0229 58 12 32
  Niet beschikbaar

stdClass Object
(
  [article_layout] => 
  [show_title] => 
  [link_titles] => 
  [show_tags] => 
  [show_intro] => 
  [info_block_position] => 
  [info_block_show_title] => 
  [show_category] => 
  [link_category] => 
  [show_parent_category] => 
  [link_parent_category] => 
  [show_associations] => 
  [show_author] => 
  [link_author] => 
  [show_create_date] => 
  [show_modify_date] => 
  [show_publish_date] => 
  [show_item_navigation] => 
  [show_icons] => 
  [show_print_icon] => 
  [show_email_icon] => 
  [show_vote] => 
  [show_hits] => 
  [show_noauth] => 
  [urls_position] => 
  [alternative_readmore] => 
  [article_page_title] => 
  [show_publishing_options] => 
  [show_article_options] => 
  [show_urls_images_backend] => 
  [show_urls_images_frontend] => 
)

Krachtvoer­rantsoen voor leghennen

Kippen en Luzerne

In de pluimveehouderij is behoefte aan voeding met een hoog vezelgehalte. Het krachtvoer van een leghen bestaat voornamelijk uit eiwit en energierijke voedingstoffen. Door verschillende factoren zoals stress, ziektedruk en een hoge productie kan er behoefte ontstaan naar ruwe celstof en vezels in het rantsoen voor leghennen. De vezels uit luzerne stimuleren de werking van spiermaag en darmen en bevorderen de algehele weerstand en vitaliteit. De kans op veel voorkomende problemen zoals darmontsteking en verenpikken wordt hierdoor enorm verkleind.

De vertering

Luzerne is een vezelrijke aanvulling op het krachtvoerrantsoen van leghennen en hennen in de opfok. Een hen heeft een vrij simpel maag-darm systeem waarbij de cellulose wordt gefermenteerd door de bacterieflora in de darmen. Deze bacteriën breken de celwanden af waardoor de voedingstoffen vrij komen. In de blinde darm vindt daarnaast beperkt microbiële afbraak plaats van ruwe celstof en overig onverteerd materiaal. De Luzerne beïnvloedt de PH-waarde van het maag-darm kanaal waardoor er een gunstige werking tegen bacteriën zoals E. coli en salmonella ontstaat. ‘Een beter ontwikkelde spiermaag is gunstig(er) voor leghennen, met name om het krachtvoer efficiënt en goed te kunnen verteren. Hierdoor kan een optimale conditie bij de hennen gerealiseerd worden. Een goede conditie en vitaliteit zijn van essentieel belang voor de beste productie resultaten’ vertelt: Henk Jan Schuurman, Legpluimveespecialist bij Agrifirm Feed uit Apeldoorn.

Verteerbaarheid van vezels

De hoeveelheid vezels die verteerd wordt is afhankelijk van de hen. Een hen die gewend is aan een vezelrijk rantsoen zal meer cellulose afbreken omdat de darmflora meer bacteriën heeft aangemaakt die in staat zijn de cellulose te fermenteren. Ook de leeftijd van de hen heeft invloed op de verteerbaarheid van de vezels, over het algemeen kan een oudere hen de vezels beter verteren.

Hoger rendement uit het krachtvoer

Compact Luzerne draagt bij aan de structuur in een rantsoen, die een positief effect heeft op de darmwerking en algehele vitaliteit. Door de ruwe celstof (vezels) uit Luzerne worden de aminozuren in het krachtvoerrantsoen beter benut en worden voedingstoffen beter opgenomen. ‘Dit betekent een betere conditie, goede productie en een lager uitval en dus een hoger rendement.’ Aldus Henk Jan Schuurman, Agrifirm

Vrij van Salmonella

De Compact baaltjes van Hartog ondergaan een hoge temperatuurbehandeling en zijn daardoor vrij van ziektekiemen zoals Salmonella. Met een afmeting van 50 x 30 x 30 cm per baaltje, is er weinig opslagruimte nodig. Het baaltje van ca. 20 kg kan gemakkelijk vervoerd worden naar de verschillende compartimenten. De Hartog Compact Luzerne is voorzien van folie, zodat de opslagruimte netjes blijft en het product beschermd is tegen invloeden van buitenaf zoals vuil, vocht, schimmels en bacteriën.

Bij ongewenst gedrag in de koppel zoals verenpikken is een snelle levering van ons Compact baaltje noodzakelijk. Daarom werkt Hartog samen met verkooppunten door heel Nederland, waaronder Agrifirm Feed. Agrifirm Feed heeft een groot logistiek bereik en snelle service. De pluimveespecialisten passen de onze producten regelmatig toe en kunnen hier uitstekende begeleiding in geven.

FaLang translation system by Faboba

Gerelateerde producten

Hartog reviews - Klantervaringen

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie