0229 58 12 32
  Niet beschikbaar

stdClass Object
(
  [article_layout] => 
  [show_title] => 
  [link_titles] => 
  [show_tags] => 
  [show_intro] => 
  [info_block_position] => 
  [info_block_show_title] => 
  [show_category] => 
  [link_category] => 
  [show_parent_category] => 
  [link_parent_category] => 
  [show_associations] => 
  [show_author] => 
  [link_author] => 
  [show_create_date] => 
  [show_modify_date] => 
  [show_publish_date] => 
  [show_item_navigation] => 
  [show_icons] => 
  [show_print_icon] => 
  [show_email_icon] => 
  [show_vote] => 
  [show_hits] => 
  [show_noauth] => 
  [urls_position] => 
  [alternative_readmore] => 
  [article_page_title] => 
  [show_publishing_options] => 
  [show_article_options] => 
  [show_urls_images_backend] => 
  [show_urls_images_frontend] => 
)

Tips voor het geven van kippenvoer

Hartog geeft je graag een aantal tips voor het geven van kippenvoer. Heb je nog vragen of zoek je meer informatie? Bekijk dan ook onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op via onderstaande buttons.

Contactformulier invullen 0229 58 12 32

Geef voldoende voer

Zorg dat je voldoende voer geeft. Niet te veel en niet te weinig. Strooi je het voer op de grond? Dan moet je dit goed in de gaten houden. Wanneer je te weinig voert, krijgen kippen niet genoeg bouwstoffen binnen en raken ze vatbaarder voor ziektes. Te veel voer strooien is ook niet goed, want kun je last krijgen van ongedierte en kan de ren snel smerig worden. Heb je hulp nodig om de juiste hoeveelheid voeding te bepalen? Neem dan gerust contact met ons op!

Houd de conditie van de kippen in de gaten

Het is belangrijk dat je de conditie van je kippen goed in de gaten houdt. Wanneer het borstbeen van de kip scherp aanvoelt, is ze te mager. Aan de andere kant mag er ook niet te veel vlees op het borstbeen zitten en mag het achterlijf niet te vol zijn. Een goed gewicht is belangrijk voor een optimale gezondheid van je kippen.

Gebruik een trapbak

Een trapbak maakt kippen voeren stukken makkelijker. Bovenop zit een silo die je kunt afvullen met voer. Zo hebben je kippen altijd voldoende te eten, zonder dat je iedere dag voer moet strooien.

Grit zorgt voor een betere spijsvertering

Bied grit aan. In kleine hoeveelheden zorgt grit voor een betere spijsvertering en sterkere eierschalen. Met grit maalt de kip het voer in de spiermaag fijn, zodat het beter te verteren is. Bovendien bevat het mineralen en kalk en dat zorgt voor hardere eierschalen bij legkippen.

Kippen hebben meer voer nodig als het kouder is

Hoe lager de temperatuur, hoe meer voer een kip nodig heeft. Kippen compenseren warmteverlies door meer te eten, zodat ze een dikker verenkleed krijgen. De energiebehoefte neemt dus flink toe als het winter wordt.

Supplementen geven in de winter

Als de conditie van je kippen in de winter achteruitgaat, kun je vloeibare supplementen met extra mineralen en vitamines toevoegen aan het drinkwater.

Aanvullend voer geven

Je kunt je kippen extra granen geven als aanvulling op het basisvoer. Let erop dat je niet te veel geeft, want kippen worden snel dik van granen. Daarnaast vinden kippen groenafval erg lekker. Groenten, zoals wortel, broccoli, komkommer en sla, maar ook fruit en bepaalde kruiden vinden kippen meestal heerlijk. Let wel: geef dit alleen als aanvulling op het voer dat ze normaal gesproken al krijgen.

FaLang translation system by Faboba

Gerelateerde producten

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie