dit in groten getale naar binnen werken. Het vele eten en kauwen komt ten goede van de spijsvertering en het aanmaken van speeksel. Dit bevordert de algemene gezondheid van het paard. Een portie ruwvoer kan bestaan uit verschillende soorten paardenvoer:

Gras

Een van de meest gebruikte voedselbronnen voor een paard is gras. In een weiland kan een paard rustig grazen en zijn voeding op peil houden. Een paard kan in principe de hele dag door eten. Te veel gras kan echter ongezond zijn. In sommige gevallen is het dus belangrijk om het aantal uren in een weiland te beperken.

Hooi

Bij ruwvoerproducten wordt er veelvuldig gebruikgemaakt van hooi. Hooi moet goed kunnen drogen en op een goed geventileerde plaats bewaard worden. Er kan daarom een flink verschil zitten in de kwaliteit van hooi. Dit kun je eventueel controleren door een ruwvoeranalyse uit te voeren. Online zijn er verschillende partijen te vinden die je hierbij kunnen helpen.

Kuilhooi

In tegenstelling tot hooi is kuilhooi niet compleet gedroogd gras. Dit wordt ook wel voordroogkuil genoemd. Kuilhooi wordt meestal opgeslagen in plastic balen. Naast een hoger vochtgehalte is kuilhooi minder stoffig. Dit kan een voordeel zijn voor paarden die last hebben van gevoelige luchtwegen. Een nadeel van voordroogkuil is dat de kans op schimmels toeneemt door het hogere vochtgehalte. Daarnaast zijn er paarden die gevoelig reageren op kuilhooi, met slappe mest of diarree als gevolg.

Stro

Stro bestaat uit gedroogde stengels van vlas, koolzaad of granen. Het kan dienen als een aanvullende voedingsbron waar paarden continu aan kunnen knabbelen. Zo verveelt een paard zich minder snel wanneer hij op stal staat. Belangrijk is wel dat er altijd naast het stro hooi of voordroogkuil wordt verstrekt om verstoppingen te voorkomen. Stro wordt voornamelijk gebruikt als een comfortabel bed voor in de stal.

Luzerne

Luzerne is een ruwvoerproduct dat komt van een zogenoemde vlinderbloemige plant. In de meeste gevallen wordt dit gedroogd en gehakseld aan paarden gevoerd. Het is rijk aan verschillende bouwstoffen, zoals vitamines en mineralen. Luzerne kan goed gebruikt worden als aanvulling op de rest van het ruwvoerrantsoen van je paard. Dit doe je bijvoorbeeld met de Hartog Lucerne-mix.

Krachtvoer

Wanneer je paard werk verricht, kan het nodig zijn om je ruwvoer aan te vullen met krachtvoer. Wanneer paarden dagelijks intensief werken, zoals bij paardensport, is het aan te raden om paarden aanvullend krachtvoer te geven. Zo wordt de voedselvoorziening uitgebreid met extra vitaminen en mineralen. Hulp nodig bij het vinden van het juiste krachtvoer? Neem dan gerust contact met ons op. Krachtvoer kan bestaan uit:

Granen

Een granenmix is een pure vorm van krachtvoer, gemaakt van producten als gerst, tarwe, spelt, haver en maïs.

Brok

Brokken zijn uitermate geschikt om als krachtvoer te gebruiken. Deze brokken zijn bijvoorbeeld samengesteld uit haver, tarwe, maïs of gerst. In de vorm van brokken worden de juiste hoeveelheden mineralen en vitaminen toegevoegd. Zo heb je gemakkelijker in de hand hoeveel je een paard wilt geven.

Muesli

Een andere vorm van krachtvoer is muesli voor paarden. In tegenstelling tot brokken worden bij muesli alle vitaminen en mineralen in kleine korrels toegevoegd.

Balancers

Naast de gebruikelijke krachtvoeders zijn er vitaminebrokken en supplementen, ook wel balancers genoemd, verkrijgbaar. Hiermee geef je jouw paard minder krachtvoer, maar krijgt het paard wel alle benodigde vitamines en mineralen binnen.

Zelfs een paard dat nooit werkt, kan een aanvulling op het ruwvoer goed gebruiken. Met krachtvoer of balancers zorg je dat je paarden voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgen. Lees meer over het bestellen en voeren van krachtvoer aan paarden.

De verschillende soorten paardenvoer producten van Hartog Paardenvoeders

We bieden alle soorten paardenvoer aan. Al het voer is 100% vrij van onkruid, zoals Jacobskruiskruid. Bekijk onderstaand overzicht en bestel eenvoudig online paardenvoer producten.

Ruwvoer voor paarden

Lucerne-mix Luzerne mix, allround te voeren
Complete Care Senior Gras product, speciaal voor oude paarden
Hartog Digest Luzerne mix, allround te voeren, speciaal voor maag- en darmgestel
Gras-mix Gras allround te voeren, speciaal geschikt voor oudere, jongere en allergische paarden

Compact Gras

Gras, ter vervanging van gras, hooi of kuil

Krachtvoer voor paarden

Balance Muesli voor recreatie & hobby paarden
Energy Classic Muesli voor topprestaties (met haver)
Energy Special Muesli voor sportpaarden (zonder haver)
Care Promise Slobber voor herstel ( na belasting /stress)
Concept Brok voor paarden in training
Luzernebrok Allround Brok
Grasbrok Allround Brok

Meer informatie over paardenvoer

Ben je op zoek naar meer informatie over de verschillende soorten paardenvoer? Neem gerust contact op om verder geholpen te worden. We zijn te bereiken via 0229 581 232 of via ons contactformulier.

Naar contactformulier

FaLang translation system by Faboba

Gerelateerde producten

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie