0229 58 12 32

☎     GESLOTEN

Hartog voor paarden, pluimvee en veehouderij

Schapen en geiten

Hartog beschikt over een verfijnd aanbod van diverse producten voor uw vee. Op deze manier kunt u de voeding voor uw geiten en schapen zo goed mogelijk samenstellen.

Geiten

De geiten nemen een speciale plaats in. Het grote voordeel bij de kieskeurige geiten is de constante kwaliteit en het gemak bij het voeren. Geiten zijn zeer kritisch als het gaat om hun voer. Smaak, geur, droge stof en mondgevoel zijn punten waarop een geit zijn voer beoordeelt. Juist dit zijn positieve punten van Hartog ruwvoeders. De zomerse geur van de structuurbalen, de constantheid van samenstelling en smaak worden dan ook als groot pluspunt ervaren onder de geitenhouders. Door hoge temperatuurbehandeling hebben ziektekiemen zoals Para-tbc en salmonella geen kans.

Schapen

De schapenhouderij ondervindt grote voordelen van onze gedroogde producten, voornamelijk het gedroogde gras, verkrijgbaar in grote balen en sinds kort ook in de compacte baaltjes van 20 kg.

Topkwaliteit van onze producten wordt gewaarborgd door volledige procesbewaking. Hartog heeft het hele productieproces in eigen handen van het zaaien tot en met de distributie naar de eindverbruiker. Het productieproces begint bij het selecteren van contracttelers, voornamelijk akkerbouwers die telen op zware kalkrijke kleigronden. Alle Hartog Luzerne is afkomstig van Hollandse bodem. Het oogsten van luzerne gebeurt met eigen machines. Hierdoor kan op het juiste tijdstip gemaaid worden. De maaier wordt direct gevolgd door de hakselaar waarmee het ruwvoer kort gehakseld wordt, waardoor geiten en schapen het ruwvoer makkelijk kunnen opeten.

Biologische voedermiddelen

Er zijn steeds meer veehouders die de overstap maken van gangbare naar biologische landbouw. Naast het gangbare kan Hartog u ook voorzien van biologische voedermiddelen. Wij zijn gecertificeerd voor de productie en verwerking van biologische voedermiddelen. Grasdrogerij Hartog BV staat bij Skalingeschreven onder bedrijfsnummer 001195. Voor meer informatie over Skal en onze biologische activiteiten kunt u terecht bij ons stuk over Skal certificaat.

 • Voeding van paarden

  De juiste voeding voor paarden is zeer belangrijk. Paardenvoer van Hartog  is van hoogwaardige kwaliteit en smakelijk voor uw paard. Gezond ruwvoer en krachtvoer op basis van luzerne en gras.

  Voor het oudere paard, voor recreatie paarden, voor sportieve prestaties en voor merrie en veulen wordt het voer van Grasdrogerij Hartog gebruikt.

  Lees meer

 • Wat eet een Alpaca?

  Alpaca’s kunnen worden gezien als sobere eters. Zij kunnen redelijk schraal worden gevoerd en alsnog voldoende voedingsstoffen uit het voer halen. Maar wat eten alpaca’s nou eigenlijk?

  Lees meer

 • Luzerne voor kippen

  Inmiddels is luzerne als ruwvoer niet meer weg te denken uit de pluimveehouderij. De pluimvee sector weet de weg naar onze Compact Luzerne en Compact Luzerne EKO te vinden om afleiding en structuur aan hun kippen te bieden. Lees hier alles over Luzerne voor vleeskuikens en Kwaliteitsruwvoer voor gezond pluimvee.

  Lees meer

 • Luzerne voor konijnen

  Het vezelrijke Luzerne geeft een positief effect op het spijsverteringssysteem. Konijnen die kampen met darmklachten zoals diarree, krampen of verstopping, hebben baat bij een rantsoen van ruwvoer zoals Compact Gras en hooi met Luzerne.

  Lees meer

 • Voertips tijdens de dracht en lactatieperiode

  Tijdens de dracht is Hartog Lucerne-mix zeer goed toe te passen in het rantsoen vanwege het hoge calciumgehalte. Het hoge gehalte is goed voor de conditie van de merrie en voor de botvorming van het ongeboren veulen. Daarnaast bevat luzerne voor paarden foliumzuur en ß-caroteen, deze vitamines zijn essentieel voor de vruchtbaarheid.

  Lees meer

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht