0229 58 12 32
  Niet beschikbaar

Ruwvoer

Bent u op zoek naar ruwvoer van uitstekende kwaliteit? Bij Hartog vindt u een ruim assortiment met hoogwaardige ruwvoer. Dankzij ruwvoer krijgen uw dieren gezonde voedingsstoffen binnen en kunnen zij hun dagelijkse behoefte aan deze voedingsstoffen bereiken. Ruwvoer zorgt niet alleen voor een goede spijsvertering, maar kan ook maagzweren voorkomen en gebitsproblemen tegengaan. Daarnaast zorgt het vele kauwen op ruwvoer voor ontspanning, tijdverdrijf en minder stress bij dieren. Bij Hartog bestelt u online al het ruwvoer dat u nodig hebt voor uw paarden, pluimvee en andere dieren. Uw bestelling wordt altijd hygiënisch verpakt en tegen lage kosten verzonden. Zo kunt u altijd rekenen op het beste ruwvoer tegen een scherpe prijs.

 • Hoogwaardig ruwvoer voor paarden, pluimvee en andere dieren
 • Hygiënisch verpakt
 • Vrijblijvend en betrouwbaar advies van onze voedingsspecialisten
 • Meer dan 65 jaar ervaring in ruw- en krachtvoer

Wilt u graag advies over welk ruwvoer het meest geschikt is voor uw dieren? Neem gerust contact op via 0229 58 12 32 of stuur je vragen naar verkoop@hartog-lucerne.nl. Onze specialisten adviseren u graag.

Hartog Digest - Product van het jaar

€ 22,89 (incl. BTW)

Senior - Ruwvoermix - Oude Paarden

€ 22,89 (incl. BTW)

Grass Mix - Gedroogd gras met structuurbrok

€ 19,50 (incl. BTW)

Compact Gras - Gedroogd Gras

€ 19,27 (incl. BTW)

Compact Luzerne (20kg) voor Pluimvee

€ 18,30 (incl. BTW)

Compact Luzerne BIO (20kg) voor Pluimvee NL-BIO-01

€ 19,22 (incl. BTW)

Voernet 20 kg

€ 13,04 (incl. BTW)

Compact Luzerne Easy (10kg)

€ 11,88 (incl. BTW)

Balance - Vezelrijke Muesli

€ 19,50 (incl. BTW)
stdClass Object
(
  [article_layout] => 
  [show_title] => 0
  [link_titles] => 
  [show_tags] => 
  [show_intro] => 
  [info_block_position] => 
  [info_block_show_title] => 
  [show_category] => 
  [link_category] => 
  [show_parent_category] => 
  [link_parent_category] => 
  [show_associations] => 
  [show_author] => 
  [link_author] => 
  [show_create_date] => 
  [show_modify_date] => 
  [show_publish_date] => 
  [show_item_navigation] => 
  [show_icons] => 
  [show_print_icon] => 
  [show_email_icon] => 
  [show_vote] => 
  [show_hits] => 
  [show_noauth] => 
  [urls_position] => 
  [alternative_readmore] => 
  [article_page_title] => 
  [show_publishing_options] => 
  [show_article_options] => 
  [show_urls_images_backend] => 
  [show_urls_images_frontend] => 
)

Wat is ruwvoer?

Natuurproducten zoals gras, hooi, luzerne, snijmaïs en stro zijn ruwvoer. Deze voedermiddelen hebben een gemiddelde vezellengte van 8 mm. Ruwvoer bestaat van nature uit veel vezels, mineralen en vitamines.

Wat valt er onder ruwvoer?

De meest voorkomende soorten ruwvoer zijn:

 • Gras
 • Hooi
 • Voordroogkuil
 • Kuil
 • Snijmais
 • Stro
 • Luzerne

Voor welke dieren wordt ruwvoer gebruikt?

Ruwvoer bevat vele voedingsstoffen en is hierdoor uitermate geschikt voor diverse soorten dieren. In onze webshop vindt u hoogwaardig ruwvoer voor onder andere paarden, koeien, kalveren, varkens en pluimvee. Bent u op zoek naar geschikt ruwvoer voor uw dier? Wij voorzien u graag van deskundig advies. Neem gerust contact met ons op.

Waarom is ruwvoer belangrijk?

Ruwvoer is een bron van essentiële voedingsstoffen voor uw dieren, zoals vezels, mineralen en vitamines. Hieronder beschrijven we waarom ruwvoer belangrijk is voor verschillende soorten dieren:

Ruwvoer voor paarden

Het rantsoen van een paard bestaat voor 70% tot 100% uit ruwvoer: gras, hooi, luzerne of bietenpulp. Ruwvoer is daarmee het belangrijkste onderdeel van het dagelijkse rantsoen van uw paard en zorgt ervoor dat uw paard gezond blijft. In de natuur is een paard ongeveer 15 uur per dag bezig met het verzamelen van voedsel. Ook vasten paarden nooit langer dan 4 uur per dag. Wanneer paarden worden gehouden, zitten er soms vele uren tussen de voerbeurten. Het maagdarmkanaal van een paard is echter ingesteld om continu een langzame stroom aan ruwe grassen te verteren. Om maag- en darmproblemen te voorkomen is het daarom belangrijk om in de psychologische behoefte van kauwen te voorzien. Ruwvoer biedt hierin een ideale oplossing. De vezels van het ruwvoer zorgen ervoor dat het paard lang en goed moet kauwen. Hierdoor maakt het paard veel speeksel aan. De veelvuldige kauwbewegingen zijn goed voor het gebit en de slijtage van de tanden. Het speeksel zorgt ervoor dat het maagzuur goed wordt geneutraliseerd in de maag en voorkomt complicaties zoals maagzweren.

Foerageren is belangrijk voor een paard en lang kauwen geeft paarden ontspanning. Het zorgt voor natuurlijk gedrag. Wanneer het paard zich niet natuurlijk kan gedragen kan dit stress veroorzaken.

Lees meer over de voordelen van ruwvoer voor paarden.

Ruwvoer voor kippen

Ruwvoer heeft een positieve invloed op het gedrag, de gezondheid en het welzijn van kippen. Op een dag zijn kippen 60% tot 90% bezig met foerageren. Omdat kippen meestal niet in een natuurlijke omgeving worden gehouden, zal het dier meer tijd over hebben. Hierdoor vergroot de kans op onnatuurlijk gedrag. Om ongewenst pikgedrag te voorkomen, kun je met een geconcentreerde hoeveelheid ruwvoer het gedrag van een kip beïnvloeden. Met ruwvoer worden kippen voorzien van voldoende vezels, vitamines en mineralen.

Lees meer over de voordelen van ruwvoer voor pluimvee.

Ruwvoer voor koeien

Hartog beschikt over meerdere geschikte soorten ruwvoeders voor koeien en kalveren. Met luzernebalen en grasbalen worden de dieren voorzien van natuurlijke mineralen en vitamines. Een voorbeeld hiervan is de aanwezigheid van caroteen. Deze stof bevordert de vruchtbaarheid en het behoud van een goede spijsvertering.

Lees meer over de voordelen van ruwvoer voor koeien en kalveren.

Ruwvoer optimaal toedienen

Het voeren van de dieren met ruwvoer is één stap. Het optimaal toedienen is de tweede stap. Veel dieren zijn te kort bezig met het opnemen van voer. Een paard moet bijvoorbeeld over een dag 14 tot 16 uur toegang hebben tot zijn voer. Het is hierbij belangrijk dat het paard niet minder dan 4 uur zonder geschikt ruwvoer komt te zitten. Dankzij onze voerboxen spelen we in op het goed verspreiden van het voer over de dag. Bekijk onze voer accessoires en ontdek welke hulpmiddelen u kunt gebruiken voor het voeren van uw dieren.

Heb ik ruwvoer of krachtvoer nodig voor mijn paard?

Het grootste gedeelte van de voeding van paarden bestaat uit ruwvoer. Hiermee is het de basis van het rantsoen van een paard. Paarden eten ruwvoer, zoals hooi en gras, in kleine porties. Wanneer het paard extra energie kan gebruiken, kun je gebruik maken van aanvullend krachtvoer. Deze voeding zorgt voor extra eiwitten en energie. Dit is handig wanneer je dagelijks met je paard aan het trainen bent.

Contact met Hartog

Heeft u vragen over ons assortiment ruwvoer of een bestelling? We staan u graag te woord. Ook denken onze specialisten graag met u mee bij het kiezen van het juiste ruwvoer voor uw dieren. Vul ons contactformulier in of neem contact met ons op via de onderstaande buttons.

Bel 0229 58 12 32 Mail verkoop@hartog-lucerne.nl

FaLang translation system by Faboba

Gerelateerde producten

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie