0229 58 12 32
  Niet beschikbaar

stdClass Object
(
  [article_layout] => 
  [show_title] => 
  [link_titles] => 
  [show_tags] => 
  [show_intro] => 
  [info_block_position] => 
  [info_block_show_title] => 
  [show_category] => 
  [link_category] => 
  [show_parent_category] => 
  [link_parent_category] => 
  [show_associations] => 
  [show_author] => 
  [link_author] => 
  [show_create_date] => 
  [show_modify_date] => 
  [show_publish_date] => 
  [show_item_navigation] => 
  [show_icons] => 
  [show_print_icon] => 
  [show_email_icon] => 
  [show_vote] => 
  [show_hits] => 
  [show_noauth] => 
  [urls_position] => 
  [alternative_readmore] => 
  [article_page_title] => 
)

Voor sportieve prestaties

Sportpaarden hebben een andere voederbehoefte dan paarden die recreatief worden ingezet. Tijdens de training en wedstrijden vraagt het lichaam om meer energie. Deze energie komt uit graan, oliehoudende zaden en uit vezels.

Een actief en fit sportpaard

Sportpaarden die tijdens de wedstrijd een piekprestatie verrichten, hebben behoefte aan een gevarieerd aanbod van zetmeel, suiker en vetzuren. Bij deze korte spierbelasting dient de  energie snel vrij te komen waardoor het springpaard tijdens het springparcours of bijvoorbeeld een  IJslander tijdens een gangenproef goed presteert. De Hartog Energy Classic is een granen-mix met een hoge energiewaarde en hoge vitaminering. De Energie verhogende muesli op basis van verschillende granen zoals haver, bevat extra vit. E, Selenium en natuurlijke antioxidanten voor snel herstel na arbeid.

Sportpaard zonder stress en nervositeit

Bij een duurprestatie wordt er meer uithoudingsvermogen van het paard gevraagd. Dit kan ondersteund worden door voeding met een hoger gehalte vetzuren zoals lijnzaad (olie). Tegenwoordig worden veel temperamentvolle spring- en dressuurpaarden uitgebracht in de sport. Deze paarden hebben snel last van stress en/of nervositeit. Voeders met weinig zetmeel en een hoge gehalte vetzuren en vezels helpen het paard de energie beter te verdelen over de duur van de prestatie. Vetzuren geven namelijk veel energie zonder dat het paard heet of nerveus wordt. De Hartog Energy Special sportmuesli voldoet aan deze voorwaarden en bevat bovendien een verhoogd gehalte magnesium en tryptofaan. Deze combinatie laat spieren sneller ontspannen en helpt nervositeit te minimaliseren.

De behoefte aan goed verteerbaar eiwit, vitaminen en mineralen ligt voor een sportpaard hoger dan voor een recreatiepaard. Door belasting en ontwikkeling van spieren heeft een paard deze voedingstoffen nodig om de spiercellen te herstellen en te versterken. Een constant en hoogwaardige ruwvoerrantsoen wordt daarom aanbevolen. Verhoog de kwaliteit van het ruwvoerrantsoen met Hartog Lucerne-mix. Deze vezelrijke melange is een gezonde eiwitbron. Het mengen van de Hartog Lucerne-mix met het krachtvoer vertraagt de darmpassage. Dit resulteert is een hogere opname van de voedingstoffen uit het krachtvoerrantsoen en een betere darmwerking.

FaLang translation system by Faboba

Gerelateerde producten

Strength - Granenmix zonder Haver

€ 23,03 (incl. BTW)

Hartog Digest - Product van het jaar

€ 22,89 (incl. BTW)

Energy - Granenmix met Haver

€ 23,49 (incl. BTW)

Condition - Kruiden Sportbrok

€ 22,89 (incl. BTW)

Hartog reviews - Klantervaringen

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie