0229 58 12 32
  Beschikbaar

Sluiten  
stdClass Object
(
  [article_layout] => 
  [show_title] => 0
  [link_titles] => 
  [show_tags] => 
  [show_intro] => 
  [info_block_position] => 
  [info_block_show_title] => 
  [show_category] => 
  [link_category] => 
  [show_parent_category] => 
  [link_parent_category] => 
  [show_associations] => 
  [show_author] => 
  [link_author] => 
  [show_create_date] => 
  [show_modify_date] => 
  [show_publish_date] => 
  [show_item_navigation] => 
  [show_icons] => 
  [show_print_icon] => 
  [show_email_icon] => 
  [show_vote] => 
  [show_hits] => 
  [show_noauth] => 
  [urls_position] => 
  [alternative_readmore] => 
  [article_page_title] => 
  [show_publishing_options] => 
  [show_article_options] => 
  [show_urls_images_backend] => 
  [show_urls_images_frontend] => 
)

Ruwvoer

Met ruwvoer krijgen jouw veedieren voldoende en gezonde voedingstoffen binnen. Ruwvoer zorgt niet alleen voor een goede spijsvertering, maar kan ook maagzweren voorkomen en gebitsproblemen tegengaan. Daarnaast zorgt het vele kauwen op ruwvoer voor ontspanning, tijdverdrijf en minder stress bij dieren. Bij Hartog bestel je online al het ruwvoer dat je nodig hebt voor je paarden, pluimvee en andere dieren. De bestelling ontvang je van ons hygiënisch verpakt met een voordelige verzending.

 • Voor elk veedier een ruwvoer samenstelling beschikbaar
 • Hoge kwaliteit ruwvoer met hygiënisch verpakking
 • Meer dan 65 jaar ervaring in ruw- en krachtvoer

Wil je graag advies ontvangen over welke ruwvoer samenstelling het beste is voor jouw dieren? Neem gerust contact op via 0229 58 12 32 of stuur je vragen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

{Aanbod ruwvoer producten Hartog}

Voor welke dieren wordt ruwvoer gebruikt?

De vele voedingstoffen in ruwvoer zijn uitermate geschikt voor verschillende soorten veedieren. Wanneer je op zoek bent naar geschikt ruwvoer voor jouw dieren, dan ben je bij Hartog op de juiste plek. We bieden namelijk ruwvoer aan voor onder andere hoefdieren, paarden, koeien, kalveren, pluimvee en varkens.

Wat is ruwvoer?

Bij de voeding van veedieren wordt veelvuldig ruwvoer gebruikt. Het is een voedingsmiddel dat aanvullend bij andere natuurlijke producten zoals weidegras wordt gebruikt. Ruwvoer bestaat uit veel natuurlijke vezels, mineralen en vitamines. Het is voeding die speciaal is samengesteld voor veevoer met weinig tot geen toegevoegde kunstmatige voedingselementen.

Wat valt er onder ruwvoer?

Een ruwvoer pakket kan op verschillende manieren samengesteld worden. De meest gebruikte soorten ruwvoer bestaan uit:

 • Gras
 • Hooi
 • Kuilhooi
 • Snijmais
 • Stro
 • Luzerne

Waarom is ruwvoer belangrijk?

Ruwvoer wordt in verschillende combinaties samengesteld. We beschikken bij Hartog over verschillende ruwvoer pakketten voor jouw veedieren.

Voor paarden

De vezels van het ruwvoer zorgen ervoor dat het paard goed en lang moet kauwen. Hierdoor maakt het paard veel speeksel aan. De veelvuldige kauwbewegingen zijn goed voor het gebit en de slijtage van de tanden. Het speeksel zorgt ervoor dat het maagzuur goed wordt geneutraliseerd in de maag en voorkomt complicaties zoals maagzweren.

Foerageren is belangrijk voor een paard en lang kauwen geeft paarden ontspanning. Het zorgt voor natuurlijk gedrag. Wanneer het paard zich niet natuurlijk kan gedragen kan dit stress veroorzaken.

Lees meer over de voordelen van ruwvoer voor paarden.

Voor kippen

Ruwvoer heeft een positieve invloed op het gedrag, de gezondheid en het welzijn van kippen. Op een dag zijn kippen 60 tot 90% bezig met foerageren. Omdat kippen meestal niet in een natuurlijke omgeving worden gehouden, zal het dier meer tijd over hebben. Hierdoor vergroot de kans op onnatuurlijk gedrag. Om ongewenst pikgedrag te voorkomen, kun je met een geconcentreerde hoeveelheid ruwvoer het gedrag van een kip beïnvloeden. Met ruwvoer worden de kippen voorzien van voldoende vezels, vitamines en mineralen.

Lees meer over de voordelen van ruwvoer voor pluimvee.

Voor koeien

We beschikken over meerdere geschikte soorten ruwvoeren voor koeien en kalveren. Met luzernebalen en grasbalen worden de dieren voorzien van alle natuurlijke mineralen en vitamines. Een voorbeeld hiervan is de aanwezigheid van caroteen. Deze stof bevordert de vruchtbaarheid en het behoud van een goede spijsvertering.

Lees meer over de voordelen van ruwvoer voor koeien en kalveren.

Ruwvoer optimaal toedienen

Het voeren van de dieren met ruwvoer is één stap. Het optimaal toedienen is de tweede stap. Veel dieren zijn te kort bezig met het opnemen van het voer. Een paard moet bijvoorbeeld over een dag 14 tot 16 uur toegang hebben tot zijn voer. Het is hierbij belangrijk dat het paard niet minder dan 4 uur zonder geschikt ruwvoer komt te zitten. Met onze voerboxen spelen we in op het goed verspreiden van het voer over de dag. Bekijk onze voer accessoires en ontdek welke hulpmiddelen je kunt gebruiken voor het voeren van jouw dieren.

Heb ik ruwvoer of krachtvoer nodig voor mijn paard?

Het grootste gedeelte van de voeding van paarden bestaat uit ruwvoer. Dit kun je beschouwen als de basis van het rantsoen van een paard. Ze eten voornamelijk ruwvoer zoals hooi en gras in kleine porties. Wanneer het paard extra energie kan gebruiken, kun je gebruik maken van aanvullend krachtvoer. Deze voeding zorgt voor extra eiwitten en energie. Dit is handig wanneer je dagelijks met je paard aan het trainen bent. Het paard heeft dan niet genoeg aan alleen de voedingstoffen van ruwvoer.

Contact met Hartog

Neem voor vragen over onze ruwvoer producten of een bestelling contact met ons op. We denken graag met je mee om het juiste ruwvoer te kiezen voor jouw veedieren. Maak gebruik van ons contactformulier of bereik ons via de onderstaande buttons.

Bel 0229 58 12 32 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

FaLang translation system by Faboba

Gerelateerde producten

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie