0229 58 12 32
  Niet beschikbaar

stdClass Object
(
  [article_layout] => 
  [show_title] => 
  [link_titles] => 
  [show_tags] => 
  [show_intro] => 
  [info_block_position] => 
  [info_block_show_title] => 
  [show_category] => 
  [link_category] => 
  [show_parent_category] => 
  [link_parent_category] => 
  [show_associations] => 
  [show_author] => 
  [link_author] => 
  [show_create_date] => 
  [show_modify_date] => 
  [show_publish_date] => 
  [show_item_navigation] => 
  [show_icons] => 
  [show_print_icon] => 
  [show_email_icon] => 
  [show_vote] => 
  [show_hits] => 
  [show_noauth] => 
  [urls_position] => 
  [alternative_readmore] => 
  [article_page_title] => 
  [show_publishing_options] => 
  [show_article_options] => 
  [show_urls_images_backend] => 
  [show_urls_images_frontend] => 
)

Sportgericht voeren

Elke paardensport discipline behoeft zijn eigen manier van voeren. We hebben de paardensport disciplines in twee categorieën verdeeld:

Piekprestaties

Hartog Energy Classic is een granen mix met haver voor een hoge energie waarde voor topprestaties en heeft daarbij een hoog vitaminegehalte. Voor verschillende disciplines zoals springen, eventing en de drafsport worden de spieren kort (zwaar) belast en hebben deze snelle energie nodig. Grondstoffen zoals haver en gerst bevatten relatief veel snel oplosbare koolhydraten, zoals suiker en zetmeel, deze koolhydraten worden afgebroken door enzymen in de maag en dunne darm. Dit proces zorgt voor snel opneembare energie waardoor de spieren kunnen pieken. Tijdens een sprint wordt er energie omgezet zonder gebruik te maken van zuurstof, in dit proces koolhydraten worden omgezet in glucose en worden afgebroken in melkzuur en ATP. Melkzuur is een afvalstof welke ervoor zorgt dat de spieren “verzuren”, deze verbranding levert slechts voor enkele minuten energie.

Deze koolhydraten zijn niet enkel belangrijk voor het gebruik van de spieren, maar ondersteunen ook andere kleine, maar belangrijke, lichaamsprocessen zoals hersenactiviteit. Hoeveel je van dit type voer moet voeren is verschillend voor elk paard, ras, leeftijd, discipline en niveau.

Ondersteuning bij piekprestaties

Bij piekprestaties is er een ondersteuning in het herstel van de spieren nodig. Vrijgekomen melkzuren zorgen voor de ideale verhouding tussen vitamine E en selenium en kan beter verwijderd worden. Dit vermindert het risico op verzuring en spierpijn. Vitamine E heeft een positief metabolisme-effect op de spieren en ondersteund de weerstand. Deze natuurlijke antioxidanten bestrijden vrije radicalen, bevorderen het herstel van de spieren en versterken de bloedvatwanden en andere bindweefsels in het lichaam.

De energy classic heeft alle belangrijke vitaminen, mineralen en sporenelementen is ideaal voor paarden met wat minder temperament die wat meer energie kunnen gebruiken. Het energie bevorderende effect helpt bij een beter uithoudingsvermogen zonder het paard onhandelbaar te maken. De Hartog Energy Classic is ook ideaal om te geven naast de Hartog Balance muesli. De toegevoegde levende gistcellen hieraan helpen om de verzuring in de dikke darm te voorkomen en stimuleren de ontwikkeling van een gezonde darmflora.
Kopje

Duur prestaties

Paarden en pony’s waarmee een discipline wordt beoefend waarbij uithoudingsvermogen een rol speelt kunnen beter presteren op een voeder met een lager gehalte aan oplosbare koolhydraten. Bijvoorbeeld, in de discipline dressuur, mennen en endurance. Deze disciplines vereisen voeders die gekenmerkt worden door een combinatie van oplosbare koolhydraten en vetzuren. Vetzuren worden onder andere gewonnen uit olierijke gewassen zoals lijnzaad en soja. Vetzuren komen ook vrij in de dikke darm tijdens de vertering van vezels. In de dikke darm van het paard leven zeer uitgebreide microflora met een zeer grote diversiteit aan bacteriën, waarvan sommige het vermogen hebben om vezels af te breken. Vluchtige vetzuren, ook wel complexe koolhydraten genoemd, komen vrij tijdens dit proces en worden opgenomen in het bloed en als energie gebruikt. Deze energie komt langzaam vrij zodat een paard niet te snel heet of nerveus wordt van dit soort voedsel. Met duur prestaties wordt er energie met zuurstof in de spieren verbrand. In tegenstelling tot piekprestaties wordt er geen melkzuur geproduceerd tijdens het verbranden van de verzuren, koolhydraten en eiwitten, maar een combinatie van koolstofdioxide, water en ATP.

Meer uithoudingsvermogen met duur prestaties

Het hoge gehalte aan goed verteerbare cellulose (vezels) bevorderd de darmfunctie en houdt het vocht goed in de darmen. Tijdens het zweten verliest een paard niet enkel vocht, maar ook elektrolyten. In de Hartog Energy Special zijn elektrolyten toegevoegd welke belangrijk zijn voor een optimale spierfunctie en verschillende andere cel functies. Het extra toegevoegde magnesium en het aminozuur tryptofaan hebben een ontspannend effect op het fysieke en mentale niveau. Tryptofaan zorgt voor de productie van serotonine, bij een goed serotoninegehalte zorgt dit voor een kalm, ontspannen en evenwichtig gevoel. Het helpt de spieren te ontspannen en bevordert de overdracht van signalen in het zenuwstelsel. Hierdoor hebben externe prikkels minder effect en is het paard minder gestrest.

Deze speciale sport muesli zonder haver bevat een langzaam vrijkomende energie. De basis van de Hartog Energy Special wordt gevormd door gerst, de energie van gerst is minder gemakkelijk beschikbaar dan de energie van bijvoorbeeld haver waardoor uw paard volledig beheersbaar blijft.

Herstel

Omdat in elke discipline de belasting op het lichaam en de herstelperiode varieert zijn ook de behoeften aan vitamines en mineralen in de twee verschillende muesli’s aangepast. Bijvoorbeeld, vrijgekomen melkzuur in de spieren kunnen door de ideale verhouding tussen vitamine E en selenium beter verwijderd worden. Dit vermindert het risico op verzuring en spierpijn en heeft een positief metabolisme-effect op de spieren en ondersteunt de weerstand. De natuurlijke antioxidanten bestrijden de vrije radicalen.

De Hartog Balance muesli kan gevoerd worden als een basis voeder tussen rust en herstelperioden. In de aanloop naar een piekprestatie kan de hoeveelheid te voeren Hartog Energy Classic worden verhoogt.

FaLang translation system by Faboba

Gerelateerde producten

Hartog reviews - Klantervaringen

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie