0229 58 12 32
  Niet beschikbaar

Ruwvoer voor pluimvee

Bij Hartog beschikken we over ruwvoer voor pluimvee van hoge kwaliteit. Ons pluimveevoer is gekenmerkt door zijn vezelrijke structuur die een positieve invloed op de gezondheid van je pluimvee heeft. Het gehele assortiment kan eenvoudig online of bij een van onze verkooppunten aangekocht worden. 

 • Hoge kwaliteit pluimveevoer
 • Positieve bijdrage aan gedrag, gezondheid en welzijn
 • Levering binnen 5 werkdagen
 • Gemakkelijk retourneren binnen 14 dagen

Bekijk onze gehele collectie pluimveevoer. Vraag je je af voor welk type voer je het beste kunt gaan? Neem gerust contact met ons op. We staan je graag te woord.

stdClass Object
(
  [article_layout] => 
  [show_title] => 0
  [link_titles] => 
  [show_tags] => 1
  [show_intro] => 
  [info_block_position] => 
  [info_block_show_title] => 0
  [show_category] => 
  [link_category] => 
  [show_parent_category] => 
  [link_parent_category] => 
  [show_associations] => 
  [show_author] => 
  [link_author] => 
  [show_create_date] => 
  [show_modify_date] => 
  [show_publish_date] => 
  [show_item_navigation] => 
  [show_icons] => 
  [show_print_icon] => 
  [show_email_icon] => 
  [show_vote] => 
  [show_hits] => 
  [show_noauth] => 
  [urls_position] => 
  [alternative_readmore] => 
  [article_page_title] => 
  [show_publishing_options] => 
  [show_article_options] => 
  [show_urls_images_backend] => 
  [show_urls_images_frontend] => 
)

Door ruwvoer meer rendement uit krachtvoer

Het geven van ruwvoer aan kippen heeft een positieve bijdrage op het gedrag, de gezondheid en het welzijn. Luzerne is hier bijzonder geschikt voor. Bij Hartog hebben we de Compact Luzerne (20kg, ook in EKO verkrijgbaar) en Compact Luzerne Easy (10kg) speciaal ontwikkeld voor pluimvee. Deze producten kunnen als baaltje op de grond worden gegeven, maar ook in combinatie met een voernet waardoor de voertijd wordt verlengd en er minder verspild wordt. Al onze kippenvoer producten zijn online te bestellen in onze webshop of te kopen bij een Hartog dealer in de buurt.

Voordelen van het geven van luzerne zijn o.a.:

 • Voorkomt verveling (en dus voorkomt dus ook verenpikken)
 • Vezelrijke voeding heeft een positief effect op de werking van de spiermaag en darmen
 • Stimuleren het natuurlijk pikgedrag
 • De animozuren in het krachtvoer worden beter benut, hierdoor neemt het stikstofgehalte in de mest en urine van de kippen af.
 • Stevigere mest, waardoor het stalbed droger blijft en infectiedruk afneemt

Luzerne en het belang van vezels

Luzerne is een 2-3 jarige vlinderbloemige plant. Een verschil met vlinderbloemige planten in vergelijking met gras is dat het meer stikstof, een hoger calcium en een hoger caroteengehalte bevat. Daarnaast bevat luzerne een hogere hoeveelheid eiwitten waardoor het een goede aanvulling is op het dagelijkse rantsoen van de kip.

Het is erg belangrijk voor de gezondheid van kippen om vezelrijke voeding aan te bieden. In producten zoals luzerne zitten veel vezels die een positieve invloed hebben op de werking van de spiermaag en darmen van pluimvee. Wanneer de darm goed werkt zal dit ervoor zorgen dat er meer rendement uit eiwit- en energierijk krachtvoer wordt gehaald. Ook zorgen de vezels uit ruwvoer voor een dikkere, vastere, mest. Hierdoor blijft het stalbed van de kippen droger en zal de infectiedruk afnemen.

Ruwvoer tegen verveling

Het geven van een zeer geconcentreerd voerrantsoen beïnvloed het foerageergedrag van leghennen. Op een dag fourageren kippen in de natuur zo'n 60 tot 90% van de tijd. Doordat een leghen niet in een natuurlijke omgeving wordt gehoudern zal deze meer tijd overhebben waardoor onnatuurlijk pikgedrag ontstaat. Dit kan leiden tot verenpikken of zelfs kannibalisme. De oorzaak van verenpikken komt o.a. voort uit pijn, stress, onnatuurlijke situaties, verveling of gebrek aan vezels, vitaminen, mineralen en/of aminozuren. De oorzaak van verenpikken is meestal een combinatie van de eerder genoemde.

Bij Hartog zijn er compacte luzerne baaltjes te koop, in zowel de webshop als bij de dealers, die het verenpikken voorkomen en het natuurlijk pikgedrag bij de kip stimuleren.

Lees hier meer over ruwvoer voor pluimvee.

Stimuleren van natuurlijk pikgedrag bij leghennen

Het geven van een zeer geconcentreerd voerrantsoen beïnvloed het foerageergedrag van leghenne. Op een dag fourageren kippen in de natuur zo'n 60 tot 90% van de tijd. Doordat een leghen niet in een natuurlijke omgeving wordt gehoudern zal deze meer tijd overhebben waardoor onnatuurlijk pikgedrag ontstaat. Dit kan leiden tot verenpikken of zelfs kannibalisme. De oorzaak van verenpikken komt o.a. voort uit pijn, stress, onnatuurlijke situaties, verveling of gebrek aan vezels, vitaminen, mineralen en/of aminozuren. De oorzaak van verenpikken is meestal een combinatie van de eerder genoemde. Bij Hartog zijn er compacte luzerne baaltjes te koop, in zowel de webshop als bij de dealers, die het verenpikken voorkomen en het natuurlijk pikgedrag bij de kip stimuleren.

Lees hier meer over ruwvoer voor pluimvee.

Neem contact met ons op

Heb je vragen over "ruwvoer voor pluimvee" of wil je advies over het voeren van uw pluimvee? Neem contact met ons op via +31 (0) 229 58 12 32 of stuur een e-mail naar verkoop@hartog-lucerne.nl. Je kan ook het onderstaande contactformulier invullen.

FaLang translation system by Faboba

Gerelateerde producten

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie