0229 58 12 32
  Niet beschikbaar

stdClass Object
(
  [article_layout] => 
  [show_title] => 
  [link_titles] => 
  [show_tags] => 
  [show_intro] => 
  [info_block_position] => 
  [info_block_show_title] => 
  [show_category] => 
  [link_category] => 
  [show_parent_category] => 
  [link_parent_category] => 
  [show_associations] => 
  [show_author] => 
  [link_author] => 
  [show_create_date] => 
  [show_modify_date] => 
  [show_publish_date] => 
  [show_item_navigation] => 
  [show_icons] => 
  [show_print_icon] => 
  [show_email_icon] => 
  [show_vote] => 
  [show_hits] => 
  [show_noauth] => 
  [urls_position] => 
  [alternative_readmore] => 
  [article_page_title] => 
  [show_publishing_options] => 
  [show_article_options] => 
  [show_urls_images_backend] => 
  [show_urls_images_frontend] => 
)

Samenstelling kippenvoer

Of je nu leghennen houdt of vleeskippen, de juiste samenstelling van kippenvoer is essentieel voor de optimale ontwikkeling en groei van je kippen. Onder andere het seizoen en de leeftijd van de kip zijn van invloed op de juiste samenstelling.

Lees hieronder meer over de samenstelling van kippenvoer en hoe de producten van Hartog bijdragen aan een optimale ontwikkeling en groei. Heb je vragen of wil je persoonlijk advies voor jouw kippen? Klik dan op een van de onderstaande buttons.

Contactformulier invullen 0229 58 12 32

Mengvoeder voor de kip

Om je kippen gezond te houden, is een goede samenstelling van het voer noodzakelijk. Mengvoer voor leghennen bestaat vaak uit:

 • Granen
 • Diervoeder
 • Melig voedsel
 • Groen voedsel (wortelgewassen en luzerne)
 • Mineralen supplementen
 • Zout

Het is belangrijk om bovenstaande elementen in de juiste verhoudingen en hoeveelheden aan te bieden. Dit is afhankelijk van het soort kip, het seizoen en de leeftijd van de kip.

Verhoudingen mengvoeder

Een gezonde kip heeft een uitgebalanceerd dieet. Daarom zijn de verhoudingen van het mengvoer dat je geeft belangrijk. Naast het dieet moet je rekening houden met het seizoen: een kip heeft in de winter niet alleen meer voer nodig, maar ook de samenstelling verandert.

Luzerne voor kippen

Een belangrijk onderdeel van het voedingspakket van de kip is luzerne. Bij Hartog vind je diverse typen luzerne voor kippen. Bijvoorbeeld:

Ons luzerne heeft een hoog vezelgehalte, bovendien stimuleert het natuurlijk pikgedrag. Hierdoor verveelt de kip zich minder snel en gedraagt zij zich natuurlijker. Daarnaast is ons voernet een handig middel om verspilling te verminderen en de opname van luzerne te verlengen.

Voor een optimale spijsvertering

Bij pluimvee is de darmlengte erg kort. Het verteringsstelsel van kippen maakt daarom gebruik van een zogenaamde ‘reflux’, waarbij voedsel twee richtingen op beweegt in de darmen. Vezelrijk voedsel verbetert de reflux bij kippen en bij een optimale spijsvertering is de mest droger. Hierdoor is het verblijf droger en vermindert u de infectiedruk.

Kippen voeren

Er zijn talloze manieren voor het voeren van kippen. Hartog geeft je graag tips over hoe je dat het beste doet. Neem ook eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen.

Over Hartog

Hartog biedt je niet alleen een brede keuze aan kippenvoer, ons assortiment reikt nog veel verder. Kijk bijvoorbeeld ook eens bij:

Neem contact met ons op

Wil je weten wat in jouw geval de beste samenstelling voor kippenvoer is of heb je nog andere vragen? Onze diervoederexperts staan voor je klaar. Vul ons contactformulier in of bel ons via onderstaand telefoonnummer.

Contactformulier invullen 0229 58 12 32

FaLang translation system by Faboba

Gerelateerde producten

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie