0229 58 12 32
  Niet beschikbaar

stdClass Object
(
  [article_layout] => 
  [show_title] => 
  [link_titles] => 
  [show_tags] => 1
  [show_intro] => 
  [info_block_position] => 
  [info_block_show_title] => 
  [show_category] => 
  [link_category] => 
  [show_parent_category] => 
  [link_parent_category] => 
  [show_associations] => 
  [show_author] => 
  [link_author] => 
  [show_create_date] => 
  [show_modify_date] => 
  [show_publish_date] => 
  [show_item_navigation] => 
  [show_icons] => 
  [show_print_icon] => 
  [show_email_icon] => 
  [show_vote] => 
  [show_hits] => 
  [show_noauth] => 
  [urls_position] => 
  [alternative_readmore] => 
  [article_page_title] => 
  [show_publishing_options] => 
  [show_article_options] => 
  [show_urls_images_backend] => 
  [show_urls_images_frontend] => 
)

Voor recreatie paarden

Voor recreatie paarden

De juiste voeding voor paarden is zeer belangrijk. Zo heeft de voeding invloed op de gezondheid, conditie en prestaties van uw paard. Als er over de voeding voor paarden wordt gesproken gaat het in de meeste gevallen om de juiste brok, muesli of granenmengeling en de samenstelling van de krachtvoeders of de optimale verhouding tussen meerdere van deze producten. Terwijl er nauwelijks wordt stilgestaan bij de invloed van het ruwvoer.

Paardenvoer voor recreatie en lichte sport

Een paard of pony die niet wordt bereden, die recreatief wordt ingezet of in de lichte sport wordt uitgebracht heeft geen behoefte aan grote hoeveelheden energie. Een basisrantsoen bestaat dan ook uit 90% ruwvoeders zoals hooi, kuilgras of bijvoorbeeld luzerne.

Naarmate planten zoals gras ouder worden, bevatten ze meer vezels. Deze gezonde vezels stimuleren de darmwerking en worden door bacteriën afgebroken in de dikke darm. De vluchtige vetzuren die tijdens dit proces vrij komen worden in het bloed opgenomen en gebruikt als energie. Deze energie komt langzaam vrij in de darm waardoor een paard niet snel heet of nerveus wordt van dit type voer. Een paard kan zelfs de vezels uit stro omzetten in nuttige energie. Uiteraard is stro niet rijk aan bouwstoffen zoals vitaminen en mineralen.

Grof hooi gemaakt van volwassen grasplanten, leveren minder energie dan jong en mals gras. Vezelrijk ruwvoer zoals hooi, luzerne en stro zorgen er ook voor dat het rantsoen vlot door het maag-darmkanaal gaat. De darmen blijven bij een structuurrijk rantsoen lekker actief en de paarden kauwen veel. Paarden worden van structuurrijk voer niet snel dik of temperamentvol. 

Vochtige kuil bevat een groot percentage water en per saldo minder vezels dan hooi. Een toevoeging van een vezelrijke melange zoals  Hartog Lucerne-mix verhoogt het aandeel vezels in het rantsoen en verrijkt het  vanwege de natuurlijk aanwezige vitaminen en mineralen.

Lang, droog en zeer stengelig hooi bevat ruim voldoende vezels maar is vaak vanwege het tekort aan bemesting zeer arm aan eiwitten en vitaminen. Vooral in de winter ontstaan hierdoor tekorten. Een gedroogd product zoals de Hartog Gras-mix of Hartog Compact Gras biedt uitkomst. Vanwege het droogproces blijven juist de vitaminen goed bewaard welke de natuurlijke weerstand van het paard ondersteunen.

Heeft uw paard iets extra’s nodig?

Ook recreatiepaarden kunnen soms wat extra’s gebruiken. Na een lange buitenrit, een koude periode of tijdens de verhaarperiode wordt het paard ondersteund met krachtvoer. Een muesli zoals de Hartog Balance paardenmuesli, bevat een laag suiker- en zetmeelgehalte. Deze muesli heeft een uitgekiende balans tussen natuurlijk gevormde vitaminen en mineralen. Hierdoor wordt de gezondheid van het paard en de vitaliteit en weerstand optimaal ondersteund.

Paardenvoer van Hartog is van hoogwaardige kwaliteit, smakelijk voor uw paard en hygiënisch verpakt. In de recreatie, fokkerij en alle disciplines van de paardensport wordt ons voer gebruikt.

FaLang translation system by Faboba

Gerelateerde producten

Hartog reviews - Klantervaringen

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie