0229 58 12 32
  Niet beschikbaar

stdClass Object
(
  [article_layout] => 
  [show_title] => 
  [link_titles] => 
  [show_tags] => 1
  [show_intro] => 
  [info_block_position] => 
  [info_block_show_title] => 
  [show_category] => 
  [link_category] => 
  [show_parent_category] => 
  [link_parent_category] => 
  [show_associations] => 
  [show_author] => 
  [link_author] => 
  [show_create_date] => 
  [show_modify_date] => 
  [show_publish_date] => 
  [show_item_navigation] => 
  [show_icons] => 
  [show_print_icon] => 
  [show_email_icon] => 
  [show_vote] => 
  [show_hits] => 
  [show_noauth] => 
  [urls_position] => 
  [alternative_readmore] => 
  [article_page_title] => 
  [show_publishing_options] => 
  [show_article_options] => 
  [show_urls_images_backend] => 
  [show_urls_images_frontend] => 
)

Infectiedruk verlagen

Luzerne voor pluimvee

Door de ruwe celstof (vezels) uit Luzerne worden de aminozuren in het krachtvoerrantsoen beter benut. Hierdoor neemt het gehalte stikstof in de mest en urine af. De vezels stimuleren de werking en het opname vermogen van de spiermaag en darmen. De actieve darmperistaltiek mengt de voedselbrij in de darmen waardoor de bacteriën in de darmen het rantsoen beter kunnen afbreken. De kans op diarree wordt verkleind en de dikkere mest voorkomt een uiterst vochtig stalbed. 

De infectiedruk in uw pluimveestal verlagen door het voeren van Compact Luzerne.

Strooiselkwaliteit

Het natuurlijk foerageergedrag dat ontstaat door het verstrekken van Hartog Compact Luzerne heeft een positief effect op de kwaliteit van het stalbed strooisel. ‘Het scharrelen, stofbaden en foerageren wat vroegtijdig in de opfok aangeleerd wordt, helpt tijdens de legperiode het stalstrooisel droger en losser te houden.’ Beaamt ook Davina Heijink, mede-eigenaresse van pluimveestal de Heico in Zutphen. Berrie Heijink, de echtgenoot van Davina zegt: ‘Droog stalstrooisel voorkomt een te hoge infectiedruk van parasieten en bacteriën, die goed in een vochtig klimaat kunnen leven.

Vezels voor Pluimvee

De Compact Luzerne geeft niet alleen afleiding maar voorziet ook in een lichamelijke behoefte, namelijk vezelrijk voer voor pluimvee. De vezels stimuleren de werking van de spiermaag en de darmen. Darmen die uitstekend functioneren zijn minder gevoelig voor darmontsteking.  

Vrij van Salmonella

De Compact Luzerne baaltjes van Hartog ondergaan een hoge temperatuurbehandelingen zijn daardoor vrij van ziektekiemen zoals Salmonella. ‘Je kan een Salmonella besmetting in deze tijd niet riskeren, ruwvoer rechtstreeks van het land is daarom geen oplossing. De eieren kunnen door een besmetting niet meer afgezet worden op de consumptiemarkt en de financiële schade is enorm.’ zegt Davina. Met een afmeting van 50 x 30 x 30 cm per baaltje, is er weinig opslagruimte nodig. Het baaltje van ca. 20 kg kan gemakkelijk vervoerd worden naar de verschillende compartimenten. De Hartog Compact baaltje zijn voorzien van folie, zodat de opslagruimte netjes blijft en het product beschermd is tegen invloeden van buitenaf zoals vuil, vocht, schimmels en bacteriën.

Voerruiven

Kijk voor het aanbod aan ruwvoer ruiven ook eens op onze website. Het is mogelijk om in een latere fase in de opfok en de legperiode de baaltjes aan te bieden in een fijnmazig hooinet. Hierdoor gaat er weinig Luzerne verloren en kan de hoogte ingesteld worden.

FaLang translation system by Faboba

Gerelateerde producten

Hartog reviews - Klantervaringen

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie

Actie