0229 58 12 32
  Niet beschikbaar

Pluimveevoer

Bij Hartog koop je pluimveevoer van hoge kwaliteit voor vleeskuikens en leghennen. Al ons pluimveevoer is vezelrijk en bevordert de gezondheid van pluimvee. Je shopt het gehele assortiment eenvoudig online of bij een van onze verkooppunten.

 • Hoge kwaliteit pluimveevoer
 • Positieve bijdrage aan gedrag, gezondheid en welzijn
 • Levering binnen 5 werkdagen
 • Gemakkelijk retourneren binnen 14 dagen

Ontdek onze gehele collectie pluimveevoer. Benieuwd voor welk type voer je het beste kunt gaan? Neem gerust contact met ons op. We staan je graag te woord.

stdClass Object
(
  [article_layout] => 
  [show_title] => 
  [link_titles] => 
  [show_tags] => 
  [show_intro] => 
  [info_block_position] => 
  [info_block_show_title] => 
  [show_category] => 
  [link_category] => 
  [show_parent_category] => 
  [link_parent_category] => 
  [show_associations] => 
  [show_author] => 
  [link_author] => 
  [show_create_date] => 
  [show_modify_date] => 
  [show_publish_date] => 
  [show_item_navigation] => 
  [show_icons] => 
  [show_print_icon] => 
  [show_email_icon] => 
  [show_vote] => 
  [show_hits] => 
  [show_noauth] => 
  [urls_position] => 
  [alternative_readmore] => 
  [article_page_title] => 
  [show_publishing_options] => 
  [show_article_options] => 
  [show_urls_images_backend] => 
  [show_urls_images_frontend] => 
)

Ruwvoer voor pluimvee

Pluimveevoer voor vleeskuikens en leghennen

Bij Hartog koop je pluimveevoer voor vleeskuikens en leghennen. Benieuwd voor welk type voeding je het beste kunt gaan? Ontdek onze voeradviezen.

FaLang translation system by Faboba

Gerelateerde producten

Luzerne en het belang van vezels

Vezelrijke voeding is erg belangrijk voor de gezondheid van pluimvee. De vezels in het product hebben een positief effect op de werking van de spiermaag en darmen van kippen. Met een goede darmwerking wordt tegelijkertijd een beter rendement uit eiwit- en energierijk krachtvoer behaald. De vezels zorgen daarnaast voor een dikkere mest, waardoor een droger stalbed ontstaat en de infectiedruk onder het pluimvee afneemt.

Hartog reviews - Klantervaringen

Veilig en schoon

Bij Hartog worden alle groenvoeders geteeld in Nederland en wordt de oogst en productie in eigen beheer gerealiseerd. Bovenal worden alle ruwvoeders door middel van een gasgestookt proces gedroogd. Hierdoor zijn alle ruwvoeders gedroogd op een veilige en schone manier en zijn deze vrij van salmonella, vliegas met zware metalen en Dioxine-risico.

De buitenlandse en andere Nederlandse drogerijen verhitten de lucht waarmee de luzerne wordt gedroogd met steenkolen of bio-massa. Tijdens dit verbrandingsproces is de CO2-uitstoot niet alleen hoger dan bij een gasgestookte installatie, ook komen er met steenkolen meer zware metalen vrij.

Stimuleren van natuurlijk pikgedrag

De inrichting van de compartimenten verandert. Door wijzigingen in de wetgeving wordt in de toekomst het snavelkappen bij kippen verboden. Dit betekent ook dat er een nieuwe wijze van voeren ontstaat. In de vrije natuur foerageren hennen 60% tot 90% van de dag. Door het zeer geconcentreerde voerrantsoen van de leghennen wordt het natuurlijke foerageergedrag beïnvloed. De hen heeft hierdoor veel vrije tijd gekregen en kan een onnatuurlijk pikgedrag gaan vertonen, wat leidt tot verenpikken of zelfs kannibalisme. De oorzaak is al decennia onderwerp van wetenschappelijk onderzoek. Hieruit blijkt dat verenpikken onder andere voortkomt uit pijn, stress, onnatuurlijke situaties, verveling of gebrek aan vezels, vitaminen, mineralen of aminozuren. In de meeste gevallen veroorzaakt een combinatie van de bovenstaande onderwerpen het verenpikken. De compacte luzernebaaltjes van Hartog voorkomen het verenpikken en stimuleren het natuurlijke pikgedrag bij je kippen.

Hoeveel ruwvoer gebruik ik?

Binnen het pluimveebedrijf is het voerconcept van belang. De ruwvoeropname is afhankelijk van vele indicatoren. Bij een normaal stressniveau in de stal voert men 1 à 2 gram ruwvoer per dier per dag. Bij een hoger stressniveau kan dit oplopen tot 4 à 5 gram ruwvoer per dier per dag. Hieronder geven wij een indicatie over een gemiddeld gebruik van de Compact luzerne:

 • Vleeskuikens: 1 baaltje van 20 kg per ronde voor 1000 vleeskuikens.
 • Leghennen: 1 baaltje van 20 kg voor 1000 tot 1500 hennen per 1 à 2 weken.

Hulp nodig bij het kopen van pluimveevoer?

Neem voor vragen, meer informatie of voeradviezen voor je pluimvee gerust contact met ons op. We staan je graag te woord. Bel naar 0229 581 232 of stuur een e-mail naar verkoop@hartog-lucerne.nl. Ook kun je onderstaand contactformulier invullen. We nemen dan zo snel mogelijk contact op.

Naar contactformulier

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie