0229 58 12 32

☎     GESLOTEN

Hartog voor paarden, pluimvee en veehouderij

Luzerne voor varkens

Varkens

Staartbijten of oorbijten is een bekend probleem in de varkenshouderij. Dit komt vaak door een gevoel van onbehagen, stress, frustratie, hokbezetting of hun rantsoen. Door gebrek aan vezelrijke voeding kunnen de varkens of biggen hun natuurlijk gedrag niet uiten. Uit verveling en frustratie gaan ze in elkaars staart en/of oorbijten.

Goed afleidingsmateriaal en het bijvoeren van vezelrijke voeding zorgt voor een beter verzadigingsgevoel. Hartog Luzerne is een kunstmatig gedroogde luzerne wat op hogere temperaturen verhit is geweest en daardoor vrij van ziektekiemen. Stro is echter zongedroogd en kan daarom ziekteverwekkers als Salmonella in de stal meebrengen.

Ter voorkoming van staart- en oorbijten bij varkens en biggen

Hartog Lucerne-mix is verpakt in zakken van 90L (20 kg) en makkelijk te verdelen, ook zit hier olie en melasse aan toegevoegd zodat het fijne materiaal gebonden wordt en makkelijk opneembaar is.

Een handje per dier per dag is vaak al voldoende!

Ruwvoer voor varkens

 • Hoger verzadigingsgevoel.
 • Minder verveling, meer kauwen, betere vertering omdat de enzymen beter kunnen mengen met de voedselbrij in de bek. Deze enzymen zijn belangrijk voor de eerste splitsing van koolhydraten in de mond.
 • Meer stabiliteit in het bloedglucose gehalte van de varkens.
 • Betere darmwerking, betere opname van bouwstoffen uit het overige rantsoen.
 • Eventueel ter vervanging van een deel van het Soja rantsoen.

Luzerne voor varkens

Hartog Lucerne-mix vezelrijke voeding ter voorkoming of ter afleiding bij staartbijten en oorbijten bij varkens

 • Luzerne heeft van nature een hoog eiwit en calcium gehalte, dit in tegenstelling tot veel andere ruwvoeders.
 • De plantaardige eiwitten zijn goed verteerbaar omdat Luzerne als vlinderbloemige plant stikstof uit de lucht bindt. Deze natuurlijk verkregen stikstof resulteert in een zeer hoog en goed verteerbaar eiwit met hoge bestendigheid.
 • Deze bestendigheid ontstaat tijdens het droogproces. De celwand van het eiwit wordt extra hard tijdens de verhitting, waardoor de vertering meer moeite moet doen om het eiwit af te breken. Dit proces resulteert uiteindelijk in een betere eiwitvertering en benutting.
 • Luzerne is van nature rijk aan vitaminen, mineralen en sporenelementen.
 • Bijvoorbeeld Omega 3, Caroteen, Biotine.
 • Ruwe celstof is goed verteerbaar en geeft in de darmen een lange werking in de darmen omdat luzerne niet meteen prik verliest nadat het in aanraking komt met vocht.
 • Voeding van paarden

  De juiste voeding voor paarden is zeer belangrijk. Paardenvoer van Hartog  is van hoogwaardige kwaliteit en smakelijk voor uw paard. Gezond ruwvoer en krachtvoer op basis van luzerne en gras.

  Voor het oudere paard, voor recreatie paarden, voor sportieve prestaties en voor merrie en veulen wordt het voer van Grasdrogerij Hartog gebruikt.

  Lees meer

 • Wat eet een Alpaca?

  Alpaca’s kunnen worden gezien als sobere eters. Zij kunnen redelijk schraal worden gevoerd en alsnog voldoende voedingsstoffen uit het voer halen. Maar wat eten alpaca’s nou eigenlijk?

  Lees meer

 • Luzerne voor kippen

  Inmiddels is luzerne als ruwvoer niet meer weg te denken uit de pluimveehouderij. De pluimvee sector weet de weg naar onze Compact Luzerne en Compact Luzerne EKO te vinden om afleiding en structuur aan hun kippen te bieden. Lees hier alles over Luzerne voor vleeskuikens en Kwaliteitsruwvoer voor gezond pluimvee.

  Lees meer

 • Luzerne voor konijnen

  Het vezelrijke Luzerne geeft een positief effect op het spijsverteringssysteem. Konijnen die kampen met darmklachten zoals diarree, krampen of verstopping, hebben baat bij een rantsoen van ruwvoer zoals Compact Gras en hooi met Luzerne.

  Lees meer

 • Voertips tijdens de dracht en lactatieperiode

  Tijdens de dracht is Hartog Lucerne-mix zeer goed toe te passen in het rantsoen vanwege het hoge calciumgehalte. Het hoge gehalte is goed voor de conditie van de merrie en voor de botvorming van het ongeboren veulen. Daarnaast bevat luzerne voor paarden foliumzuur en ß-caroteen, deze vitamines zijn essentieel voor de vruchtbaarheid.

  Lees meer

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht