0229 58 12 32
  Niet beschikbaar

stdClass Object
(
  [article_layout] => 
  [show_title] => 
  [link_titles] => 
  [show_tags] => 
  [show_intro] => 
  [info_block_position] => 
  [info_block_show_title] => 
  [show_category] => 
  [link_category] => 
  [show_parent_category] => 
  [link_parent_category] => 
  [show_associations] => 
  [show_author] => 
  [link_author] => 
  [show_create_date] => 
  [show_modify_date] => 
  [show_publish_date] => 
  [show_item_navigation] => 
  [show_icons] => 
  [show_print_icon] => 
  [show_email_icon] => 
  [show_vote] => 
  [show_hits] => 
  [show_noauth] => 
  [urls_position] => 
  [alternative_readmore] => 
  [article_page_title] => Kippenvoer Kopen? - Hartog Is De Specialist
  [show_publishing_options] => 
  [show_article_options] => 
  [show_urls_images_backend] => 
  [show_urls_images_frontend] => 
)

Kippenvoer

Ondersteun het welzijn, de gezondheid en het gedrag van kippen met hoogwaardig vezelrijk kippenvoer balen van Hartog. Koopt u kippenvoer in onze webshop, dan bent u verzekerd van kippenvoer van de hoogste kwaliteit. Zie ook onze keurmerken. Shop het gehele assortiment eenvoudig online of bij een van onze verkooppunten.

 Hoge kwaliteit en vezelrijk kippenvoer

 Positieve bijdrage aan welzijn, gezondheid en gedrag

 Levering binnen 2 werkdagen

 Gemakkelijk retourneren binnen 14 dagen

Ontdek onze gehele collectie pluimveevoer. Wilt u persoonlijk advies over welk kippenvoer u het beste kunt kiezen? Neem gerust contact met ons op. We staan u graag te woord.

FaLang translation system by Faboba

Gerelateerde producten

Hoogwaardig kippenvoer

Kippen zijn alleseters. Ze eten alles van insecten tot zaden en van groenvoer tot slakken. Hierdoor is het belangrijk dat het kippenvoer goed uitgebalanceerd is. Wanneer de kippen geen toegang hebben tot een vrije uitloop kan extra ruwvoer voorziening, zoals een luzernebaal, belangrijk zijn.

Basisvoer

Bij het samenstellen van kippenvoer is het goed om te beginnen met een basisvoer. Basisvoer is verkrijgbaar in de vorm van legkorrels of legmeel die de kippen de gehele dag tot hun beschikking moeten hebben.

Kippenmix

Ook kan er als basisvoer gekozen worden voor een kippenmix. Dit is een mengsel van verschillende soorten kippenvoer. Dit type kippenvoer past het beste bij het scharrelgedrag van de kip. Een nadeel van gemengd kippenvoer is dat de kippen eerst de lekkerste delen van de mix opeten. Het is daarom belangrijk dat u er bij gemengd kippenvoer op let dat de kippen de voerbak helemaal leegeten.

Graanvoer

Bovendien is het belangrijk dat uw kippen afwisseling krijgen in het kippenvoer dat ze eten. U kunt naast het basisvoer bijvoorbeeld graanvoer voeren aan uw kippen. Graanvoer bevat meestal gerst, haver of maïs. Let op dat u niet te veel graanvoer aan uw kippen geeft, omdat ze hierdoor sneller dik worden. Kiest u voor een kippenmix als basisvoer? Dan hoeft u er geen granen aan toe te voegen.

Kippenvoer | Kippenmix

Groenvoer en ruwvoer

Een andere belangrijke aanvulling op het kippenvoer is groenvoer. Denk hierbij aan groenafval dat uit de keuken komt, maar ook vruchten als appel, peer en banaan vinden kippen erg lekker. Naast het verse groenvoer kan er ruwvoer gegeven worden. In ons assortiment vindt u diverse soorten ruwvoer voor kippen. Bekijk bijvoorbeeld onze Compact Luzerne of Compact Luzerne EKO (NL-BIO-01). Ook is er de Compact Luzerne Easy dat in ons speciale voernet gehangen kan worden. Door dit net wordt het hok minder rommelig en is er minder verspilling van het ruwvoer.

Kippengrit en maagkiezel

Naast het kippenvoer hebben kippen kippengrit en maagkiezel nodig. Kippengrit is kippenvoer dat rijk is aan calcium. Calcium is onmisbaar voor een goede spijsvertering en zorgt tijdens de legperiode voor de vorming van een stevige eierschaal. Kippengrit kunt u voeren als aanvulling op legmeel en legkorrels.

Zowel kippengrit als maagkiezel zijn belangrijk voor de spiermaag. Hierin maalt de kip het voedsel fijn, zodat het beter te verteren is. Kippengrit en maagkiezel kunnen het beste gegeven worden in een apart bakje. Niet op de grond, anders wordt het vies.

Voerbakken voor kippenvoer

Zorg voor stevige voer- en drinkbakken die niet kunnen omvallen en zet ze op een verhoging of hang ze op. Hierdoor kunnen de kippen er niet in gaan staan en voorkomt u voedselverspilling. Zorg er ook voor dat het ruwvoer in de middag aanwezig is en voer bij voorkeur later in de middag in het hok. Hierdoor zijn de kippen nog bezig met het verteren van het kippenvoer wanneer ze op stok gaan. Dit zorgt voor meer rust in het hok. Tot slot is het belangrijk dat de kippen niet alleen toegang hebben tot het kippenvoer, maar ook altijd tot vers drinkwater.

Compact Luzerne - kippenvoer

Luzerne bij vleeskuikens

In de eerste levensweken is het vleeskuiken nog erg vatbaar voor bacteriën en ziektes, doordat de kip nog weerstand op moet bouwen. Deze weerstand wordt voornamelijk in de darmen opgebouwd. Doordat luzerne zeer vezelrijk is, helpt het de darmwerking en de darmflora in de beginfase te optimaliseren. Lees hier meer over de voordelen van luzerne bij vleeskuikens.

Luzerne bij leghennen

Ook voor leghennen heeft luzerne als ruwvoer een voordeel. Dit komt doordat luzerne de PH-waarde van het maag-darmkanaal beïnvloedt, waardoor er een gunstige werking tegen bacteriën ontstaat. Ook worden de voedingsstoffen beter opgenomen, wat een betere conditie, goede productie, een lagere uitval en dus hoger rendement tot gevolg heeft. Lees hier meer over de invloed van luzerne op leghennen.

Hulp nodig bij het kopen van kippenvoer?

Neem voor vragen, meer informatie of voeradviezen voor je pluimvee gerust contact met ons op. We staan u graag te woord en bieden persoonlijk advies over kippenvoer. Bel naar 0229 581 232 of stuur een e-mail naar verkoop@hartog-lucerne.nl. Of klik op de onderstaande button om het contactformulier in te vullen. We nemen dan zo snel mogelijk contact op.

Naar contactformulierActie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie